OnlineMagazine

Platform voor business professionals

Zoek in het Online Magazine

Gevonden artikelen

    Filteren

    Filter de resultaten

    Rubriek

    Toon meer

    Online Magazine

    Auteur

    Toon meer

    Tags

    Dossier

    Toon meer
    Toon resultaten

    Artikelen in het Online Magazine

    Hier vindt u artikelen rond boeken over Mens en maatschappij. Politiek, maatschappelijke ontwikkelingen, duurzaamheid in brede zin, kortom alles voor de manager die op de hoogte wil zijn.
    Pagina 803 van 19.504 resultaten
    recensie
    Algemeen management
    12 april 2010
    Michel Hoetmer
    3-5 minuten leestijd
    In zijn nieuwste boek Drive (vanaf de 17de in vertaling beschikbaar) roert Daniel H. Pink een interessant onderwerp aan. Een van de centrale vragen in het boek is de volgende: ‘Zetten beloningen aan tot betere prestaties?’ Nou... nee… niet bepaald.
    recensie
    Internet en social media
    12 april 2010
    Perry Oostrum
    Zou je ook zakelijk willen profiteren van de mogelijkheden van Twitter? In 'Zakelijk twitteren voor beginners' wordt uit de doeken gedaan hoe je een netwerk snel en makkelijk opbouwt en uitbreidt en hoe je een unieke online identiteit ontwikkelt. Leg contact met andere twitteraars en houd elkaar op de hoogte van nieuws, meningen en initiatieven. De auteur, Carlijn Postma, is communicatieadviseur en traint al sinds de opkomst van deze populaire internetdienst managers, ondernemers en professionals in het zakelijk omgaan met Twitter.
    recensie
    Organisatiekunde
    12 april 2010
    José Otte
    Iedere leidinggevende erkent het belang van verandering voor het voortbestaan en de groei van de onderneming. Maar hoe maakt u hiervoor de motivatie en passie bij uw werknemers los? De Total Performance Scorecard is een geïntegreerde benadering voor persoonlijk en organisatorisch succes. Hubert Rampersad en Kari Tuominen verrijken de literatuur over verandermanagement met 'Werken met de Total Performance Scorecard'.
    recensie
    Personeelsmanagement
    12 april 2010
    José Otte
    1-2 minuten leestijd
    Organisaties en medewerkers stellen in toenemende mate andere eisen aan de kwaliteit en de rol van HRM. E-HRM, het gebruik van elektronische toepassingen ten behoeve van het personeelsbeleid is steeds belangrijker. 'e-HRM' is voor de nieuwsgierige HRM-er een absolute must. Duidelijk beschrijven Henk Adam en Rob van den Berg waarom de HRM-wereld niet langer kan bestaan zonder de elektronische hulpmiddelen. We zouden de boot missen!
    recensie
    Economie
    12 april 2010
    Ben Kuiken
    1-2 minuten leestijd
    Leegstaande kantoorgebouwen geschikt maken voor bewoning, leerlingen van het ROC de busjes van het gehandicaptenvervoer laten onderhouden, of een snelweg die energie opwekt: de mogelijkheden voor het combineren van functies zijn eindeloos. In het boek Combineer wat je hebt houden acht auteurs een enthousiast pleidooi voor de kunst van het combineren.
    recensie
    Persoonlijke effectiviteit
    12 april 2010
    Peter Vermeulen
    3-5 minuten leestijd
    Nu de wereld in een economische crisis verkeert en we ons zorgen maken over de opwarming van de aarde, vragen we ons steeds vaker af of we onze samenleving wel juist hebben georganiseerd. Hierdoor lijkt een vorm van leiderschap met als kenmerken macht, logica en beheersing niet meer de geëigende kwaliteiten te zijn waarna we op zoek zijn. Andere leiderschapskwaliteiten worden steeds meer toepasselijker. Namelijk: zelfinzicht, invoelingsvermogen en compassie. Brigitte van Baren beschrijft 'compassionate leadership' in 'Kracht van compassie'.
    recensie
    Personeelsmanagement
    12 april 2010
    Daniëlle de Jonge
