OnlineMagazine

Platform voor business professionals

Zoek in het Online Magazine

Gevonden artikelen

    Filteren 1

    Filter de resultaten

    Actieve filters 1

    Recensie

    Rubriek

    Toon meer

    Online Magazine

    Auteur

    Toon meer

    Tags

    Dossier

    Toon meer
    Toon resultaten

    Recensies

    Recensies van Managementboek zijn onafhankelijk en geverifieerd. Ze komen tot stand in direct contact met onze redactie.
    Pagina 518 van 11.866 resultaten
    recensie
    Financieel management
    18 november 2008
    Ben Kuiken
    2-3 minuten leestijd
    Hebben bankiers een geweten? Wie de puinhopen van de huidige kredietcrisis beziet, moet daar ernstig aan twijfelen. Ex-bankier Hans Ludo van Mierlo ondernam met zijn boek Gepast en ongepast geld een zoektocht naar het geweten van banken en schetst een ontluisterend beeld.
    recensie
    Internet en social media
    17 november 2008
    Bernard Nieuwendijk
    'The Big Switch'. Een recensie over de, door mij langverwachte, opvolger van 'Does IT Matter'. Dat boek en met name het artikel wat daaraan ten grondslag lag, heeft destijds heel wat commotie veroorzaakt. De vraag is of het Nicholas Carr weer gelukt is een werk af te leveren dat je echt aan het denken zet en dat fantastisch voer is voor stevige discussies over zijn (on)gelijk.
    recensie
    Strategisch management
    17 november 2008
    Peter de Roode
    2-3 minuten leestijd
    In 'Talent aan zet' krijgt u inzicht in de werkwijze van Lowell Bryan en Claudia Joyce, twee McKinsey-partners, over de wijze van waardecreëring door het benutten van talenten. Een indrukwekkend boek, omdat het een zeer goed overzicht biedt van hetgeen er komt kijken wanneer een organisatie haar talenten optimaal wil benutten. Indrukwekkend ook omdat het laat zien dat de twintigste-eeuwse manieren van 'denken en doen' de grootste belemmering vormen voor verdere ontplooiing van talent. Het boek is met name geschikt voor mensen in grote complexe en groeiende organisaties.
    recensie
    Werk en loopbaan
    17 november 2008
    Lia van Vliet - in 't Hout
    Of het nu gaat om de keuze van werk, een lastige baas, flitsende carrière of het werken aan klantgerichtheid, Franz Metcalf en B.J. Gallagher Hateley laten u kennismaken met een spirituele bewustwording waardoor werksituaties het hoofd geboden kunnen worden. Vanuit boeddhistische inzichten leiden de schrijvers u door het werkende leven om een bewuste invalshoek te kiezen bij problemen en onbevredigende werkrelaties. Iedereen kan een verlicht pad nemen - het pad van bewustwording -, ongeacht zijn religieuze achtergrond. Boeddha als inspiratiebron in uw werkomgeving.
    recensie
    17 november 2008
    Dick Pels
    4-5 minuten leestijd
    Het is verleidelijk om Met alle geweld, het nieuwe boek van filosoof Hans Achterhuis, alleen al vanwege zijn omvang (730 tekstpagina’s) een beetje gewelddadig te noemen. Zelf merkt hij op dat alle grote filosofen, met uitzondering van Immanuel Kant, een tiranniek trekje vertonen. Een rest daarvan vindt men ook bij Achterhuis die met alle geweld zijn filosofische denken over geweld in één boek heeft willen stoppen. Het resultaat is een wat rommelig meesterwerk, waaruit veel valt te leren, maar dat zichzelf nogal eens herhaalt en wordt overwoekerd door erudiete uitweidingen.
    recensie
    Algemeen management
    14 november 2008
    Pierre de Winter
    2-3 minuten leestijd
    Dit boek is moeiteloos te plaatsen in het kader van het debat over de relatie tussen Managers en professionals. Toch proberen de auteurs van Geef ze de ruimte! vooral die polemiek te ontstijgen.
