OnlineMagazine

Platform voor business professionals

Zoek in het Online Magazine

Gevonden artikelen

    Filteren

    Filter de resultaten

    Rubriek

    Toon meer

    Online Magazine

    Auteur

    Toon meer

    Tags

    Dossier

    Toon meer
    Toon resultaten

    Artikelen in het Online Magazine

    Hier vindt u artikelen rond boeken over Mens en maatschappij. Politiek, maatschappelijke ontwikkelingen, duurzaamheid in brede zin, kortom alles voor de manager die op de hoogte wil zijn.
    Pagina 855 van 19.491 resultaten
    recensie
    Economie
    17 april 2009
    Hans van der Klis
    3-4 minuten leestijd
    Hoewel we er nog middenin zitten, hebben de NRC-journalisten Egbert Kalse en Daan van Lent zich al aan de geschiedenis van de kredietcrisis gewaagd. Met succes: Bankroet is een uitermate goed geïnformeerd en leesbaar boek geworden. Je zou er haast weer boos van worden.
    recensie
    IT-management / ICT
    15 april 2009
    Arie Buvens
    2-3 minuten leestijd
    'ERP en Business Management' is het eerste Nederlandstalige boek dat een koppeling legt tussen concepten van ERP en het nut daarvan voor het mkb', zo luidt de tekst op de achterflap van het boek en dát trok mijn aandacht. Een boek dat uitlegt welk voordeel de gemiddelde mkb-ondernemer heeft van de aanschaf van een complex automatiseringssysteem voor Enterprise Resource Planning, daar is volgens mij wel behoefte aan. Zeker wanneer bedacht wordt dat een ERP-systeem al gauw tussen de 75.000 euro en vele miljoenen kost. Helaas beantwoordt Hans van der Hoeven niet of nauwelijks de vraag wat het nut is voor het mkb.
    recensie
    Persoonlijke effectiviteit
    15 april 2009
    Peter Vermeulen
    De hele dag door gebruiken we ons brein. Als manager is het van belang om het gedrag van mensen en dat van uzelf te willen begrijpen. Dan dient u eerst het brein te begrijpen volgens Sandra Aamodt en Sam Wang, de auteurs van 'Het geheim van je brein'. Zij geven deze prijs door inzicht te bieden in de werking van het brein en hoe deze ons gedrag aanstuurt. Dit vullen zij aan door (nog niet door de wetenschap aangetoonde) zinnige en onzinnige verhalen. Dat je door een klap op je hoofd alles weer kunt herinneren. En waarom je jezelf niet kunt kietelen. Maar is dit informatie waar u als manager op zit te wachten?
    recensie
    Organisatiekunde
    15 april 2009
    Perry Oostrum
    De toepassing van risicomanagement in organisaties is een onderwerp dat - gegeven het almaar groter wordende belang - zeer sterk is ondervertegenwoordigd in de vakliteratuur op het Nederlands taalgebied. 'In control, theorie en praktijk' is vooral een praktisch boek waarin Rob Uiterlinden ingaat op het risicobegrip, het omgaan met risico's, het COSO II-concept als kapstok en de wijze waarop u risicomanagement in organisaties kunt invoeren. Het boek kan een antwoord zijn op de toenemende vraag naar beheersing van risico's. Het biedt antwoorden op vragen die meer en meer organisaties op zich af zien komen, nu ook de publieke opinie steeds kritischer wordt op het omgaan met risico's.
    nieuws
    Algemeen management
    15 april 2009
    Pierre de Winter
    3-5 minuten leestijd
    Vlak na elkaar en nog niet zo lang geleden verschenen: Duurzaam ondernemen van Marc J. Epstein (eind vorig jaar vertaald bij SDU) en Duurzamer ondernemen van FD-journaliste Marleen Janssen Groesbeek. Hoewel de titels anders suggereren en het leidend voorwerp bij beide hetzelfde is, hebben we het hier over twee zeer verschillende boeken.
    recensie
    Coaching en trainen
    15 april 2009
    Ronald Buitenhuis
    3-4 minuten leestijd
    Je hebt altijd stromingen of scholen. Je behoort tot de een of de ander. Bij coachen is dat niet anders. Je hoort bij de klassieke of bij de provocatieve school. Er zijn mixvormen, maar vaak is het toch een soort basiskeuze. De provocatieve school maakt de laatste tijd opgang, getuige het nieuwe boek Lachen met Lef, Provocatief Coachen in Woord en Beeld. Maar is iedereen wel gediend van provocerend coachen?
