OnlineMagazine

Platform voor business professionals

Zoek in het Online Magazine

Gevonden artikelen

    Filteren

    Filter de resultaten

    Rubriek

    Toon meer

    Online Magazine

    Auteur

    Toon meer

    Tags

    Dossier

    Toon meer
    Toon resultaten

    Artikelen in het Online Magazine

    Hier vindt u artikelen rond boeken over Mens en maatschappij. Politiek, maatschappelijke ontwikkelingen, duurzaamheid in brede zin, kortom alles voor de manager die op de hoogte wil zijn.
    Pagina 729 van 19.530 resultaten
    interview
    Algemeen management
    20 februari 2012
    Pierre Spaninks
    8-11 minuten leestijd
    Generaties economen en bedrijfskundigen denken bij zijn naam aan Management & organisatie, het handboek waarvan inmiddels meer dan 250.000 exemplaren zijn verkocht. Minder bekend is dat Doede Keuning (68) ook baanbrekend wetenschappelijk onderzoek heeft verricht, zoals naar het nog altijd actuele thema van de verplatting van organisaties. ‘Het receptenboek is er, maar men kent het niet.’
    recensie
    Psychologie
    20 februari 2012
    Aart G. Broek
    3-5 minuten leestijd
    Daniel Kahneman verwijst in 'Ons feilbare denken' nergens naar de bancaire crisis van enkele jaren terug noch naar de teloorgang van Enron en Eastman Kodak. Ook de huidige financieel-economische rampspoed blijft ongenoemd. Tóch krijgen we zicht op datgene wat aan deze en tientallen andere bedrijfs- en beleidsfiasco's ten grondslag ligt: ons feilbare denken.
    recensie
    Communicatie en media
    17 februari 2012
    Linda Poort
    Netwerken doen we allemaal. Maar niet iedereen is hier even goed in. Rob Tol vertelt in zijn boek gepassioneerd hoe je netwerken het beste kunt aanpakken én waarom netwerken ook zo leuk is. 'Het netwerkboek' is een grote verzameling van tips, uitspraken, ideeën en opdrachten. Het is een doeboek voor iedereen die (beter) wil leren netwerken.
    interview
    Coaching en trainen
    17 februari 2012
    Hans van der Klis
    7-10 minuten leestijd
    Managers willen vooral begrijpen hoe de ander in elkaar zit. Maar zo gemakkelijk gaat dat niet, stelt psychosociaal trainer, coach en therapeut Manon Bongers in haar boek Psychologie voor managers. Wie inzicht in anderen wil verkrijgen, zal ook bereid moeten zijn serieus in de spiegel te kijken. ‘Ook de manager wordt continu getriggerd om in zijn valkuilen te stappen. Pas wanneer hij zelf begrijpt hoe hij in elkaar steekt, en zich bewust is van hoe hij zich gedraagt, kan hij op een integere manier invloed uitoefenen op anderen.’
    nieuws
    Marketing
    17 februari 2012
    Justin van Lopik
    ‘Cool Brands Stay Hot’ van Joeri van den Bergh en Mattias Behrer, de Engelse vertaling van Maak je merk cool, is uitgeroepen tot Marketing Book of the Year 2011. De prijs en publieksverkiezing zijn een initiatief van Expert Marketeer, een community rond marketing. Wikibrands van Sean Moffitt en Mike Dover eindigde op de tweede plaats en ‘Look at More: A Proven Approach to Innovation, Growth, and Change’ van Andy Stefanovich werd derde.
    column
    Leiderschap
    17 februari 2012
    Mirella Visser
    3-4 minuten leestijd
    Leiderschap vòòr de crisis was overzichtelijk. De kunst van het managen zat ‘m vooral in het voorkomen van problemen: no surprise-management. Authentieke en nieuwe leiders lieten ruimte voor het maken van fouten, als het maar transparant gebeurde.
    recensie
    Leiderschap
    13 februari 2012
    Erik de Vries
    1-2 minuten leestijd
    Menno Molendijk verwijst met de titel van zijn boek Leiderschap op een A4’tje niet zozeer naar het veelgebruikte papierformaat als wel naar de vier A’s die volgens hem vereist zijn voor goed leiderschap: Aansluiten, Afspreken, Aanspreken en Afrekenen. In die volgorde!
    interview
    Leiderschap
    10 februari 2012
    Ronald Buitenhuis
    3-4 minuten leestijd
    Diep ongelukkig werd Onno Hamburger als HR-consultant op Aruba. Strand, zee en zon brachten niet de verwachte voldoening. Bij een reclamebureau kon hij zijn draai evenmin vinden. Uiteindelijk vond hij het geluk in de coaching. Zijn zoektocht naar geluk wil hij nu delen met anderen. Daarom schreef hij samen met journalist en geluksonderzoeker Ad Bergsma het boek Gelukkig Werken. Over het versterken van je persoonlijk leiderschap. Over oprekken van het elastiek.
    recensie
    Leiderschap
    10 februari 2012
    Annegreet van Bergen
    2-3 minuten leestijd
    Je zou kunnen klagen en zeuren over de bijna chronische ondervertegenwoordiging van vrouwen op hoge posities. Maar dat heeft Inca van Uuden (managing partner van hr-adviesbureau Higher & Company) niet gedaan. Haar boek De mix van maat- en mantelpakken is een blij en kleurrijk boek over de manier waarop vrouwen en mannen elkaar aanvullen. Maar beter is het te zeggen: elkaar kúnnen aanvullen. Want wil je gebruik maken van de verschillen tussen mannen en vrouwen (van ‘gender diversity’), dan moet je je bewust zijn van je eigenheid en de kwaliteiten van iemand die anders is dan jijzelf.
