OnlineMagazine

Platform voor business professionals

Zoek in het Online Magazine

Gevonden artikelen

    Filteren

    Filter de resultaten

    Rubriek

    Toon meer

    Online Magazine

    Auteur

    Toon meer

    Tags

    Dossier

    Toon meer
    Toon resultaten

    Artikelen in het Online Magazine

    Hier vindt u artikelen rond boeken over Mens en maatschappij. Politiek, maatschappelijke ontwikkelingen, duurzaamheid in brede zin, kortom alles voor de manager die op de hoogte wil zijn.
    Pagina 736 van 19.527 resultaten
    recensie
    Psychologie
    5 december 2011
    Mark Stolzenbach
    2-3 minuten leestijd
    In de huidige crisistijd is de aandacht voor onderhandelingen wederom toegenomen. De professionele onderhandelaar moet kunnen omgaan met een enorme druk. Veel boeken zijn geschreven over de 'harde' kant van onderhandelingen. Wat is de beste openingsstrategie? Hoe kan ik de agenda van de ander ontdekken? Hoe kan ik deze situationele onderhandeling het beste aanpakken? In het boek 'Onderhandelen op mensenmaat' geeft David De Cremer inzicht in de 'softe' kant van onderhandelen, de psychologische processen die onderhandelingsgedrag kunnen beïnvloeden.
    recensie
    Organisatiekunde
    5 december 2011
    Teun van Aken
    René Weijers is gedreven door zijn fascinatie voor de kernopgaven op de agenda van topbestuurders en topmanagers. Zij staan in het brandpunt van de belangstelling, maar de aandacht is vaak negatief, want al te gretig wordt de nadruk gelegd op hun falen en dwalen. De auteur, met een rijke ervaring in het adviseren van topmanagers en topbestuurders, bekijkt hen vanuit een andere invalshoek: wanneer gaat het goed en hoe doen zij dat? Met interessante uitkomsten. 'Dienen en Deugen' is het resultaat van een promotieonderzoek naar deugdzaamheid en bekwaamheid van topbestuurders.
    recensie
    Organisatiekunde
    5 december 2011
    Carla Verwijs
    Jim Collins onderzoekt al vele jaren stukjes van de puzzel hoe bedrijven succesvol worden. Over die onderzoeken heeft hij verschillende boeken geschreven, die minstens zo succesvol zijn als de bedrijven die hij onderzoekt. Het nieuwste boek van Jim Collins, geschreven in samenwerking met Morten Hansen, is opnieuw zo'n puzzelstukje. In 'Great by Choice' wordt gekeken naar hoe het komt dat sommige bedrijven gedijen in turbulente en onzekere tijden: wat maakt dat ze overeind blijven en zelfs groeien?
    recensie
    Organisatiekunde
    2 december 2011
    Erik de Vries
    1-2 minuten leestijd
    Ook wie niet beschikt over een zakenknobbel dan wel een handelsgeest, zal inmiddels beseffen dat het zakenlandschap en de daarmee samenhangende mondiale verhoudingen ingrijpend en in hoog tempo veranderen. De Nederlandse ondernemer die meent dat deze ontwikkelingen nauwelijks van invloed zullen zijn op zijn bedrijf, doet er goed aan zich te laten wakker schudden door het boek Ster-ondernemingen, met als ondertitel ‘Vijf groeistrategieën in een veranderend businesslandschap’ geschreven door Hans Bakker en Michiel Boersma.
    interview
    Algemeen management
    2 december 2011
    Hans van der Klis
    11-16 minuten leestijd
    Na Nieuw Europees Organiseren verschenen dit najaar nog twee nieuwe boeken van de auteur en managementadviseur Jaap Jan Brouwer: Stop de Amerikanen en The Dutch Industrial Landscape. Managementboek Magazine voelde de auteur uitvoerig aan de tand.
    recensie
    Leiderschap
    1 december 2011
    Erik de Vries
    1-2 minuten leestijd
    Peter Senge zei het al in zijn beroemde boek The Fifth Discipline: de krijgsmacht is de enige organisatie die erop is ingesteld te leren en voortdurend op veranderingen in te spelen. Bedrijfskundige en actief reserveofficier Rob Evers kwam tot dezelfde conclusie, en schreef een boek waarin hij de lessen uit de krijgsmacht loslaat op de burgerwerkvloer: Teams door het vuur.
