OnlineMagazine

Platform voor business professionals

Zoek in het Online Magazine

Gevonden artikelen

    Filteren

    Filter de resultaten

    Rubriek

    Toon meer

    Online Magazine

    Auteur

    Toon meer

    Tags

    Dossier

    Toon meer
    Toon resultaten

    Artikelen in het Online Magazine

    Hier vindt u artikelen rond boeken over Mens en maatschappij. Politiek, maatschappelijke ontwikkelingen, duurzaamheid in brede zin, kortom alles voor de manager die op de hoogte wil zijn.
    Pagina 728 van 19.530 resultaten
    nieuws
    Persoonlijke effectiviteit
    27 februari 2012
    Nienke van Oeveren
    Ieder mens gaat anders om met lastige situaties in zijn leven. Joep Schrijvers vroeg zich af waarom de een er veel beter uitkomt dan de ander. Hij werd vaste klant bij de bibliotheek van de Vrije Universiteit in Amsterdam en schreef een boek met de aansporende titel Maak er wat van! Gisteren was de boeklancering.
    recensie
    Persoonlijke effectiviteit
    27 februari 2012
    Amber Zwartbol
    Johan Stevens is een trainingsacteur, die in eigen beheer instructievideo's uitbrengt over verschillende onderwerpen. Sommige van deze video's zijn gratis te bekijken via zijn website, andere zijn los te koop of gebundeld, zoals in het geval van 'Sssst...'. Op deze DVD staan vier van zijn video's, elk met een lengte van rond de acht minuten, die betrekking hebben op effectief communiceren. Hierin behandelt hij de onderwerpen 'Feedback geven', 'Overtuigingskracht', 'Omgaan met bezwaren' en 'Salestechnieken'.
    recensie
    Psychologie
    24 februari 2012
    Bert Peene
    4-5 minuten leestijd
    De Nederlandse taal kent boeiende inconsequenties als het om bescheidenheid gaat. Zo mogen we er volgens het woordenboek niet aan twijfelen dat gezag verdiend moet worden, terwijl je invloed gewoon kunt uitoefenen; dat héb je blijkbaar (of niet natuurlijk). Fout, oordeelt Carina Wiekens in haar zojuist verschenen boek Beïnvloeden en veranderen van gedrag. Ook invloed moet je verwerven. Eigenlijk zou het woordenboek in dit opzicht dus moeten worden herschreven: ‘invloed krijgen’ in plaats van ‘invloed uitoefenen’.
    recensie
    Strategisch management
    24 februari 2012
    Louis Thorig
    3-4 minuten leestijd
    Het boek 'Business Model Generatie' begint met een drietal gewetensvragen aan de lezer. Bent u een ondernemende geest? Denkt u er constant over na hoe u waarde kunt creëren en nieuwe business kunt opbouwen, of hoe u uw organisatie kunt verbeteren of transformeren? Bent u op zoek naar innovatieve manieren van ondernemen, om oude, achterhaalde manieren te vervangen? Hebt u als lezer één van de vragen met 'ja' beantwoord, dan bent u welkom bij de club van visionairs, game-changers en uitdagers die verouderde businessmodellen op de schop willen nemen om de onderneming van de toekomst te ontwerpen.
    nieuws
    23 februari 2012
    Nienke van Oeveren
    Welke organisatie wordt de slimste van Nederland? De drie kanshebbers zijn in elk geval Coolblue, Buurtzorg Nederland en De Hypotheekshop. Een vakjury nomineerde hen voor 'Slimste organisatie van Nederland 2012'.
    recensie
    Strategisch management
    23 februari 2012
    Louis Thorig
    3-5 minuten leestijd
    We leven momenteel in een steeds sneller veranderende wereld. De toekomst laat zich niet meer eenvoudig voorspellen en plannen. Dat is het uitgangspunt van het uitstekende boek 'Corporate Effectuation' van Thomas Blekman.
    recensie
    Verandermanagement
    22 februari 2012
    Claudia Broeke