    recensie
    Reclame en verkoop
    13 november 2008
    Paul Hartog
    1-2 minuten leestijd
    In het voorwoord melden Jaap Bron en Alexandra van 't Geloof dat 'Gevraagd: verkoper met visie m/v' vooral niet gaat over de kneepjes van het verkoopvak zoals de elevatorpitch, de SPIN-methode, scripts voor telefonische acquisitie en het omgaan met bezwaren. Dit boek gaat juist over het afleren van dergelijke verkooptrucs en het hanteren van een meer persoonlijke aanpak in de verkoop.
    recensie
    Economie
    13 november 2008
    Pierre de Winter
    2-4 minuten leestijd
    Het boek ‘Bankieren in 2020’ geeft een kijkje in de potten die bij financieel dienstverlener ING op het vuur staan. Kredietcrisis of niet, de klant kan het krijgen zoals-ie het wil.
    recensie
    Reclame en verkoop
    12 november 2008
    Daniëlle de Jonge
    Alle facetten die er bij verkopen komen kijken worden door H.E. Wijnberg, J. Mokkenstorm en W. Koning besproken in 'Professioneel verkopen'. De uitstraling en inhoud doet mij denken aan een goed studieboek. Het is dan ook een zeer compleet boek dat iedereen met een commercieel beroep in zijn of haar boekenkast zou moeten hebben voor een gedegen basiskennis van het vak verkopen.
    recensie
    Leiderschap
    12 november 2008
    Harry Rorije
    4-5 minuten leestijd
    Zelf geeft Mathieu Weggeman aan dat 'Leidinggeven aan professionals? Niet doen!' een samenvatting is van zijn opvattingen en relevante opvattingen van anderen over kennismanagement, professionals en innovatie. Volgens de auteur zijn er de laatste jaren niet veel nieuwe opvattingen op dit gebied ontstaan. 
    recensie
    Werk en loopbaan
    11 november 2008
    Peter Vermeulen
    Ontslag. Wie er nog niet mee te maken heeft gehad, prijst zich een gelukkig mens. Toch is de kans groot dat u als medewerker of werkgever met ontslag te maken krijgt. In 'Het ontslagcircus' beschrijft Henk Vlaming alles wat u moet weten als u eruit vliegt. Indien u zelf (nog) niet deel uitmaakt van het ontslagcircus, is het toch zeer handig op voorhand te weten wat er allemaal bij komt kijken. Vlaming heeft zes banen gehad en is ook zes keer ontslagen. Hij mag dus met recht een expert genoemd worden op dit gebied.
    recensie
    Algemeen management
    11 november 2008
    Eric van Arendonk
    2-3 minuten leestijd
    Om misverstanden te voorkomen; de auteur Stephen M.R. Covey is niet de auteur van de bestseller 'De zeven eigenschappen van effectief leiderschap'. Zijn vader (Stephen R. Covey) schreef dat boek. Na het boek van zijn zoon gelezen te hebben, kan ik stellen dat de appel niet ver van boom is gevallen. Ik durf zelfs te stellen dat 'De snelheid van vertrouwen' beter is dan 'De zeven eigenschappen'. Natuurlijk zijn de eigenschappen voor effectief leiderschap (inmiddels acht) nog steeds van kracht. Maar 'De snelheid van vertrouwen' vat eigenlijk alles samen en brengt het terug naar de werkelijke essentie: vertrouwen.
    recensie
    Juridisch
    11 november 2008
    Chanel Peek
    4-6 minuten leestijd
    Waar gaat het fout in de jeugdzorg? De visie hierover van Anita Leeser, jarenlang het gezicht van het Nederlandse kinderrecht, staat beschreven in 'Een moeilijke jeugd'. Loes de Fauwe beschrijft zowel de jeugd van Leeser in het kamp Bergen-Belsen als van de kinderen waar zij als voormalige kinderrechter beslissingen over heeft genomen. De schrijnende verhalen over de jeugdzorg maken het belang van het grote geheel en eindverantwoordelijkheid duidelijk.
    recensie
    Strategisch management
    11 november 2008
    Ronald Buitenhuis
    3-4 minuten leestijd
