OnlineMagazine

Platform voor business professionals

Zoek in het Online Magazine

Gevonden artikelen

    Filteren

    Filter de resultaten

    Rubriek

    Toon meer

    Online Magazine

    Auteur

    Toon meer

    Tags

    Dossier

    Toon meer
    Toon resultaten

    Artikelen in het Online Magazine

    Hier vindt u artikelen rond boeken over Mens en maatschappij. Politiek, maatschappelijke ontwikkelingen, duurzaamheid in brede zin, kortom alles voor de manager die op de hoogte wil zijn.
    Pagina 802 van 19.504 resultaten
    recensie
    Verandermanagement
    20 april 2010
    Eric van Arendonk
    2-3 minuten leestijd
    Power en love zijn twee begrippen die ik tot voor het lezen van het boek niet als een soort eenheid heb beschouwd. Adam Kahane toont echter in 'Power & Love' aan dat macht en liefde gecombineerd juist heel krachtig kunnen zijn. Macht of liefde alleen hebben een heel ander effect.
    recensie
    Projectmanagement
    20 april 2010
    Projectleider-Worden.nl
    In juni 2009 is de nieuwe versie van PRINCE2 geïntroduceerd. Het duurde niet lang of Bert Hedeman, Gabor Vis van Heemst en Hans Frederiksz presenteerden een hierop aangepaste versie van hun verkoopsucces 'Projectmanagement op basis van PRINCE2'. Neen, het is niet het 'officiële PRINCE2 handboek'. Dat recht is exclusief voorbehouden aan 'Managen van succesvolle projecten met PRINCE2' van de OGC. Sterker nog; u mag alleen dat boek gebruiken bij uw examen. Jammer, vinden wij. Dit boek verdient beter.
    recensie
    Projectmanagement
    20 april 2010
    Projectleider-Worden.nl
    Bert Hedeman en Ron Seegers zijn er in geslaagd om alle wezenlijke informatie over PRINCE2 Editie 2009 in zakformaat te presenteren. Want al is 'Projectmanagement op basis van PRINCE2' een stuk compacter dan het officiële handboek, het kan nòg kleiner getuige het boekje 'PRINCE2 Editie 2009 Pocket Guide'. Klein, maar fijn!
    recensie
    Persoonlijke effectiviteit
    20 april 2010
    Peter Bosma
    2-3 minuten leestijd
    Als manager in de jeugdzorg ben ik dagelijks bezig met leidinggeven en dit wil ik blijvend ontwikkelen. Helmi Tunnissen stelt dat het ontwikkelen van 'leiderschap' begint bij het ontwikkelen van persoonlijk leiderschap. Met haar boekje 'Ontwikkelen van persoonlijk leiderschap - Een methodische aanzet' hoop ik hiermee actief aan de slag te gaan. Immers; 'de theorie is zonder praktijk impotent en omgekeerd'.
    recensie
    Reclame en verkoop
    20 april 2010
    Erik de Vries
    5-6 minuten leestijd
    Michel Hoetmer hield in zijn boek De zeven zonden van verkopers uit 2007 de verkoopbranche al eens tegen het licht. Wie zijn nieuwste boek leest, De 49 gevaarlijkste verkoopmythen, concludeert dat weinig van zijn eerdere lessen en aanbevelingen hun weg naar de praktijk hebben gevonden. Reden voor M&L om de auteur aan de vooravond van verschijnen van zijn boek even aan de tand te voelen.
    recensie
    Algemeen management
    19 april 2010
    Hans van der Klis
    1-2 minuten leestijd
    In kleine kring is het een hit: 50 succesmodellen van de Fin Mikael Krogerus en de Zwitser Roman Tschäppeler. Dankzij de ingetogen en fijnbesnaarde vormgeving is dit handzame boekje op Moleskine-formaat een leuk hebbedingetje. Maar er staat ook nog wat zinnigs in.
    achtergrond
    Algemeen management
    19 april 2010
    Yousri Mandour
    9-13 minuten leestijd
    interview
    Advisering
    16 april 2010
    Hans van der Klis
    7-10 minuten leestijd