    'Sterke staaltjes van samenwerking' verscheen in 2002. Het gaat op zoek naar succesfactoren voor samenwerking en beantwoordt de vraag waarom veranderingen binnen organisaties zo lastig vorm te geven zijn. Ik lees het boek 10 jaar later. Er wordt vaak gezegd dat de tijd snel gaat en dat is in veel opzichten ook zo. Maar wanneer het gaat over de dilemma's waar veranderende organisaties mee te maken hebben, blijkt dat er door de jaren heen veel herkenbare thema's spelen. Organisatiekundige Kilian Bennebroek Gravenhorst heeft hier uitgebreid onderzoek naar gedaan en presenteert de conclusies in 'Sterke staaltjes van samenwerking' .
    recensie
    Personeelsmanagement
    22 februari 2012
    Richard van der Lee
    3-4 minuten leestijd
    Op dit moment is het binden en boeien van talent een 'hot issue' binnen organisaties. Daarnaast zijn discussies, op het gebied van waarderen en vooral belonen in deze tijd van economische tegenspoed, wantrouwen en overdadige bonussen, alom aanwezig. Dit levert vragen op zoals; 'Hoe ga je hier mee om als leidinggevende?' en 'Welke instrumenten zijn hiervoor goed bruikbaar en vooral praktisch toepasbaar?'. K
    recensie
    Marketing
    22 februari 2012
    Rob van Buuren
    3-4 minuten leestijd
    Toekomstige verwachtingen geven ons leven van vandaag zin. Dat is de boodschap van Micael Dahlén, schrijver van het boek 'Nextopia'. Een mooie beschouwing over de menselijke eigenschap om verwachtingen over de toekomst, de gebeurtenissen in Nextopia, beter te waarderen dan de mooie momenten van gisteren en de realiteit van vandaag. 'Nextopia' is een populair-wetenschappelijk boek over dit fenomeen en de psychologie erachter.
    recensie
    Verandermanagement
    22 februari 2012
    Nikki Willems
    Sprookjes als voorbeeld en als les voor organisaties. Een erg interessant perspectief als je het mij vraagt. Wie is er niet mee opgegroeid en heeft er wellicht een van zijn eerste lessen uit geleerd? Volwassenen zijn de magische wereld van sprookjes vaak vergeten, en daarmee ook de boeiende perspectieven en simpele lessen die erin zitten. De sluwheid van de wolf of de dommigheid van koning Midas, ze bevatten misschien wel een boodschap die we niet zouden moeten vergeten. Het boek 'We presteerden nog lang en gelukkig' van Tjip de Jong en Simon van der Meer trok dan ook meteen mijn aandacht.
    recensie
    Internet en social media
    22 februari 2012
    Annemarie van Groenesteijn
    3-4 minuten leestijd
    Buiten fluiten de vogels, de eerste zomerse dag op een terrasje in hartje Utrecht, een hele dag niets ingepland, een kop koffie en een de zaterdagkrant om te lezen. Geen wolkje aan de lucht. Ik sla de pagina om naar de boekrecensies en stuit op een interview met Sherry Tuckle over haar net uitgekomen boek 'Alone together – why we expect more from technology and less from each other'. Alone together, dat klinkt eenzaam… de lucht betrekt iets.
    column
    21 februari 2012
    Rene ten Bos
    3-4 minuten leestijd
    Filosofen hebben de naam enigszins wereldvreemd te zijn. Maar als ze zich bezighouden met ethiek, dan raken ze opgewonden omdat onverhoeds het alledaagse leven zo dichtbij lijkt te zijn gekomen. Want de ethiek is alledaags geworden.
    recensie
    Organisatiekunde
    21 februari 2012
    Jasper van Dorp
    Veel organisaties vullen de (senior)management- en directieposities nog op een traditionele manier in. Ze nemen voornamelijk westerse, blanke mannen aan of laten ze doorstromen. Dit viel Ralf Knegtmans op, hij is managing partner bij een gerenommeerd executive search-bureau. Zijn boek 'Diversiteit als uitdaging' is dan ook een oproep om het roer eens om te gooien en serieus werk te gaan maken van diversiteit.