    Wanneer heeft u voor het laatst een kijkdoos gemaakt? Of op een kleurplaat alle vakjes met een stip ingekleurd om te zien wat voor mooie tekening er tevoorschijn komt? Dat is vast een hele poos geleden. En dat is jammer. Want niets is zo leuk om eens anders dan anders met uw hersenen aan de slag te gaan. 'Het grote inspiratie doeboek' van Gerdy Geersing staat vol prikkelende en soms lastige opdrachten. Het gaat niet alleen om de creatieve dingen, u moet ook veel nadenken, reflecteren en opschrijven. Dat kan behoorlijk confronterend zijn, maar uiteindelijk werkt het inderdaad heel inspirerend. Ga de uitdaging vol enthousiasme aan, want iedereen wil toch meer doen met zijn of haar talenten.
    recensie
    9 april 2010
    Ton Horrevorts
    2-3 minuten leestijd
    Soms heb je geweldig veel geluk. Hugo Logtenberg en Marcel Wiegman zijn van die geluksvogels. Net nadat ze hun manuscript afhadden voor hun boek over Job Cohen, werd Nederland verrast met het bericht dat de burgemeester van Amsterdam lijsttrekker werd van de PvdA en wellicht de volgende premier van ons land wordt. Een betere stimulans om de verkoopcijfers van je boek omhoog te jagen kun je je niet dromen. En dus werd de titel van het boek alvast afgestemd op dat komende premierschap: 'Job Cohen - Burgemeester van Nederland'.
    recensie
    Algemeen management
    9 april 2010
    Carla Verwijs
    Managen en macht lijken soms onlosmakelijk verbonden. Dat hoeft niet zo te zijn, zo lezen we in 'Einstein en de kunst van het managen zonder macht' van Anne de Graaf en Klaas Kunst. De lezer wordt uitgenodigd te onderzoeken of 'managen zonder macht te gebruiken' een optie is.
    recensie
    Leiderschap
    9 april 2010
    Marcel Boons
    Mensen in hokjes plaatsen is soms een beladen onderwerp. We weten dat in een ontwikkelde wereld het stigmatiseren van personen tot genante en pijnlijke situaties kan leiden, vooral als we het overdrijven of het bij het verkeerde eind hebben. Van de andere kant... in hokjes plaatsen is wel lekker, want het schept duidelijkheid. Maar welke hokjes zijn zinvol en helpen je bij je rol als manager in een organisatie? Oscar David schetst in 'Het enneagram in management' niet alleen hoe het enneagram in elkaar zit, maar ook hoe je het kunt inzetten bij leiding geven en bij je persoonlijke ontwikkeling.
    recensie
    Coaching en trainen
    9 april 2010
    Bram Kolk
    2-3 minuten leestijd
    Teamcoaching is één van de middelen om slagkracht te organiseren. Als je, zoals ik, dan ook nog van koken houdt en je ziet het 'Kookboek voor teams' liggen, dan rest je nog maar één ding: aanschaffen en lezen. Esther de Haan gaat hierin dieper in op de inhoud en het doel van teamcoaching, ze behandelt de diverse fasen van teamontwikkeling en ze geeft per fase een aantal recepten voor interventies en geeft tot slot suggesties voor mogelijke 'energizers'.
    recensie
    Algemeen management
    9 april 2010
    Wardy Poelstra
    3-4 minuten leestijd
    Malcolm Gladwell is een fenomeen. Met de bestsellers 'Het beslissende moment', 'Intuïtie' en zijn voorlaatste boek 'Uitblinkers' heeft hij ook in ons land naam gemaakt als oorspronkelijk denker. Op een creatieve manier verbindt hij in zijn boeken ogenschijnlijk uiteenlopende zaken met elkaar en komt hij tot soms verrassende conclusies. 
    recensie
    Persoonlijke effectiviteit
    9 april 2010
    Mariska Fennema
    2-3 minuten leestijd
    'Wat je ook weet van spiritualiteit, het heeft niets om het lijf als je er niet naar handelt. Werk is bij uitstek het gebied waarin je gevraagd wordt te handelen.' De westerse samenleving is in een collectieve burn-out terecht gekomen en daarom is een nieuw soort leiderschap is nodig, maar hoe kun je als leidinggevende of als individu het verschil maken binnen de organisatie waar je werkt? Daarover gaat 'Het licht en de korenmaat' van Hans Wopereis.