    Vandaag, vrijdag 16 april om 16.00 uur om precies te zijn, promoveert Jaap Schaveling aan de Nyenrode Business Universiteit op het onderwerp waar hij al jaren als een van de belangrijkste autoriteiten geldt: interim-management. De uitkomsten van zijn onderzoek zijn opzienbarend: Schaveling haalt verschillende bestaande opvattingen onderuit. Van zijn onderzoek zijn twee boeken gemaakt: een praktijkgids, Scoren met interim-management, en een handelseditie van het proefschrift, Succesvol interim-management. Uiteraard heeft M&L al met de auteur gesproken.
    recensie
    Coaching en trainen
    15 april 2010
    Anneke Dekkers
    Is trainen een vak of een roeping? Is het voldoende om met veel bezieling anderen te trainen of vraagt het werk ook vakkennis? René Kuiper is er duidelijk over: trainen is een vak dat je kunt leren. Hij is een ervaren trainer bij NTI-NLP en werkt vanuit het NLP-gedachtegoed. Trainen is in zijn opvatting vooral een communicatievaardigheid. Zijn boek staat propvol NLP-inzichten, -opvattingen, -technieken, -oefeningen met behulp waarvan trainers beter hun vak kunnen uitoefenen. Of dat laatste zal slagen is maar zeer de vraag omdat Kuiper zeer veel ideeën op relatief weinig pagina's heeft gezet.
    recensie
    Coaching en trainen
    15 april 2010
    Peter de Roode
    Het interview dat ik las over Harold Stolovitch en Erica Keeps en hun tot de verbeelding sprekende werktitel van het boek, maakte mij nieuwsgierig naar de inhoud. Op een overzichtelijke manier wordt het vak van 'trainer' gepresenteerd. De belangrijkste valkuilen worden opgesomd in 'Vertellen is nog geen trainen'. Maar belangrijker dan dat: de lezer krijgt een gedegen visie op leren voorgeschoteld.
    interview
    Leiderschap
    15 april 2010
    Erik de Vries
    5-6 minuten leestijd
    Leiderschap is een keuze van Dominique Haijtema bevat interviews met goeroes, wereldleiders en andere personen die prominent aanwezig zijn in hun vakgebied. Zij bundelde en actualiseerde haar beste interviews met de belangrijkste denkers in de wereld van leiderschap en management, en met de leiders zelf. M&L sprake even met haar.
    recensie
    Verandermanagement
    14 april 2010
    Hans van der Klis
    3-4 minuten leestijd
    Vorig jaar bracht Cees Min de tongen in beroering met Bye bye consultant waarin hij afrekende met de consultants. De kern van zijn betoog: managers hebben helemaal geen externen nodig, veranderingen doorvoeren kunnen zij net zo goed zelf doen. Een dezer dagen verschijnt zijn nieuwe boek, Veranderen met gezond verstand, dat Min heeft geschreven als het praktische vervolg op ‘Bye bye consultant’.
    recensie
    Persoonlijke effectiviteit
    14 april 2010
    Jeffrey Goijers
    Enthousiast door het eerste boek van Ton de Baaij 'Zorg dat je wordt wie je bent' ben ik de ontmoeting aangegaan met zijn tweede boek 'Frederik en Jijs'. Dit boek, in de vorm van een tendensroman, beschrijft het verhaal van een familie waar de leden hun authenticiteit vinden door een bijzondere ontmoeting en de daarop volgende ontmoetingen met elkaar. In diepgaande, oprechte en soms ook ontroerende dialogen leren zij van elkaar en komen ook dichterbij elkaar. 'Fredrik en Jijs' is niet alleen een boeiende roman, maar laat ook zien welke ontwikkelingskracht er in ontmoetingen in de persoonlijke sfeer zit.
    recensie
    Verandermanagement
    14 april 2010
    Peter de Roode
    2-3 minuten leestijd