    recensie
    Psychologie
    21 februari 2012
    Amber Zwartbol
    4-5 minuten leestijd
    Waar vind je authentieke levensvreugde, gemoedsrust en voldoening? Mindfulness is een populair antwoord op deze vraag. Mark Williams en Danny Penman bieden in 'Mindfulness' een mooie combinatie tussen wetenschappelijke inzichten en een heel praktische benadering om met mindfulness aan de slag te gaan.
    recensie
    Persoonlijke effectiviteit
    20 februari 2012
    Veerle Blajic-Kik
    3-4 minuten leestijd
    'De impact van woorden' is het onderschrift van Sander Wieringa's 'Praten en iets zeggen'. Die veelbelovende woorden trokken mij aan tot dit boek. Helaas ben ik na het lezen ervan geneigd de inhoud meer te scharen onder de rest van de kafttekst: 'Bladie bla diebla'. Voor iemand met zijn ervaring had ik meer van de auteur verwacht dan deze open deuren. Wellicht had hij beter prater van beroep kunnen blijven, in plaats van schrijver.
    recensie
    Persoonlijke effectiviteit
    20 februari 2012
    Dorien van Doorn
    Het 'Waarden- en Normenspel' van Peter Gerrickens, Marijke Verstege en Zjev van Dun is een serieus spel. Op prettige wijze worden de spelers uitgedaagd hun mening en inzichten te geven. Met name in de werkomgeving kan het spel op eenvoudige manier het groepsproces verrijken.
    recensie
    Economie
    20 februari 2012
    Aart G. Broek
    2-3 minuten leestijd
    Wat is er zo 'raar' aan de afgelopen jaren, dat ze als 'rare jaren' moeten worden bestempeld? Het is niet alleen een carnavaleske titel, maar ondanks de verzameling columns die Paul Schnabel voor het Financieel Dagblad schreef, heb ik toch niet begrepen waarom de afgelopen jaren zo 'raar' waren. Misschien waren het voor sommige burgers inderdaad 'rare' jaren, maar wanneer we met Schnabel meekijken, blijken ze een stuk minder raar dan ze op het eerste gezicht ogen.
    recensie
    Strategisch management
    20 februari 2012
    Claudia Broeke
    2-3 minuten leestijd
    Veroveren, beheersen en oogsten. Fases die in de liefde en oorlogsvoering elkaar opvolgen, maar die Maikel Batelaan en Fred van Essen ook gebruiken als structuur voor hun handboek fuseren. De twee auteurs zijn zelf adviseurs bij complexe verandertrajecten en hebben hun know-how gebundeld in een prettig leesbaar boek: 'Het fusiehandboek'.
    recensie
    Reclame en verkoop
    20 februari 2012
    Daniëlle de Jonge
    Zzp'ers – of zp'ers zoals deze groep van professionals zichzelf bij voorkeur noemt – weten als geen ander hoe belangrijk het is om zichtbaar te zijn in de markt. Zowel online als offline zijn er tal van manieren waarop dit mogelijk is. Zoveel zelfs, dat het soms lastig kiezen is. En dan komt de volgende vraag: hoe u zich gaat profileren? Want alleen met echt onderscheidende kenmerken maakt u het verschil in de markt. Wees gerust: ontdekken waarin u anders bent dan de anderen is makkelijker dan u denkt. Het boek 'De z(z)p'er als merk' van Huub van Zwieten en Martine van den Hoed is een praktische leidraad die u helpt om gestructureerd 'uw merk' te creëren.
    recensie
    Persoonlijke effectiviteit
    20 februari 2012
    Aart G. Broek
    3-5 minuten leestijd
    Agressie komt nog steeds meer op ons af dan ons lief is. Gerard de Bruin vertelt in 'Agressie? Het doet mij (n)iets!' hoe wij hier mee om kunnen gaan. Ons eigen reageren heeft hoegenaamd altijd (enig) effect op de agressor.

    Populaire producten

      Personen

        Trefwoorden