OnlineMagazine

Platform voor business professionals

Zoek in het Online Magazine

Gevonden artikelen

    Filteren

    Filter de resultaten

    Rubriek

    Toon meer

    Online Magazine

    Auteur

    Toon meer

    Tags

    Dossier

    Toon meer
    Toon resultaten

    Artikelen in het Online Magazine

    Hier vindt u artikelen rond boeken over Mens en maatschappij. Politiek, maatschappelijke ontwikkelingen, duurzaamheid in brede zin, kortom alles voor de manager die op de hoogte wil zijn.
    Pagina 811 van 19.500 resultaten
    achtergrond
    Algemeen management
    10 februari 2010
    Walter van Hulst
    7-11 minuten leestijd
    recensie
    Algemeen management
    9 februari 2010
    Ilja Jacobs
    3-4 minuten leestijd
    Een toolbox om werk te maken van innovatie. Dat is wat 'Samen vernieuwen in de praktijk' wil zijn. Suzanne Verdonschot, Paul Keursten en Marloes van Rooij onderbouwen de dagelijkse praktijk met theorie en dat heeft meerwaarde. 
    recensie
    Personeelsmanagement
    9 februari 2010
    José Otte
    Het belang van opleiden en ontwikkelen van het human capital binnen organisaties is inmiddels duidelijk. Het belang van goed opleiden en ontwikkelen is echter nog niet overal doorgedrongen. Op het terrein van opleiden en leren in organisaties heeft zich de afgelopen jaren een aantal opmerkelijke trends en ontwikkelingen voorgedaan. We gaan van opleiden naar leren en kennisontwikkeling.
    recensie
    Persoonlijke effectiviteit
    9 februari 2010
    Elly Lijnse
    'Zelfvertrouwen' gaat over de stem in je hoofd, de pathologische criticus. Deze stem in je hoofd die je bekritiseert in alles wat je doet en daarom funest is voor je zelfvertrouwen. Matthew McKay en Patrick Fanning geven vele technieken om de negatieve gedachten over jezelf in kaart te brengen en deze gedachten om te buigen naar positieve uitspraken waardoor je zelfvertrouwen groeit. Een praktisch zelfhulpboek dat ook voor degene met een zekere dosis zelfvertrouwen nuttig kan zijn.
    recensie
    Verandermanagement
    9 februari 2010
    José Otte
    1-2 minuten leestijd
    In de lerende organisatie gaat het er om een ommezwaai te maken van het vertrouwde downloaden naar 'presencing'. Peter Senge, Otto Scharmer, Joseph Jaworski en Betty Sue Flowers laten in 'Presence' aan de hand van voorbeelden en verhalen zien hoe dat gaat. Ik heb 'Theory U' van Otto Scharmer net gelezen - bevat dit boek dan nieuwe informatie?
    recensie
    Internet en social media
    9 februari 2010
    Perry Oostrum
    3-4 minuten leestijd
    Twitter is een fenomeen dat stormenderhand de wereld verovert. Niet verwonderlijk, want Twitter biedt de gebruiker enorme kansen en mogelijkheden, aldus de introductie van 'Twitteren met resultaat'. Lees mee met andermans conversaties of leer wat anderen denken, zonder opgemerkt te worden. Creëer zelf een 'buzz' rond een merk, product, website of blog. 'Nooit eerder kreeg je zo'n krachtig instrument in handen om te luisteren naar of in te spelen op de wensen en meningen van jouw doelgroep.'
    recensie
    Communicatie en media
    9 februari 2010
    Ronald Buitenhuis
    2-3 minuten leestijd
    Communicatie- en marketingafdelingen zullen het boekje In het nieuws, met als ondertitel ‘laat media voor u werken’, vermoedelijk snel naast zich neerleggen. Met als argument: dat weten we toch wel. Je hoeft ons niet te vertellen hoe de media werken. Gezien de oneindige stroom persberichten die keer op keer in de prullenbakken van redacties verdwijnt, is het misschien toch handig om dit boekje eens aan te schaffen.
    recensie
    Verandermanagement
    9 februari 2010
    Sven Laudy
    De afgelopen jaren is de markt overspoeld met boeken over verandermanagement. Veel van deze boeken zijn geschreven vanuit de persoonlijke belevenissen van de auteurs: de eigen unieke ervaring van een verandertraject geëxtrapoleerd naar een algemene aanpak over organisatieverandering. Of deze belief-based aanpak daadwerkelijk bruikbaar is voor andere organisaties is natuurlijk de vraag. Waarschijnlijk luidt het antwoord hierop: nee. 'Het Veranderboek' is in de inleiding duidelijk: het boek belooft evidence-based, of op zijn minst practice-based kennis. Als dit boek dat waarmaakt dan vervult het voor mij en ik denk voor vele anderen een grote behoefte aan degelijk, onderbouwd en grondig verandermateriaal.
    recensie
    Algemeen management
    9 februari 2010
    José Otte
    In dit boek over competentiemanagement leiden Ton van Dongen, en Jan Harmen Rietman ons door de wereld van competenties. Waarom vinden leidinggevenden het lastig om een goed competentiegericht gesprek te houden met hun medewerkers? Waar geef je als leidinggevende aandacht aan. De auteurs, een arbeids- en organisatiepsycholoog en een adviseur en trainer, geven ons meer dan vierhonderd coachingstips. Hiermee is 'Gras groeit sneller door eraan te trekken!' een prachtig boek voor zowel leidinggevenden als voor HRM-ers en medewerkers.
    recensie
    Psychologie
    8 februari 2010
    Peter Bosma