    column
    Verandermanagement
    1 december 2011
    Dirk-Jan de Bruijn
    2-3 minuten leestijd
    ‘Ik ben het eens met de Kamer dat heel veel reorganisatietrajecten bij Defensie of elders bij de overheid gaandeweg wel eens anders uitpakken dan deze van tevoren zijn opgediend.’ Aldus Defensie minister Hans Hillen eerder deze maand tijdens een wetgevingsoverleg in de Tweede Kamer.
    recensie
    Advisering
    30 november 2011
    Joop Vorst
    Daarbij grijpt hij terug naar hoe De interim-manager is lang in organisaties gezien als de beul die dingen doet die het reguliere management niet kan of heeft nagelaten te doen. Daarin zit ook de zwakte van 'De vriendelijke beul', omdat Luc Timmers niet het volledige beeld schetst zoals interim-management tegenwoordig wordt ingezet in organisaties.
    interview
    Advisering
    30 november 2011
    Jeroen Ansink
    12-17 minuten leestijd
    Gevormd door de Korea-oorlog en de werkvloer van de Digital Equipment Corporation. Als mede-oprichter van de sociale psychologie is emeritus MIT-hoogleraar Edgar Schein een van 's werelds meest toonaangevende experts op het gebied van bedrijfsculturen. ‘Cultuurveranderingen slagen pas als bedrijven het mes op de keel hebben.’
    recensie
    Algemeen management
    30 november 2011
    Bruno Fabre
    Waar de wereld van Youtube een enorme toevlucht neemt en de beschikbare tijd steeds lijkt in te krimpen, is het succes van TED met zijn 18 minuten-video goed te begrijppen. In Nederland is TEDxAmsterdam de eerste versie van dit boeiende fenomeen. Carolien Vader geeft in 180 pagina's de grote verschuivingen weer op het gebied van innovatie. 'Het begint met een idee' - A book worth reading!
    column
    30 november 2011
    Michel Hoetmer
    3-4 minuten leestijd
    Je kunt je zaakjes prima voor elkaar hebben, maar als de ‘uitvoerders’ het niet zien zitten, heb je een enorm probleem. Minimaal! Ajax is een triest voorbeeld. Maar je ziet het vaker: managers die druk bezig zijn met structuren en medewerkers die gewoon lekker hun werk willen doen. Maar meestal ligt de vuile was niet zo openlijk op straat. En is de casus zo aansprekend.
    recensie
    Algemeen management
    30 november 2011
    Claudia Broeke
    Het schijnt dat meer dan een miljoen Nederlanders met het idee rondlopen ooit een boek te schrijven. Aan onderwerpen geen gebrek: er wordt geschreven over reizen, koken, sporten of over de combinatie hiervan. En er liggen ook veel plots op de plank te wachten om dé bestseller van het jaar te worden. Een goed boek schrijven en publiceren is een vak apart. Een auteur in spé verhoogt de kans op succes als hij zijn verhaal inspirerend kan vertellen en tegelijkertijd ook kennis heeft van het proces dat tot uitgave leidt.
    recensie
    Persoonlijke effectiviteit
    30 november 2011
    Maarten Fijnaut
    2-3 minuten leestijd
    'Weer zo'n boek over hoe je meer jezelf kunt zijn?' vroeg ik mezelf in eerste instantie af bij het lezen van de titel. Frits Evelein en Fred Korthagen hebben mij enorm positief verrast. Nee, het is niet weer zo'n boek! Sterker nog, het is eigenlijk moeilijk dit werk een boek te noemen. De bijna 80 oefeningen in 'Werken vanuit je kern' maken het niet echt gemakkelijk om zomaar op de bank te lezen. Het is een hele studie-ervaring die je met jezelf en anderen kunt ervaren. Geen makkelijke weglezer, maar een heel proces dat voor interessante gesprekken kan leiden met partner, vrienden, collega's of kennissen.
    interview
    Non-profit
    29 november 2011
    Bert Peene
    6-9 minuten leestijd
