OnlineMagazine

Platform voor business professionals

Zoek in het Online Magazine

Gevonden artikelen

    Filteren 1

    Filter de resultaten

    Actieve filters 1

    Recensie

    Rubriek

    Toon meer

    Online Magazine

    Auteur

    Toon meer

    Tags

    Dossier

    Toon meer
    Toon resultaten

    Recensies

    Recensies van Managementboek zijn onafhankelijk en geverifieerd. Ze komen tot stand in direct contact met onze redactie.
    Pagina 78 van 11.866 resultaten
    recensie
    Marketing
    19 april 2022
    Henk Jan Kamsteeg
    3-5 minuten leestijd
    Ons brein is gemaakt voor het vertellen en horen van verhalen. In ‘Supercharge your stories’ leggen Paul Hillesum en Nadine Komduur uit hoe we verhalen zo effectief mogelijk kunnen inzetten. Een mooi en praktisch boek over storytelling.
    recensie
    Algemeen management
    18 april 2022
    Nico Jong
    2-3 minuten leestijd
    Ben je kenniswerker en werk je het grootste deel van de dag met een beeldscherm? Dan is ‘Ons werk is stuk’ van Martijn Aslander, Arjan Broere en Mark Meinema verplicht leesvoer. 
    recensie
    Algemeen management
    18 april 2022
    Frank van Kuijck
    2-3 minuten leestijd
    Je kunt geen krant of boek open slaan of er doemt weer een nieuw probleem of megavraagstuk aan. Of dat nu gaat over de klimaattransitie, stikstofproblematiek, vluchtelingenopvang of de huidige situatie in de Oekraïne. Deze vraagstukken hebben één gemene deler. Er is geen kant en klare oplossing. 
    recensie
    Persoonlijke effectiviteit
    15 april 2022
    Ineke Peters
    2-3 minuten leestijd
    Gezondheid is meer dan níet ziek zijn. Waarom komen mensen pas in contact met de zorg wanneer ze ziek zijn? Huisarts in opleiding Stefan van Rooijen, auteur van Fit4life, legt in dit kloeke hand- en doe-het-zelfboek uit hoe iedereen van jong tot oud zelf de regie over de eigen gezondheid kan houden.  
    recensie
    Coaching en trainen
    15 april 2022
    José Otte
    1-2 minuten leestijd
    ‘Coachen vanuit de positieve psychologie’ van Manon Bongers is een boek dat is ontstaan uit de jaaropleiding Transactionele Analyse die het opleidingsinstituut van Bongers geeft. De tools en inzichten uit het boek dragen bij aan duurzame gedragsverandering.
    recensie
    Algemeen management
    14 april 2022
    Liesbeth Tettero
    3-4 minuten leestijd
    Hoe maak je van samenwerking samenspel? Waarbij je niet alleen je vooraf gestelde doelen haalt, maar resultaten waar je van tevoren nog niet eens aan had gedacht? Organisatieadviseur Nathalie de Man schreef er een boek over, waarvan de subtitel een van de belangrijkste voorwaarden al aangeeft: Samenspel, hoe je meer bereikt als je vol overgave op elkaar vertrouwt.
    recensie
    Organisatiekunde
    13 april 2022
    Rudy Kor
    4-6 minuten leestijd
    Muchall en Toma maken in ‘Bedrijf Bamischijf’ duidelijk dat het de moeite waard is voor leiding en medewerkers om te onderzoeken of de huidige opvattingen over organiseren nog wel nuttig zijn. Of er niet wat minder uniform gewerkt kan worden en in plaats daarvan wat experimenteler en vrijer. Dat alles hebben ze opgeschreven in een boek dat leest als een verzameling columns of blogs met een creatief omslag. 
    recensie
    Non-profit
    12 april 2022
    Liesbeth Tettero
    2-3 minuten leestijd
    Hoe kon die beslissing genomen worden? Hoe lopen de hazen hier? Als de logica in organisaties ver te zoeken lijkt, dan speelt de factor ‘politiek’ vaak een rol. Michel de Visser schreef een praktisch boek om je politieke sensitiviteit te ontwikkelen. Dat is geen kwestie van het inschakelen van een nieuw zintuig om op te vangen wat er in de lucht hangt, maar van concrete stappen zetten. 
    recensie
    Werk en loopbaan
    12 april 2022
    Judith Niekel-Sjoerds
    1-3 minuten leestijd
    The times, they are a-changin… Dat zong Bob Dylan al vóór de digitale revolutie. Nog nooit in de menselijke geschiedenis voltrekken veranderingen op elk gebied zich in zo’n rap tempo als nu.
    recensie
    Communicatie en media
    11 april 2022
    Eric van Arendonk
    2-3 minuten leestijd
    Een boek over een actueel onderwerp: ‘Inclusieve communicatie’. Met als ondertitel ‘Alles wat je moet weten om een divers publiek te bereiken’. Altijd fijn als een boek een actueel thema bij de horens vat, en mij beter laat begrijpen wat het inhoudt en hoe ik er op strategische wijze mee om kan gaan. En dat doet dit boek.  