    recensie
    Communicatie en media
    14 april 2009
    Arie Buvens
    3-4 minuten leestijd
    Wie zich het reclamespotje herinnert van Jochem de Bruin van de Rabobank uit 2004, kent de betekenis van een goed verhaal. Het verhaal van een provinciale Rabobank-medewerker die zijn haute finance collega's trotseert, zette de Rabobank geweldig in de kijker. 
    recensie
    Coaching en trainen
    14 april 2009
    Perry Oostrum
    3-5 minuten leestijd
    Bedrijven investeren veel in training en ontwikkeling van het management, maar dit leidt niet altijd tot een verbetering van de prestaties. Met deze opmerking trappen Jos Arets en Vivian Heijnen af in 'Kostbaar misverstand – Van training naar business improvement'. 
    recensie
    Coaching en trainen
    14 april 2009
    Joke Verplanke
    3-5 minuten leestijd
    Het boek 'Trainen met hart en ziel' van Silvia Blankestijn is bedoeld voor professionele trainers of zij die het willen worden. Al lezend vroeg ik me af wat eigenlijk een training is en wat de afbakening is van een cursus of workshop. Een definitie van een training ben ik niet in het boek ben tegengekomen. Van Dale houdt het op oefenen in een bepaalde vaardigheid. Wikipedia: inzicht in bepaalde onderwerpen vergroten door het actief deelnemen door de participanten. Er zit dus een sterk doe-element in.
    interview
    Verandermanagement
    14 april 2009
    Rob Hartgers
    2-3 minuten leestijd
    Aan organisatiestructuren valt niet te ontkomen, is de boodschap van de auteurs van de bundel Leven in structuren. Het boek is een eerbetoon aan het werk van Doede Keuning die onlangs afzwaaide als hoogleraar Organisatie en Leiding. Organisatieadviseur Wilfred Goedmakers is een van de drie samenstellers van het boek. Net als zijn twee collega’s is hij een oud-promovendus van Keuning. Hij benadrukt het belang van zijn leermeester: ‘Keuning heeft het structuurdenken op de agenda gezet. Hij publiceerde er een leven lang over en nam daarnaast het initiatief tot een aantal opleidingen, waaronder de postacademische opleiding management consultancy.’
    recensie
    Marketing
    14 april 2009
    Pierre de Winter
    1-2 minuten leestijd
    Het oeuvre van Jos Burgers groeit gestaag. De Brabantse marketeer is een van de meest succesvolle auteurs in zijn vakgebied van ons land. Toch weet ook Burgers al jaren dat zijn boeken stukken beter verkopen dan dat ze gelezen worden. Een lot dat hij helaas deelt met menig andere managementauteur. Vandaar dat Burgers - in navolging van beroemdheden als John Kotter en Kenneth Blanchard - besloot het eens over een andere boeg te gooien, namelijk die van de fictie.
    recensie
    Leiderschap
    10 april 2009
    Teun van Aken
    3-4 minuten leestijd
    Een Indische manier van leiding geven heeft iets eigenaardigs: het gebeurt vooral indirect, procesgericht en op de achtergrond. Dus meer 'stilletjes' - niet direct zichtbaar, maar wel met een merkbaar effect. Dit kwamen de acht auteurs van 'De stille kracht van leiderschap' op het spoor in hun zoektocht naar het kenmerkende van Indische leiders. De auteurs zijn zeven tweedegeneratie-Indo's (mensen met zowel Europese als Indonesische voorouders) en één Peranakan-Chinees (nakomeling van een Chinese vader en een Indonesische moeder).
    recensie
    Communicatie en media
    10 april 2009
    Mireille Schrijnemaekers
    2-3 minuten leestijd
    Interne communicatie is een boeiend vakgebied. Uit onderzoek blijkt dat bij goed presterende bedrijven tachtig procent van de medewerkers vertrouwen heeft in de leiding en vindt dat het management echt naar hen luistert. 
    recensie
    Psychologie
    10 april 2009