    Onontgonnen terrein is het niet, maar strategisch management is bepaald niet stevig verankerd in het denken en doen van de meeste beleidsmakers in de non-profit. Maar volgens Kees Mouwen kun je ze dat niet kwalijk te nemen. Ze hebben dat namelijk nooit geleerd! Bovendien heeft de sector vaak last van stakeholders die zich zeer indringend met het beleid bemoeien, ‘s lands overheid bijvoorbeeld. Mouwen houdt zich al jaren als wetenschapper en publicist bezig met lange-termijnbeleid in het maatschappelijk middenveld. Kort geleden verscheen zijn magnum opus: Handboek Strategisch Management voor de non-profitorganisatie. Managementboek Magazine sprak met hem.
    recensie
    Organisatiekunde
    28 november 2011
    Hans van der Loo
    9-13 minuten leestijd
    Het verschijnen van een nieuw boek van managementgoeroe Jim Collins is wat voor popliefhebbers ooit de komst van een plaat van de favoriete band was: een gebeurtenis om reikhalzend naar uit te kijken. Na ruim negen jaar intensieve studie pakt Collins weer eens ouderwets uit met een boek dat bol staat van aansprekende metaforen, inspirerende cases en verrijkende managementconcepten. Net als zijn voorgangers, gaat het nieuwe boek ook dit keer weer over ‘grootse’ bedrijven die hun concurrenten mijlenver achter zich laten. Dit lukt hen niet door toeval of puur geluk, maar vooral doordat zij een aantal bewuste keuzes maken. Vandaar de titel: Great by Choice.
    recensie
    Financieel management
    28 november 2011
    Annegreet van Bergen
    2-3 minuten leestijd
    Met de bril van onze tijd bekeek econoom en historicus Lodewijk Petram hoe de lokale Amsterdamse handel in VOC-aandelen is uitgegroeid tot een van de centrale onderdelen van de wereldeconomie. Hij schreef er een prettig leesbaar, informatief boek over dat verrassende inkijkjes biedt in het handelsleven van de zeventiende eeuw: De bakermat van de beurs. Ook toen al kwam de overheid met een verbod op ‘naked short selling’, ofschoon deze verkooptechniek (waarbij de op een daling speculerende verkoper de aandelen niet bezit) destijds ‘blanco verkopen’ heette.
    interview
    Organisatiekunde
    25 november 2011
    Ronald Buitenhuis
    3-4 minuten leestijd
    Veel (proces)managers en adviseurs grabbelen in de ton van procesmanagementmodellen en komen altijd weer met drie tot vijf bekende tools op de proppen. Die macht der gewoonte doorbreken, is een van de missies van Renco Bakker, Willem Spronk en Rienke Labeur, de auteurs van Het Procesmanagement Modellenboek.
    interview
    Coaching en trainen
    25 november 2011
    Hans van der Klis
    2-3 minuten leestijd
    Onder managers bestaat een grote behoefte het gedrag van hun medewerkers beter te leren begrijpen, heeft Manon Bongers in haar jarenlange praktijk als trainer en coach ondervonden. Dat is essentieel bij het beïnvloeden van hun gedrag om ze beter te laten functioneren. Maar inzicht in het gedrag van anderen begint met inzicht in het eigen gedrag, schrijft ze in haar zojuist verschenen boek Psychologie voor managers.
    recensie
    Leiderschap
    25 november 2011
    Martin Walraven
    In hoeverre kunnen topteams in de topsport als voorbeeld dienen voor projectteams in het bedrijfsleven? Marco van den Berg, basketbalcoach, en Jakob Zwinderman, trainer van teams in het bedrijfsleven, onderzoeken dit in het boek 'No prima Donna's'. Centraal staat de aanpak van Van den Berg, deze is gebaseerd op de kernwaarden altruïsme, de Groene Baret, stoïcijns meebewegen en geen smoesjes. De schrijvers geven een interessant, maar te oppervlakkig kijkje in de wereld van hun teams.
    recensie
    Organisatiekunde
    24 november 2011
    Jeroen Ansink
    5-6 minuten leestijd
    In Great by Choice onderzoeken businessgoeroe Jim Collins en Stanford-professor Morten Hansen waarom sommige bedrijven in extreme omstandigheden gedijen en sommige niet. Dat heeft geleid tot een uitstekend boek dat maar liefst vijf managementmythes doorprikt.

    Populaire producten

      Personen

        Trefwoorden