OnlineMagazine

Platform voor business professionals

Zoek in het Online Magazine

Gevonden artikelen

    Filteren

    Filter de resultaten

    Rubriek

    Toon meer

    Online Magazine

    Auteur

    Toon meer

    Tags

    Dossier

    Toon meer
    Toon resultaten

    Artikelen in het Online Magazine

    Hier vindt u artikelen rond boeken over Mens en maatschappij. Politiek, maatschappelijke ontwikkelingen, duurzaamheid in brede zin, kortom alles voor de manager die op de hoogte wil zijn.
    Pagina 847 van 19.493 resultaten
    interview
    Algemeen management
    11 juni 2009
    Eline Crijns
    7-10 minuten leestijd
    Met de bestseller Intensieve menshouderij is Jaap Peters zijn naam vooruit gesneld. ‘De naam van het boek is groter dan mijn naamsbekendheid’, aldus Peters. Maar ondanks deze nuancering kan gesteld worden dat Peters behoorlijk aan de weg timmert als organisatieactivist, veelgevraagd spreker en schrijver van tientallen artikelen, columns en boeken. Hij heeft het Rijnlandse model hoog in het vaandel staan en is prediker van de chaostheorie als voorzitter van Stichting Chaosforum.com.Het gedachtegoed dat Peters aanhangt, komt tot uiting in het tijdschrift Slow Management waar hij de initiatiefnemer van is. Vanuit een klein dorpje middenin het Groene Hart biedt Peters als een ware Asterix weerstand tegen de verovering van de wereld door de aanhangers van het Angelsaksische model.
    recensie
    Algemeen management
    11 juni 2009
    Hans van der Klis
    3-4 minuten leestijd
    In zijn nieuwe boek Bij welke reorganisatie werk jij? dat hij schreef in samenwerking met Hester Heringa, betoogt Jaap Peters dat organiseren en managen twee verschillende dingen zijn. ‘Mensen vinden mij vaak een dwarskijker, maar ik vind dat mijn visie getuigt van realisme voor de dagelijkse praktijk’, zegt hij. Eind juni ligt zijn boek op de schappen, maar Management & Literatuur sprak alvast even met de auteur.
    nieuws
    Financieel management
    11 juni 2009
    Ben Kuiken
    3-4 minuten leestijd
    Dat boeken nog steeds veel invloed hebben, bewijst Gepast en ongepast geld van Hans Ludo van Mierlo. Nog geen half jaar na zijn pleidooi om een beroepseed in te stellen voor bankiers, is dit overgenomen door de Nederlandse Vereniging van Banken. Reden voor Management & Literatuur om even te bellen met de auteur.
    recensie
    Persoonlijke effectiviteit
    10 juni 2009
    John Daamen
    4-6 minuten leestijd
    Veel mensen merken veel te laat dat hun persoonlijke grenzen overschreden hebben. Maar wat zijn persoonlijke grenzen, wat is hun functie en vooral, wat gebeurt er als u ze overschrijdt? In 'Dit is mijn grens' vertelt Gaby Olthuis hoe dat kan gebeuren, maar vooral ook bij wat u daartegen kunt doen. De belofte is dat als u eenmaal uw grenzen gevonden heeft, u ze niet meer zult kwijtraken, hooguit even vergeten. De vraag is, of dat gemakkelijk zal gaan.
    recensie
    10 juni 2009
    Erwin van de Pol
    2-3 minuten leestijd
    Nog nooit heb ik er een half jaar over gedaan om een boek uit te lezen. En dat ligt niet aan de bijna 400 bladzijden van 'Zeg maar Ted'. Ted Turner heeft zijn leven, samen met Bill Burke, chronologisch beschreven. Er gebeurt van alles. In zijn leven vol drama is de oprichting van CNN niet eens het hoogtepunt. Dit boek is een opsomming van gebeurtenissen, vaak in detail, met de bijbehorende beschreven emoties. Als de gebeurtenis je simpelweg niet interesseert, dan kom je er moeilijk doorheen. Op andere plaatsen is het vooral een spannend jongensboek.
    interview
    Persoonlijke effectiviteit
    10 juni 2009
    Hans van der Klis
    7-10 minuten leestijd