    2-3 minuten leestijd
    Voor professionals die regelmatig beroepsmatig gesprekken voeren, is bezit van kennis en vaardigheden onontbeerlijk. Niet alleen door middel van vallen en opstaan leer je om gesprekken voeren. Harry Stroeken verdiept in 'Kleine psychologie van het gesprek' de theoretisch-technische aspecten en geeft aandachtspunten voor het gesprek. Voert u regelmatig vanwege uw beroep gesprekken? Wilt u zich verfijnen in het voeren van hulpverlenende 'gesprekken'? Dan kan dit handzame boekje u daarbij van dienst zijn.
    recensie
    Marketing
    8 februari 2010
    Eric van Arendonk
    Compact, dat is het kenmerkende woord voor 'Brand flow'. Dat geldt voor zowel de omvang als de inhoud. Michel Jansen geeft op een zeer compacte wijze zijn standpunten weer. Zonder uitvoerige lappen tekst houdt hij het bij de essentie. Zeer prettig om te lezen, vlot en concreet zonder het continue herhalen van standpunten. Voor je het weet is het uit. Bovendien maakt Michel Jansen de belofte in de ondertitel; 'Creëer de optimale merkervaring' in dit boek zeker waar.
    recensie
    Reclame en verkoop
    8 februari 2010
    Daniëlle de Jonge
    3-4 minuten leestijd
    Met minder inspanningen meer verkopen. Zo begint het boek 'Verkopen is een werkwoord' van Pieter de Smet. Dat maakt nieuwsgierig. Want verkopen is (vaak veel) energie steken in je bedrijf, jouw verkoopkwaliteiten, vaardigheden, een topproduct of –dienst aanbieden en een constant hoog serviceniveau bieden. 
    recensie
    Economie
    8 februari 2010
    Perry Oostrum
    3-4 minuten leestijd
    Ik verwacht niet dat er veel mensen zijn die nog nooit gehoord hebben van Willem Middelkoop. Op de toppen van de crisis, althans wat media-aandacht betreft, was hij niet van de televisie weg te branden en schoof hij met grote regelmaat aan bij Pauw & Witteman en De wereld draait door. Zijn boek 'Overleef de kredietcrisis' is het vervolg op 'Als de dollar valt' uit 2007, waarin hij schreef dat het niet zozeer de vraag was óf, maar wanneer het financiële systeem in zou storten.
    recensie
    Coaching en trainen
    8 februari 2010
    Pierre de Winter
    2-3 minuten leestijd
    Het Kookboek voor teams van Esther de Haan doet wat het belooft: op een heldere manier oefeningen beschrijven om teams aan de praat te krijgen.
    recensie
    Verandermanagement
    5 februari 2010
    Hugo-Jan Ruts
    3-4 minuten leestijd
    Vijftig tot zeventig procent van alle veranderingsprocessen mislukt. Ergens onderweg word de verandering 'vermoord'. Maar door wie, en vooral ook waarom? Daarover schreef bestsellerauteur Ken Blanchard de misdaadnovelle 'Wie heeft Verandering vermoord?'
    recensie
    Verandermanagement
    5 februari 2010
    Robert Paul Schwippert
    Effectief leren gebeurt niet alleen in het cursuslokaal, maar vooral op de werkvloer. Dit vraagt van de managers dan ook steeds meer een faciliterende rol bij het leerproces van hun medewerkers. Mooi gezegd, maar hoe pak je dat in de praktijk aan? In 'Werkvormen voor Managers' leidt Peter de Roode de lezer door een veelheid van werkvormen, die de manager hierbij houvast en inspiratie bieden. Zodat er op de werkvloer daadwerkelijk geleerd kan worden. Van elkaar en met elkaar. De manager voor de klas…?
    nieuws
    5 februari 2010
    Jeroen Ansink
    2-3 minuten leestijd
    Na uitgeverij MacMillan verzet nu ook media-tycoon Rupert Murdoch zich tegen Amazons vaste prijs voor elektronische boeken. De consument lijkt intussen de dupe te worden.
    interview
    Algemeen management
    4 februari 2010
    Hans van der Klis
    7-10 minuten leestijd
    Het belang van merken neemt af. In plaats daarvan komt steeds vaker de reputatie van bedrijven in de schijnwerpers te staan. Om die zo goed mogelijk uit te laten komen, kunnen bedrijven gebruik maken van een nieuw instrument: internal branding, een optelsom van human resources, marketing en communicatie. Gaby Nedeski en Luc van Beers schreven er een boek over: Internal branding 2.0.
    recensie
    Marketing
    4 februari 2010
    Paul Groothengel
    3-4 minuten leestijd
    Is een consument een rationele koper of een ongeleid projectiel? Vooral het laatste, aldus Tjaco Walvis, partner van merkadviesbureau THEY. In zijn boek Uit de grijze massa biedt hij merkenbouwers een panklaar recept hoe ze om moeten gaan met consumenten die onbewust, maar niet irrationeel handelen.
    recensie
    Algemeen management
    3 februari 2010
    Erik de Vries
    3-5 minuten leestijd
    Zelfstandig consultant Bas van de Haterd beschouwt zichzelf als een professioneel bemoeial met een passie voor marketing en branding. Zijn specialisatie als online marketeer ligt op het gebied van arbeidsmarktcommunicatie en recruitment. Bij vrijwel alle bedrijven waar hij over de vloer komt, verbaast hij zich over het ouderwetse werkmodel dat hij er aantreft. Slecht voor de productiviteit. In zijn boek Werken met nieuwe stijl dat 13 april verschijnt, laat hij zien waarom en hoe het anders moet.

    Populaire producten

      Personen

        Trefwoorden