    Een boekje voor de liefhebber. Lezers die meer rendement willen halen uit het werken met vragenlijsten, worden hier op hun wenken bediend. Kilian Bennebroek Gravenhorst beschrijft de stappen die behoren bij deze zogenaamde 'survey-feedback-methode'. Na het bestuderen van 'Beweging in veranderende organisaties' kunt u de grootste valkuilen met betrekking tot het werken met vragenlijsten vermijden.
    recensie
    Persoonlijke effectiviteit
    14 april 2010
    José Otte
    1-2 minuten leestijd
    Het boek voor mensen die sneller willen lezen, beter onthouden en beter leren. Mark Tigchelaar studeerde psychologie en is breinexpert. Op een bijzonder praktische wijze laat hij in 'Haal meer uit je hersenen' zien hoe u sneller kunt lezen, beter kunt leren en beter kunt onthouden.
    recensie
    Leiderschap
    14 april 2010
    José Otte
    2-3 minuten leestijd
    Wat zijn de basisregels voor effectief leiderschap? En zijn er regels die altijd gelden en waar u als leider aan moet voldoen? Dit zijn de basisvragen die Dave Ulrich, Norm Smallwood, Kate Sweetman zich stelden tijdens hun onderzoek dat de basis vormt voor 'The leadership code'. Gebaseerd op vele jaren ervaring, samengebracht met de theorie die er is over dit onderwerp, hebben we nu een boek waarin het gat tussen die theorie en de praktijk wordt gedicht.
    recensie
    Personeelsmanagement
    14 april 2010
    Arie Buvens
    3-4 minuten leestijd
    Nederland is een land met een hoge levensstandaard in vergelijking met veel omringende landen. Hoe is het dan mogelijk dat we te maken hebben met een gemiddeld verzuimpercentage van 4,3 procent? Voor Marleen Teunis is duidelijk geworden dat het voor leidinggevenden een taboe is om verzuimende medewerkers aan te spreken op de verantwoordelijkheden die zij als werknemers hebben, vooral als ze ziek zijn. Met 'Werken, iedereen wordt er beter van' doorbreekt zij met feiten en cijfers de mythe over de relatie tussen ziek zijn en niet kunnen werken.
    recensie
    Algemeen management
    13 april 2010
    Wim van Hennekeler
    De uitdagingen van professionele dienstverlenende ondernemingen staan centraal in 'Ondernemen met professionals'. Ton Speet, Rik Corman en Anne Bregje-Huijsmans presenteren hun eigen model voor deze 'pdo's'. Zij slagen er in een theoretisch toetsend kader te schetsen én praktische tips en aanbevelingen te geven.
    recensie
    Verandermanagement
    13 april 2010
    Pierre Spaninks
    3-4 minuten leestijd
    Wat heb je aan een reorganisatieplan als het niet uit te leggen valt? En wat aan een inspirerend verhaal als de analyse niet deugt? Niks natuurlijk. Daarom moeten organisatieadviseurs en communicatiemanagers leren om beter met elkaar samen te werken. Op de vraag hoe proberen acht deskundigen antwoord te geven in Veranderkunst.
    interview
    Leiderschap
    13 april 2010
    Erik de Vries
    5-6 minuten leestijd
    De buitenwacht beziet de zonen en dochters die als vanzelfsprekend carriere lijken te maken binnen het familiebedrijf vaak met enige jaloezie. Dit beeld behoeft correctie, merkten onderzoekers Jacqueline van Zwol en Roberto Flören. De familieband zorgt met name bij de generatie ‘opvolgers’ voor extra druk. In hun boek Gespreid bedje of spijkerbed? beschrijven zij uitgebreid alle mogelijke problemen waar opvolgers in familiebedrijven mee kunnen worden geconfronteerd. En laten ze veel opvolgers daarover aan het woord. En passant rekenen ze af met het clichébeeld dat bestaat over een luie en zakkenvullende ‘derde generatie’. M&L sprak met Jacqueline van Zwol.

    Populaire producten

      Personen

        Trefwoorden