    column
    Economie
    10 februari 2012
    Guus Hustinx
    4-5 minuten leestijd
    Wij hebben een economie die een hoge omloopsnelheid heeft. Zo verdienen aandeelhouders veel geld, zo blijft de werkgelegenheid en daarmee de economie op peil. Maar waar liggen de grenzen? Hoe komen we ooit uit de vicieuze cirkel van ons systeem?
    recensie
    Algemeen management
    10 februari 2012
    Paul Schollaardt
    3-4 minuten leestijd
    'Het groot management modellenboek' bundelt 70 zeer uiteenlopende modellen die volgens onderzoek van de auteurs veel gebruikt worden. Modellen zijn nuttig als checklist en communicatiemiddel. Sommige modellen gaan verder en kunnen direct dienen als leidraad of structureringsmiddel voor processen.
    nieuws
    Algemeen management
    10 februari 2012
    Jeroen Ansink
    1-2 minuten leestijd
    Zijn erfgoed wil hij het niet noemen, want ‘dat klinkt zo arrogant’. Maar het materiaal dat Tom Peters het komende jaar op zijn nieuwe website www.excellencenow.com gaat zetten omvat wel degelijk het hele spectrum aan kennis die de 69-jarige expert op het gebied van organisatorische excellentie in zijn leven heeft opgedaan. ‘Dit is een poging om alles waar ik mee bezig ben geweest op één centrale plek te organiseren,’ licht de Amerikaanse auteur van Excellente ondernemingen vanuit zijn overwinteringsplek in Nieuw-Zeeland toe. ‘Ik heb de afgelopen 35 jaar meer dan 2500 presentaties in 67 landen gegeven, en ik wil die ervaring graag delen met de wereld.’
    nieuws
    Persoonlijke effectiviteit
    9 februari 2012
    Justin van Lopik
    1-2 minuten leestijd
    Debat. Mijn eerste associaties bij het woord komen uit de politiek. Dan gaat het me niet eens om de volledige debatten, maar juist om die korte momenten waarop iemand een ‘punt’ scoort met een mooie soundbite, of uiteraard volledig de mist in gaat. Wilders ‘grote gedoger’ en de stekker van Jolande Sap, het zijn geen momenten die ik graag in een vergadering zou meemaken.
    recensie
    Organisatiekunde
    9 februari 2012
    Arie Buvens
    3-5 minuten leestijd
    Een samenwerking is kansrijk als mensen en organisaties zich met elkaar weten te verbinden in een betekenis gevend proces dat recht doet aan de belangen en gericht is op een betekenisvolle ambitie. De grote opgave is om daar de juiste condities voor te scheppen. Dat is de centrale boodschap van 'Leren samenwerken tussen organisaties'. Daarbij worden vijf cruciale invalshoeken van samenwerking behandeld: ambitie, belangen, relaties en groepsdynamica, organisatie en samenwerkingsproces.
    recensie
    Leiderschap
    8 februari 2012
    José Otte
    2-3 minuten leestijd
    De meest effectieve leiders altijd investeren in talent. Dit is een van de vier uitkomsten van Tom Rath en Barry Conchie in 'Strengths based Leadership'.
    nieuws
    Leiderschap
    8 februari 2012
    Nienke van Oeveren
    1-2 minuten leestijd
    ‘Er lekt onnodig veel energie weg in organisaties.’ Hans van der Loo geeft alvast een voorproefje van zijn boek BizBoost tijdens de masterclass Zin in BizBoost. ‘En dat terwijl we meer moeten presteren!’ Hoe kunnen we de energie van medewerkers benutten, verrijken en vergroten?
    recensie
    Organisatiekunde
    7 februari 2012
    Rosemarie Mijlhoff
    5-7 minuten leestijd
    Begin december 2011 was Joost Kampen een van de sprekers op het Jaarcongres Verandermanagement. Gefascineerd heb ik naar hem geluisterd. 
    recensie
    Psychologie
    6 februari 2012
    Amber Zwartbol
    4-5 minuten leestijd
    Beloftes die je jezelf doet, maar waar je je niet aan houdt. 'Uitstelgedrag' gaat ook over doelen die je jezelf stelt, maar vervolgens laat schieten, omdat je er de motivatie niet voor kunt opbrengen. Piers Steel, zelf een notoire uitsteller, is hoogleraar aan de Haskayne School of Business in Calgary (Canada) en doet al ruim tien jaar onderzoek naar uitstelgedrag. Volgens Steel staat stoppen met uitstellen bovenaan de lijst met 's werelds meest begeerde doelen. 
    nieuws
    Communicatie en media
    6 februari 2012
    Pierre Pieterse
    2-3 minuten leestijd
    Het nieuwe corporate merkdenken gaat uit van de identiteit. Alleen een organisatie met een sterke identiteit is in staat een sterk merk neer te zetten. Bedrijven die het merk voorop zetten en vertalen naar de gehele organisatie en hun werkprocessen daarop inrichten, zijn het meest winstgevend. Er vindt een integratie van merk, mens en proces plaats.
    recensie
    Organisatiekunde
    6 februari 2012
    Joost van Driessen
    Het boek 'Bouwstenen van Management en Organisatie' geeft een goede introductie op het vak management en organisatie en heeft een heldere structuur. Dat vindt de uitgever, want dat staat op de achterkant van het boek van Jan Eppink, Gert-Jan Melker en Peter Tack. De uitgever legt de lat daarmee lekker hoog. De vraag is natuurlijk of het boek die pretenties waarmaakt.

    Populaire producten

      Personen

        Trefwoorden