    Jeff Gaspersz, hoogleraar en adviseur innovatie, verbonden aan Nyenrode Business Universiteit, heeft een lange lijst publicaties op zijn naam. Deze maanden voegt hij er weer twee aan toe: Dagelijks innoveren, praktische adviezen voor een kansgerichte organisatie, en Grijp je kans!, een boek dat gericht is op individuen die zich nieuwe mogelijkheden willen vinden en benutten.
    recensie
    Verandermanagement
    9 juni 2009
    Gertjan de Groot
    4-5 minuten leestijd
    Medewerkers en leidinggevenden hebben de neiging om moeilijk te doen over wat Hans Vermaak 'tamme vraagstukken' noemt. Vraagstukken die niet ingewikkeld zijn en die zich met het gangbare veranderrepertoire goed laten oplossen. Als dezelfde interventies toegepast worden om taaie vraagstukken aan te pakken, gaan die daardoor niet weg, die worden er alleen maar taaier van.
    recensie
    Algemeen management
    9 juni 2009
    Ilja Jacobs
    3-4 minuten leestijd
    Bij procesmanagement denkt u wellicht ook aan 'sturen en beheersen' van een proces en aan meetbare indicatoren, meten en verantwoorden. En juist dat is bij het maken van beleid moeilijk. 'Procesmanagement: over procesontwerp en besluitvorming' gaat over het maken van beleid en hoe u daar procesmanagement op kunt toepassen. 
    recensie
    Personeelsmanagement
    9 juni 2009
    Marja Davids
    'Team in Beeld' is een productie van VOF Team in Beeld, en dat wil zeggen van Marijke Lingsma, Roy de Brabander en Monique Verhoeven. Marijke Lingsma is een bekende naam in het vakgebied van coaching. Ze heeft veel inspirerende boeken op haar naam staan. En nu is er dus een dvd over teamcoaching. Dat maakt nieuwsgierig. Immers, lezen over teamcoaching is leuk, maar daadwerkelijk zien hoe teamcoaching in de praktijk werkt, is veel spannender. Want mijn ervaring is dat in elk team lastige lieden zitten. En juist het gedrag van het individu is van invloed op het resultaat van het hele team. Hoe doe je dat als teamcoach?
    column
    9 juni 2009
    Jaap Boonstra
    5-7 minuten leestijd
    Soms stagneert een verandering terwijl niet helder is waarom. Het kan dan helpen om als een Sherlock Holmes op zoek te gaan. Soms stuit je dan op gebeurtenissen in het verleden waar iedereen maar liever over zwijgt. Wat doe je als dat verleden onbespreekbaar is terwijl datzelfde verleden tot stagnatie leidt. En hoe ga je om met risico’s.
    recensie
    IT-management / ICT
    9 juni 2009
    Martin Ortse
    2-3 minuten leestijd
    'Het Photoshop CS3 boek voor digitale fotografen' is een boek van de succesvolle schrijver Scott Kelby. Ditmaal over de laatste versie van Photoshop namelijk Adobe Photoshop CS3.
    recensie
    IT-management / ICT
    9 juni 2009
    Martin Ortse
    Adobe Photoshop Lightroom is de 'digitale doka' van de moderne (professionele) fotograaf. In het boek 'Adobe Photoshop Lightroom' beschrijft Johan Elzenga het Engelstalige software pakket op een duidelijke manier. Lightroom is als het ware een drie-in-één pakket. De volgende onderwerpen worden behandeld: het aanleggen van een fotobibliotheek (Library), het bewerken van foto's (Develop) en het maken van een fotopresentatie (Slideshow, Print en Web). Deze drie mogelijkheden worden door Elzenga stapsgewijs behandeld en duidelijk uitgelegd. Hij begeleidt de lezer door de menu's en instelmogelijkheden.
    recensie
    IT-management / ICT
    9 juni 2009
    Peter van Veen
    2-3 minuten leestijd
    In het voorwoord van 'Adobe Photoshop Lightroom 2' kondigt Johan Elzenga dat hij op de voor hem meest logische wijze door dit programma heen zal lopen. En dat u het dus niet per definitie met zijn werkwijze eens hoeft te zijn. Gelukkig geeft hij wel vaak aan waarom er voor een bepaalde aanpak is gekozen. De uitbreidingen en verschillen met Lightroom 1.4 worden met verschillende icoontjes steeds aangegeven -dat is handig.
    recensie
    Organisatiekunde
    8 juni 2009