    nieuws
    Economie
    9 april 2010
    Jeroen Ansink
    2-3 minuten leestijd
    Vrolijk stemde het niet, het optreden van Nobelprijswinnaar Joseph Stiglitz in New York. De economie-professor schetste deze week een nog somberder beeld van de Amerikaanse economie dan in zijn nieuwe boek Vrije val.
    recensie
    Persoonlijke effectiviteit
    9 april 2010
    Jan Jacob Bos
    2-3 minuten leestijd
    Heeft u ook altijd tijd tekort? Volgens Richard Koch is dat nergens voor nodig. We verdoen namelijk tachtig procent van onze tijd. Als u de juiste twintig procent aan activiteiten weet te ontdekken en uit te voeren, houd u ineens veel tijd over. Cruciaal is natuurlijk om de juiste twintig procent tijdsbesteding te vinden. Hoe u dat ontdekt leest u in 'Het 80/20 principe'.
    interview
    Algemeen management
    9 april 2010
    Erik de Vries
    3-4 minuten leestijd
    George van Houtem kent ze allemaal: de trucjes die sommige onderhandelaars inzetten om hun zin door te drijven of het onderste uit de kan te krijgen. Hij verzamelde al deze trucs, met soms welklinkende namen als de Bogey en de Nibble, in zijn boek De dirty tricks van het onderhandelen. ‘Ik propageer het gebruik ervan niet, maar we moeten ook niet naïef zijn.’
    recensie
    Advisering
    9 april 2010
    Perry Oostrum
    Professionalisering van het adviesvak is een onderwerp dat leeft. Zeker in de buitenwereld, die van klanten, de politiek en de media. Daar vinden voortdurend discussies plaats over de kwaliteit, het disfunctioneren van de beroepsgroep, de omvang van de inzet van 'externen' en de bijbehorende kosten. Vaak spitst de discussie zich toe op de negatieve kanten van het vak, over de uitwassen, de geldverslindende, door consultants binnengesleepte projecten en systemen waar een bedrijf of instelling bij nader inzien weinig aan blijkt te hebben. Marjo Dubbeldam en Wilfred Goedmakers, initiators en samenstellers van 'De lerende adviseur', vragen zich nuchter af of het wel zin heeft te reageren op dergelijke zichzelf versterkende mechanismen. Iedereen kent immers wel iemand die iets een keer volledig verprutst heeft, zeggen ze. Het lijkt hen dus van niet. Zij zijn van mening dat het niet aardig is om mensen hun favoriete gespreksspeeltje aan de borreltafel af te nemen en gooien het in 'De lerende adviseur' over een heel andere boeg.
    recensie
    Marketing
    8 april 2010
    Eric van Arendonk
    2-3 minuten leestijd
    Productlancering is niet echt een nieuw onderwerp voor een marketingboek, er zijn hierover immers meer boeken geschreven. Toch biedt 'Hoe lanceer ik een nieuw product!?' van Jeremy Deacon & Margit Smeekens iets extra's. Ik moet bekennen dat de ervaren doorgewinterde marketeer er niet veel nieuws zal weten te ontdekken, maar dat zal zeker niet opgaan voor de beginnende productmanager.
    recensie
    Marketing
    8 april 2010
    Bert Peene
    2-3 minuten leestijd
    Meerwaardecreatie is in balans zijn, schrijft Michel Jansen in zijn boek Brand Flow. Balans tussen de eigen competenties, relevantie voor de consument en onderscheidend vermogen ten opzichte van de concurrentie. Meerwaardecreatie is geen luxe, maar de essentie van het bouwen van een succesvol merk.
    recensie
    Coaching en trainen
    7 april 2010
    Pierre Spaninks
    2-3 minuten leestijd
    Een conflict op zich is geen probleem. Thuis niet, en op het werk al evenmin. Sterker nog: conflicten kunnen ons verder helpen. Pas als we er niet goed mee omgaan, veroorzaken ze schade. In Einstein en de kunst van conflictmanagement zoeken Jannie Lammers en Elise Luijcx naar manieren om escalatie te voorkomen.

    Populaire producten

      Personen

        Trefwoorden