OnlineMagazine
Platform voor business professionals
Filteren
Artikelen in het Online Magazine
Hier vindt u artikelen rond boeken over Mens en maatschappij. Politiek, maatschappelijke ontwikkelingen, duurzaamheid in brede zin, kortom alles voor de manager die op de hoogte wil zijn.
Pagina 864 van 19.485 resultaten
recensie
Algemeen management
6 februari 2009
Ronald Buitenhuis
3-4 minuten leestijd
‘Leer spreken als Barack Obama.’ ‘Overwin je spreekangst.’ ‘Spreken in het openbaar.’ Google op ‘speech’ en je krijgt een waslijst aan adviezen en boeken over hoe je een speech moet houden. En toch maakte Geerhard Bolte nog een nieuw boek over spreken voor een publiek: De kunst van het speechen. ‘Een goede speech begint met een goed verhaal.’
recensie
Werk en loopbaan
5 februari 2009
Pierre de Winter
2-3 minuten leestijd
In Nederland alleen al zijn vijf organisaties bezig om te proberen vrouwen te helpen de weg te vinden naar de top van het bedrijfsleven: Opportunity in Bedrijf, het Ambassadeursnetwerk, TopBrainstorm, European Professional Women’s Network en Women on Top. Los van de vraag hoeveel subsidie daarmee gemoeid is en los van het feit dat er dan ook nog een aantal headhuntersbureaus in deze ‘damesniche’ actief zijn, lijkt de vraag gerechtvaardigd of dat niet wat veel is.
achtergrond
5 februari 2009
Dick Pels
3-5 minuten leestijd
Toen fotomodel en actrice Elizabeth Hurley in 2000 aan Vogue vertelde hoeveel ze woog, en de volslanke interviewster dat maar weinig vond, sprak ze de beroemde woorden: ‘Ja, maar jij bent een burger (civilian)! Ik zou dat ook wegen als ik een burger was!’ Liz was indertijd vooral bekend als vriendin van acteur Hugh Grant en vanwege de blote jurk die ze droeg bij de première van diens film Four Weddings and A Funeral. Maar het onderscheid tussen celebrities en civilians dat ze maakte, is blijven hangen. Het laat mooi zien dat de celebs in een apart wereldje leven, maar ook dat beroemd zijn een 24-uurs baan is die een bijna militaire discipline vergt.
nieuws
Algemeen management
5 februari 2009
Dick Pels
2-3 minuten leestijd
‘I’d like to throw these guys into the brig’, zei vicepresident Joe Biden rechttoe-rechtaan. ‘Brig’ is slang voor de gevangenis: de lik, de bak, de nor. Ook Obama sprak schande van het graaigedrag van de Wall Streetbankiers die vorig jaar meer dan 18 miljard dollar toucheerden terwijl hun banken door de belastingbetaler werden gered. De heren moesten eens wat meer zelfbeheersing en verantwoordelijkheidsgevoel tonen.
recensie
Projectmanagement
4 februari 2009
Ton Horrevorts
3-4 minuten leestijd
Elke manager krijgt vroeg of laat met te maken projecten. De hoeveelheid literatuur die hij kan raadplegen over de vraag hoe een project succesvol kan worden afgerond, is enorm groot. De nieuwste aanwinst is de handleiding 'Werken aan projecten' van Rudy Kor. Het is een vlot geschreven overzicht voor de mensen die voor het eerst kennismaken met het fenomeen project.
recensie
Werk en loopbaan
4 februari 2009
Rob van der Marck
Het boek 'Onderneem! Commercieel worden en jezelf blijven' is geschreven door Jancees van Wetering. Hij schreef het boek voor mensen die willen gaan ondernemen of dat al een tijdje doen, maar ook voor mensen die in loondienst werken en de ruimte krijgen of willen benutten om ondernemend te werk te gaan.
recensie
Strategisch management
4 februari 2009
Marinus Grootenboer
Het boek 'Branchmarking' is geschreven door Rob Adams en handelt over marketing, verkoop en innovatie. Het draagt ideeën aan voor bedrijven en marketeers, hoe zich te onderscheiden in de markt. Zowel voor het verkopen van producten alsook het presenteren van jezelf . Het boek is een bron van inspiratie voor iedereen die zich wil verbeteren in de wereld waarin zij of hij opereert. Het is niet geschreven als een traditionele handleiding, die volgens een standaardstramien of methode, een bepaald denkbeeld, techniek of systeem wil aanleren. Integendeel, het is een uitgebreide verzamelingen van suggesties, ervaringen, wijze uitspraken en praktijkvoorbeelden, maar dan wel zo praktisch dat de lezer er direct mee aan de gang kan.
nieuws
Financieel management
4 februari 2009
Pierre de Winter
3-4 minuten leestijd
Na het nieuws over de wederom buitenproportionele bonussen op Wall Street (maar liefst 18,4 miljard dollar is er uitgekeerd), lijkt de volgende vraag gerechtvaardigd: moeten bonussen volledig worden afgeschaft? Adjiedj Bakas is somber: "Het beloningssysteem zal soberder worden. En na verloop van tijd bouwt het zich weer op. Over dertig jaar hebben we weer een dergelijke crisis." En is dat erg? "Prestatiebeloning an sich is niet slecht, mits volledig transparant en niet alleen op de korte termijn gericht."
column
4 februari 2009
Rob Beltman
2-3 minuten leestijd
We zijn ons er zelden van bewust dat iedere dag die voorbij is, weer een stukje geschiedenis is geschreven. De meeste dagen kabbelen voort en we zijn eigenlijk te vaak met dezelfde dingen bezig die ons gisteren bezig hielden, in de verwachting dat ze ons morgen ook nog wel bezig zullen houden. Behalve op een paar bijzondere momenten in ons leven. Het zijn momenten waaraan de kersverse president van de VS zo mooi refereert als 'the defining moments of our time'. Ze zijn geen voetnoot in een veel te lang hoofdstuk, maar een vette kop boven een maagdelijk witte bladzijde in het geschiedenisboek. Wachtend om geschreven te worden.