    ‘Hoe gewone bedrijven in toppresteerders veranderen’, luidt de ondertitel van het boek Doorbraak van Keith McFarland. Wat is het geheim van bedrijven die niet berusten in de grauwe middenmoot, maar uitgroeien tot marktleiders in hun ‘peers’? Eén van de antwoorden: ga pokeren!
    recensie
    Projectmanagement
    10 november 2008
    Mark Albers
    2-3 minuten leestijd
    Wie kent niet de situatie, dat uw projectteam niet in beweging te krijgen is, dat het u persoonlijk moeite kost om iets voor elkaar te krijgen? In 'Projectmatig creëren 2.0' leveren Jo Bos en Ernst Harting u een ander wereldbeeld. Zij geven aan hoe u het team eigenaar maakt van het project, hoe u energie losmaakt, hoe u werkt aan gezamenlijke doelen. Als u uw energie daar instopt, blijkt opeens dat het team zelfstandig gaat werken, energie geeft en resultaten bereikt!
    recensie
    Verandermanagement
    10 november 2008
    Perry Oostrum
    De tijd dat veranderingen in organisaties - en die van organisatieculturen in het bijzonder - zich lieten vatten in vaste recepten ligt achter ons. Gezien het grote aantal 'mislukte' verandertrajecten kan men zich afvragen of een dergelijke aanpak ooit heeft kunnen werken. 'Veranderen van organisatiecultuur - Veelvoudigheid in denken en doen' doet een alleszins geslaagde poging de lezer op een heel ander spoor te brengen voor de aanpak van veranderingen in een organisatiecultuur. Het is geschreven door dertien auteurs, onder redactie van Rob van Es, universitair docent Organisatiefilosofie aan de Universiteit van Amsterdam.
    recensie
    Economie
    10 november 2008
    Rob Hartgers
    3-5 minuten leestijd
    Op de cover van de Nederlandse editie van Gazprom staat een cartoon van de Russische president Vladimir Poetin, nonchalant leunend op een pijpleiding. In zijn handen houdt hij het wiel waarmee de gastoevoer wordt gereguleerd. Op de cover van de Russische editie prijkt dezelfde cartoon, met één belangrijk verschil: het gezicht van Poetin is onherkenbaar gemaakt.
    recensie
    Economie
    7 november 2008
    Perry Oostrum
    3-4 minuten leestijd
    In recente discussies over de kredietcrisis hoor je met regelmaat beweren, dat dit slechts het begin is van een onstuimige periode. De crisis zal nog veel meer problemen teweegbrengen. En niet zelden blijft het daar dan bij... De Vlaamse econoom Geert Noels lijkt in het gat van deze stilte gedoken te zijn met zijn analyse 'Econoshock', dat als ondertitel draagt 'Hoe zes economische schokken uw leven fundamenteel zullen veranderen'.
    recensie
    Economie
    7 november 2008
    Perry Oostrum
    In recente discussies over de kredietcrisis hoor je met regelmaat beweren, dat dit slechts het begin is van een onstuimige periode. De crisis zal nog veel meer problemen teweegbrengen. En niet zelden blijft het daar dan bij... De Vlaamse econoom Geert Noels lijkt in het gat van deze stilte gedoken te zijn met zijn analyse 'Econoshock', dat als ondertitel draagt 'Hoe zes economische schokken uw leven fundamenteel zullen veranderen'.
    recensie
    Economie
    7 november 2008
    Perry Oostrum
    In recente discussies over de kredietcrisis hoor je met regelmaat beweren, dat dit slechts het begin is van een onstuimige periode. De crisis zal nog veel meer problemen teweegbrengen. En niet zelden blijft het daar dan bij... De Vlaamse econoom Geert Noels lijkt in het gat van deze stilte gedoken te zijn met zijn analyse 'Econoshock', dat als ondertitel draagt 'Hoe zes economische schokken uw leven fundamenteel zullen veranderen'.

    Populaire producten

      Personen

        Trefwoorden