    Hans van der Loo
    3-4 minuten leestijd
    In zijn zojuist verschenen boek How the Mighty Fall gaat managementgoeroe Jim Collins voor de verandering niet in op de vraag wat organisaties succesvol maakt, maar wat hen ten val brengt. De kaft van het boek is niet voor niets inktzwart. En het eerste hoofdstuk, ‘De stille kriebels van de dreigende ondergang’, laat aan duidelijkheid niets te wensen over: dit is een echt griezelboek.
    nieuws
    Leiderschap
    8 juni 2009
    Walter van Hulst
    3-5 minuten leestijd
    ‘Veel banken hebben een soort bijna-dood-ervaring gehad. Toch moet de crisis misschien nog maar even doorsudderen, dan raakt de financiële wereld er echt van doordrongen dat we niet terug kunnen naar business as usual. De meeste burgers begrijpen dat, maar dat bewustzijn leeft nog lang niet bij alle bankiers.’ Dat zei directievoorzitter Peter Blom van de Triodos Bank vrijdag 5 juni tijdens het seminar 'Leiderschap voor een duurzame wereld' in Den Haag met als speciale gast de Dalai Lama.
    recensie
    Non-profit
    5 juni 2009
    Joost van Driessen
    De ondertitel 'Handboek voor opsporen en oplossen van overbodige bureaucratie' geeft velen een warm gevoel. Een zware belofte, maar de Kafkabrigade gaat die strijd aan. De aanpak staat in 'Kafka in de polder', een handzaam boekje over de samenwerking tussen verschillende instanties. Het verminderen van bureaucratie binnen één instantie of in het gedrag van individuen is niet het doel van Jorrit de Jong en zijn coauteurs. Dat is jammer, want hun methode leent zich er juist uitstekend voor!
    nieuws
    5 juni 2009
    Rob Hartgers
    3-4 minuten leestijd
    In 2005 was er het boek Beroepszeer, waarin een bonte stoet auteurs betoogde dat Nederlandse professionals in hun streven naar zinvolle arbeid worden gedwarsboomd door een almaar aanwassende kaste op macht beluste managers. De ondertitel vatte de klacht treffend samen: ‘Waarom Nederland niet goed werkt’. 'Beroepszeer', dat verscheen als uitgave in de reeks Christen Democratische Verkenningen, raakte onverwachts een gevoelige snaar. De stelling dat managers te weinig respect hebben voor het vakmanschap van professionals, bleek veel lezers uit het hart gegrepen. Donderdag 4 juni werd tijdens een evenement in de Koninklijke Schouwburg in Den Haag het vervolg op 'Beroepszeer' gepresenteerd: ‘Beroepstrots - een ongekende kracht’.
    recensie
    Algemeen management
    4 juni 2009
    Hans Baltjes
    2-3 minuten leestijd
    Ondernemer zijn kan altijd, of je een eigen bedrijf hebt of niet. Het is vooral de ondernemende levenshouding die tot uiting komt door jezelf te zijn, kennis te delen en je kwetsbaar durven op te stellen. Een andere invulling aan ondernemer zijn in een toekomstige zakenwereld waar groot zijn niet meer bepalend is. In 'Iedereen ondernemer' neemt Arko van Brakel u op een enthousiaste wijze mee door de vele facetten die u tot een succesvol ondernemer zullen maken.
    recensie
    Verandermanagement
    4 juni 2009
    Alieke Hordijk
    In 'Doen wat werkt' beschrijft Coert Visser een nieuwe benadering om menselijk gedrag te veranderen: oplossingsgericht werken. Niet te veel aandacht besteden aan de oorzaak van problemen, maar focus op waar je naar toe wilt, is zijn boodschap. Hoe? Door te doen wat werkt.
    recensie
    Coaching en trainen
    4 juni 2009
    Christèle Warmerdam
    2-3 minuten leestijd
    Kies altijd bewust voor een bepaalde werkvorm. Dat is één van de belangrijkste lessen uit 'Het groot werkvormenboek' van Sasja Dirkse-Hulscher en Angela Talen. De auteurs geven met 120 werkvormen een goed overzicht van mogelijke werkvormen. Zodat je de doelstelling van de bijeenkomst ook kunt halen, weet ik uit eigen ervaring.

    Populaire producten

      Personen

        Trefwoorden