recensie
Algemeen management
4 februari 2009
Pierre Spaninks
4-5 minuten leestijd
Veel bedrijven en instellingen denken het economisch tij te kunnen keren door blinde bezuinigingen. Dat gaat echter al gauw ten koste van de kwaliteit van de dienstverlening. Als klanten dat merken, zijn ze weg voordat je het weet. In The Ownership Quotient ontwikkelen Heskett, Sasser en Wheeler een aansprekend alternatief.
recensie
Strategisch management
3 februari 2009
Ton Horrevorts
3-4 minuten leestijd
Het klinkt zo simpel en toch worstelt elke organisatie er mee: het opstellen van een strategie en deze vervolgens succesvol uitvoeren. Veel boeken zijn er al over dit centrale vraagstuk van management verschenen, maar het meest recente boek hierover maakt veel oudere boeken overbodig. Robert Kaplan en David Norton hebben met hun boek 'The Execution Premium' de stand van zaken op dit gebied helder, uitvoerig en overzichtelijk op een rijtje gezet.
recensie
recensie
Psychologie
3 februari 2009
Roel Notten
3-4 minuten leestijd
Persoonlijk ben ik geen groot liefhebber van boeken die de pretentie hebben mij voor te schrijven hoe ik gelukkig kan worden. Dergelijke boeken doen een gering beroep op mijn reflectief vermogen en spelen vooral in op het fijne gevoel van herkenning. Bovendien definiëren ze impliciet het begrip 'geluk', als zou dit voor u, mij en de gehele mensheid hetzelfde zijn. Ben Tiggelaars 'Dromen, Durven, Doen' behoort in mijn ogen tot dezelfde categorie boeken. Wel staat het boek vol tips om het dagelijkse leven makkelijker te maken. 'Hoe manage ik mijn werk, mijn relaties en mijn sociale leven?' was een meer dekkende titel geweest: een mooie handleiding die helpt bij aan het aanbrengen van structuur in ons drukke bestaan. Niets meer, niets minder.
interview
Leiderschap
3 februari 2009
Hans van der Klis
6-8 minuten leestijd
Na een carrière die hem onder meer langs de hotelketens Hilton en Marriott voerde, belandde Lee Cockerell in 1991 bij Disney. Hij was betrokken bij het in 1992 geopende pretpark EuroDisney en klom vervolgens op tot vice-president operations in het Walt Disney World Resort in Florida. Na zijn pensionering in 2006 schreef Cockerell Creëer Magie, een doorleefd boek waarin hij bekende leiderschapsstrategieën illustreert met zijn eigen ervaringen.
recensie
Persoonlijke effectiviteit
3 februari 2009
Paul Groothengel
2-3 minuten leestijd
Hoe kan ik mijn problemen tackelen en laten draaien naar kansen? Hoe krijg je het halflege glas weer halfvol? Dat is het thema van het boek Huh?! van Berthold Gunster. Hij laat overtuigend zien hoe makkelijk we vastlopen in onze eigen gedachten. En zo van een probleem een tragedie maken.
achtergrond
2 februari 2009
Joep Schrijvers
5-6 minuten leestijd
In onze kenniseconomie woedt alweer een flink aantal jaren een strijd over de plaats van professionals. Onze docenten, verpleegkundigen, adviseurs en journalisten worden van diverse kanten belaagd en hun verweer is wisselend succesvol. In dit deel de belaagde professional. De volgende twee delen gaan over het verweer van de professional en de Rijnlandse heiligverklaring van de vakman.
recensie
Algemeen management
2 februari 2009
Hans van der Klis
2-3 minuten leestijd
Met haar boek Vijf maanden in de achtbaan, geschreven in samenwerking met freelance journaliste Gwen van Loon, wil de jonge ondernemer Fleur Sluijter laten zien wat je in de praktijk meemaakt als je je bedrijf verkoopt.
column
2 februari 2009
Michel Hoetmer
3-5 minuten leestijd
Als u het tv-programma Topverkopers hebt gezien, dan bent u weer eens getrakteerd op alle vooroordelen die over verkopers de ronde doen. Deze ‘topverkopers’ leuteren er lustig op los. Als het daar bij bleef zou je er vrede mee kunnen hebben. Helaas halen ze ook aan de lopende band rotstreken uit. Ze bedonderen klanten en proberen elkaar een hak te zetten.
interview
Leiderschap
2 februari 2009
Annegreet van Bergen
3-4 minuten leestijd
Als er dienend-leiders aan het hoofd van banken hadden gestaan, hadden we nu geen kredietcrisis gehad. Dit zei Wereldbankdirecteur Herman Wijffels tegen Ed Voerman. Voerman is ondernemer en oprichter van de Europese stichting voor Servant Leadership. Samen met cultuurgoeroe Fons Trompenaars schreef hij het boek Grenzeloos leiderschap, met als ondertitel 'Zeven dilemma’s van Servant-leadership in beeld gebracht'.
nieuws
Economie
2 februari 2009
Ben Kuiken
4-5 minuten leestijd
Is The Long Tail, de economische theorie dat door de komst van internet er geld te verdienen valt in nichemarkten, een fabel? Volgens twee onderzoekers van de Britse auteursrechtenorganisatie MCPS-PRS wel. De bedenker van de theorie, Chris Anderson, verdedigt zich met hand en tand en krijgt gelijk van de webwinkels. Althans, een beetje.