    recensie
    Personeelsmanagement
    8 april 2022
    Peter de Roode
    3-4 minuten leestijd
    In ‘Future of work’ geven Sarah Detaille en Annet de Lange een goed overzicht van de stand van zaken op veel HRM-terreinen. Ook de Covid-pandemie is daarin verdisconteerd. De boodschap is dat organisaties meer crisisbestendig moeten zijn en worden. Onderwerpen als: werkdruk, employability, talent en wendbaarheid worden met een actuele bril bekeken. Om die reden is het boek van grote waarde voor HR-professionals.  
    recensie
    Leiderschap
    8 april 2022
    Elly Stroo Cloeck
    4-6 minuten leestijd
    Hoop kun je zien als een drijfveer, een toekomstvisie, een perspectief. Hoop is nodig om de klimaatcrisis en andere uitdagingen aan te pakken, omdat hoop een motivator is, waar angst ons lamslaat. Maar wat is hoop nu eigenlijk? Het wat en waarom van hoop is het thema van ‘Hoop als kunst van verantwoord leiderschap’ van hoogleraar ethiek Patrick Nullens.
    recensie
    Algemeen management
    7 april 2022
    Petra Hoogerwerf
    4-6 minuten leestijd
    In Nederland worden heel veel onderzoeken gedaan in het publieke domein. Onbekend is voor hoeveel miljoen er uit gegeven wordt door Ministeries, gemeenten, waterschappen en provincies. Alleen al het Ministerie van SZW gaf in 2019 zo’n 25 miljoen euro uit aan kennis en onderzoek.  
    recensie
    Personeelsmanagement
    6 april 2022
    Henk Jan Kamsteeg
    2-3 minuten leestijd
    Om misstanden te voorkomen, moeten we op de werkvloer meer met elkaar in gesprek over onze normen en waarden. ‘Kan dit wel?’, de situatiekaarten van Christien Smit, kunnen hierin een goed hulpmiddel zijn.
    recensie
    6 april 2022
    Elly Stroo Cloeck
    5-7 minuten leestijd
    Wat een bijzonder boek! Monika Bankert combineert in Voor onze dochters een mooie poëtische verteltrant met een diepgaande analyse over een keihard onderwerp: vrouwenonderdrukking. Wanneer ontstond dat? En waarom? Naast het antwoord op die vragen leren we ook over de oerknal, stekelbaarsjes, het seksleven van bonobo’s, de vorm van ons gebit en nog veel meer.
    recensie
    Algemeen management
    5 april 2022
    Peter de Roode
    2-3 minuten leestijd
    ‘Onbewuste vooroordelen’ gaat over onbewuste bias, ook wel impliciete of cognitieve bias genoemd. De auteurs geven aan dat onze onbewuste bias in strijd is met de waarden die we belijden. Het bekende A zeggen en B doen. In een goed leesbaar boek met praktijkvoorbeelden trakteren ze de lezer op praktische handvatten in de vorm van checklists en reflectievragen. 
    recensie
    Non-profit
    5 april 2022
    Rudy Kor
    3-4 minuten leestijd
    In Politiek sensitief aan de slag maakt Michel de Visser duidelijk dat politieke sensitiviteit, mits goed afgewogen en gebruikt, ervoor zorgt dat processen soepeler verlopen. Het gaat over de situaties waarin mensen met verschillende belangen, zonder geweld, tot een oplossing voor een probleem moeten zien te komen.
    recensie
    Mens en maatschappij
    5 april 2022
    Elly Stroo Cloeck
    4-6 minuten leestijd
    Het prijswinnende boek Onzichtbare vrouwen van Carolina Criado Perez uit 2019 gaat over Big Data en vrouwen. Of beter: over Big Data zónder vrouwen. Over besluiten nemen op basis van data die alleen van mannen zijn. Vaak onbewust. Het levert discriminatie van vrouwen op, tot levensbedreigende situaties aan toe. Dit boek heeft me geschokt, juist omdat het tegengaan van de onderliggende bias zo lastig is.
    recensie
    Persoonlijke effectiviteit
    4 april 2022
    José Otte
    1-2 minuten leestijd
    Anouk Brack heeft verschillende boeken geschreven waarin ze door middel van centreeroefeningen aandacht geeft aan b.v. leiderschap. In deze dagplanner helpt ze je om je te richten op de dingen die er echt toe doen. Ze belooft dat je je aan het eind van je dag voldaan voelt.
    recensie
    Communicatie en media
    4 april 2022
    Daniël E. Brouwer
    3-4 minuten leestijd
    Als ‘continu verbeterexpert' ben ik altijd op zoek naar wat er beter kan. Welke nieuwe inzichten kan ik gebruiken in mijn werk en voor de doelgroep die ik ondersteun? Het is Arjan Broere gelukt om de communicatie te stroomlijnen met een hanteerbaar stappenplan. In I am Tao neemt hij je niet alleen mee in ‘wat’ je moet doen, maar ook in het - voor mij persoonlijk belangrijkere - ‘hoe’.

    Populaire producten

      Personen

        Trefwoorden