    Gert Jan Schop
    4-5 minuten leestijd
    In mijn werk staat de mens centraal. Gedrag van het individu en van groepen mensen is de sleutel tot succes in veranderingstrajecten. Gedrag is uitermate boeiend en tegelijkertijd complex. Soms snap ik mensen niet! Als kerstcadeautje kreeg ik bijvoorbeeld van een relatie het boek 'Ben ik dat?' van Mark Mieras. Zijn boek is een prima springplank naar 'Het spiegelende brein' van Marco Iacoboni. Daar waar Mark Mieras, wetenschapsjournalist, de werking van onze hersenen in algemene zin maar beschrijft, gaat Marco Iacoboni, wetenschapper en onderzoeker, in op specifieke hersencellen: spiegelneuronen.
    interview
    Organisatiekunde
    10 april 2009
    Hans van der Klis
    7-10 minuten leestijd
    Bij trainingen en seminars over de implementatie van risicomanagementsystemen werden Francis Bouman en zijn partners van adviesbureau 4Partners steeds weer geconfronteerd met het ontbreken van een deugdelijk Nederlandstalig standaardwerk over dit onderwerp. Wat kun je dan beter doen dan het zelf schrijven? Met Greep op de zaak hebben zij geprobeerd een zo volledig mogelijk beeld van het vakgebied te geven, natuurlijk met de nadruk op hun eigen pragmatische model.
    column
    10 april 2009
    Yousri Mandour
    3-4 minuten leestijd
    De huidige turbulente marktomstandigheden noodzaken organisaties maximaal te varen op hun creativiteit en innovatie om hun onderscheidend vermogen waar te maken. In de afgelopen maanden hebben we een aantal gedurfde initiatieven gezien van organisaties die het lef hadden het roer radicaal om te gooien.
    recensie
    Algemeen management
    9 april 2009
    Nico Beenker
    1-2 minuten leestijd
    De laatste tijd is er in het bedrijfsleven een verhoogde aandacht voor contractmanagement. In het boek 'Contractmanagement in de praktijk' legt Ted Knoester uit waarom. Een bondig, generiek boekje waarmee u snel overziet wat er komt kijken bij het inkopen van diensten.
    recensie
    Algemeen management
    9 april 2009
    Sven Laudy
    De titel 'Teamocratie' is vanuit marketingoogpunt goed gekozen, maar zegt me niet meer dan dat het waarschijnlijk over teams gaat. 'Het geheim van (waan)zinnige samenwerking', luidt de ondertitel. Het geheim van teams en samenwerking wordt al decennia lang onderzocht en na het lezen van dit boekje is het mysterie helaas nog niet opgelost. Sterker nog, ik ben er eigenlijk niet veel wijzer van geworden.
    recensie
    Leiderschap
    9 april 2009
    Ton Horrevorts
    3-4 minuten leestijd
    We weten inmiddels allemaal dat ongebreidelde hebzucht van bedrijven en hun topmannen een belangrijke oorzaak is van de huidige recessie. De bedrijfsadviseur Nikos Mourkogiannis stelt dat het deze bedrijven en topmannen heeft ontbroken aan een moreel doel voor hun handelingen. Daardoor konden zij zo uit de bocht vliegen. Zijn boek 'Het doel als startpunt van succesvolle organisaties' leest als een duidelijke verklaring waarom zoveel mis kon gaan. Het beste boek over de kredietcrisis is pas verschenen, maar toch al bijna drie jaar geleden geschreven. Desondanks is het verbazingwekkend actueel.
    recensie
    Leiderschap
    9 april 2009
    Ton Horrevorts
    3-4 minuten leestijd
    We weten inmiddels allemaal dat ongebreidelde hebzucht van bedrijven en hun topmannen een belangrijke oorzaak is van de huidige recessie. De bedrijfsadviseur Nikos Mourkogiannis stelt dat het deze bedrijven en topmannen heeft ontbroken aan een moreel doel voor hun handelingen. Daardoor konden zij zo uit de bocht vliegen. Zijn boek 'Purpose' leest als een duidelijke verklaring waarom zoveel mis kon gaan. Het beste boek over de kredietcrisis is pas verschenen, maar toch al bijna drie jaar geleden geschreven. Desondanks is het verbazingwekkend actueel.

    Populaire producten

      Personen

        Trefwoorden