OnlineMagazine

Platform voor business professionals

Zoek in het Online Magazine

Gevonden artikelen

    Filteren 1

    Filter de resultaten

    Actieve filters 1

    Recensie

    Rubriek

    Toon meer

    Online Magazine

    Auteur

    Toon meer

    Tags

    Dossier

    Toon meer
    Toon resultaten

    Recensies

    Recensies van Managementboek zijn onafhankelijk en geverifieerd. Ze komen tot stand in direct contact met onze redactie.
    Pagina 510 van 11.871 resultaten
    recensie
    Persoonlijke effectiviteit
    24 februari 2009
    Peter Vermeulen
    'Hoe vaak gebeurt het niet dat we in een situatie terechtkomen waarin de communicatie tussen onszelf en de ander niet lekker loopt.' Kay Pollak is regisseur van de film 'As it is in heaven', die in 2005 voor een Oscar genomineerd werd als beste buitenlandse film. Met 'Leren van de mensen in je leven' doet de Zweedse filmmaker een poging om ook als auteur succesvol te worden. De auteur geeft u nieuw inzicht in uw omgang met anderen.
    recensie
    Verandermanagement
    24 februari 2009
    Perry Oostrum
    3-4 minuten leestijd
    Organisaties zijn niet maakbaar en mensen kunnen niet veranderd worden. Met het om zeep helpen van een aantal hardnekkige mythes omtrent organisatieveranderingen zet Guus Hustinx de toon in zijn boek. 'Ecologisch veranderen van organisaties' bedient zich van een breed palet van theorieën. Zo is zijn betoog gebaseerd op systeemtheorie, wordt Ken Wilber erbij gehaald en is neuro-linguïstisch programmeren het gedachtegoed waaruit geput wordt om in gedrag van het individu te interveniëren. Een combinatie die ik in de recente literatuur rondom veranderen van organisaties nog niet ben tegengekomen. Het levert een inspirerend verhaal op, dat zowel subtiliteit kent als praktisch toepasbaar lijkt te zijn.
    recensie
    Coaching en trainen
    24 februari 2009
    Daniëlle de Jonge
    2-3 minuten leestijd
    Er zijn van die boeken waarvan het gewoon slim is om ze in de kast te hebben staan. '50 werkvormen voor creatieve sessies' is er zo een. In ieder geval voor iedereen die met enige regelmaat bijeenkomsten organiseert voor groepen mensen, zoals trainers, managers en consultants.
    recensie
    Algemeen management
    23 februari 2009
    Ronald Buitenhuis
    2-3 minuten leestijd
    Lijfsbehoud is het dominante motief voor de saboteur. Dat concluderen Jeroen Gietema en Dion Kotteman in hun boek De projectsaboteur. Lijfsbehoud zal in deze tijden van economische crisis eerder regelmaat dan uitzondering worden. Reden te meer om de gereedschapskist in dit boekwerkje snel uit te pakken.
    recensie
    Coaching en trainen
    20 februari 2009
    Marjolein te Kolsté
    2-3 minuten leestijd
    Een beginnend coach vindt in 'Duurzaam coachen' een mooie handreiking voor het structureren van gesprekken. Auteur Marga van den Ham is zelf loopbaanbegeleider en coach met langjarige ervaring. Dat merk je aan de grote hoeveelheid praktijkvoorbeelden. De titel is wat verwarrend; ik heb niet speciaal iets duurzaams in de werkmethode kunnen ontdekken. Blijft over een prettig, degelijk boek. Met als extraatje op bijna elke pagina een spreuk, zoals het Chinese gezegde 'Wie over elke stap nadenkt, staat zijn hele leven op één been.'
    recensie
    Algemeen management
    20 februari 2009
    Ton Horrevorts
    3-4 minuten leestijd
    Een keur aan representanten van weldenkend Nederland heeft op verzoek van Mickey Huibregtsen een essay geschreven over de richting die de Nederlandse samenleving op moet gaan. Deze veelkleurige ruiker onder de titel 'De publieke zaak' hoopt inspiratie te bieden voor een nieuwe dynamiek in onze samenleving. In dit veelkleurige boeket spreekt de ene bloem wat meer tot de verbeelding dan de ander. Sommige bloemen geuren verrukkelijk, terwijl andere hun blaadjes al verliezen.
    recensie
    Non-profit
    20 februari 2009
    Peter Vermeulen
    Verliest de zorgsector zijn innovatieve kracht door de toenemende bureaucratie? In de Nederlandse zorgsector lijkt het volgens Wim Huppes alleen nog maar te draaien om de macht over het budget. Opgelegde targets moeten binnen het budgetjaar behaald worden. Onder de mom van 'gelijkheid' wordt volgens Huppes een machtig, inefficiënt bureaucratisch apparaat in stand gehouden. Dat levert allesbehalve gelijkheid en houdt vooral de patiënt klein, bang en dom. Huppes werpt een voor mij niet altijd herkenbare knuppel in het hoenderhok. 'Bij aanschaf van een wasmachine krijg je meer relevante informatie dan wanneer je een medische behandeling overweegt.' U begrijpt dat 'We zijn de klos' van Wim Huppes uitnodigt tot verder lezen.
    recensie
    Verandermanagement
    20 februari 2009
    Pierre de Winter
    8-11 minuten leestijd
    The Three Laws of Performance (De drie wetten van prestatie) van Steve Zaffron en Dave Logan is een managementboek zonder ook maar één tabel. Volgens de auteurs vormen namelijk niet de cijfers het belangrijkste instrument om een organisatie aan te sturen, maar de taal.
    recensie
    Algemeen management
    18 februari 2009
    Pierre de Winter
    1-2 minuten leestijd
    In het boek En nu doorpakken! kunnen bouwondernemers leren hoe je op een moderne manier netjes zaken doet. Misschien nog niet zo’n slecht idee.
    recensie
    Organisatiekunde
    17 februari 2009
    Peter Vermeulen
    3-4 minuten leestijd
    De essentie van 'Projectmatig werken' is dat je eerst nadenkt over wat je gaat doen en daarna pas actie onderneemt, en dus doet. Zodra je eenmaal in actie bent, dien je regelmatig bij te sturen. Je blijft dus nog steeds nadenken. 
    recensie
    Werk en loopbaan
    17 februari 2009
    Anne-Mieke Vermeer
    Marc Embo was zelf 52 jaar toen hij zijn baan als HR Director kwijtraakte. Nadat hij zelf alle fouten maakte die je als werkloze vijftiger kunt maken, kwam hij toch weer aan de slag bij een outplacement bureau in het begeleiden van vijftigplussers. Zijn ervaringen legde hij vast in 'Is er nog werk na de vijftig?' Zijn antwoord: Ja, wel werk, maar geen baan, dus solliciteren heeft geen zin. Daarom ontwikkelde Embo zijn 'aankoopmethode', een nieuwe manier om u expertise in de markt te zetten. Makkelijk? Nee. Interessant? Ja. Succesvol? Wie weet.
    recensie
    Organisatiekunde
    17 februari 2009
    Jan Blokland
    Organisaties willen zich behoeden voor crisissituaties en gaan zich Angelsaksisch voorbereiden met regels en procedures. Je kunt erop wachten dat er dan iets onverwachts gebeurt dat je net weer niet hebt voorzien. De auteurs van 'Crisis in de hand', Jurriaan Cals, Els Visser en Ruud Plomp stellen in hun boek dat je je dan beter kunt voorbereiden op een meer Rijnlandse wijze. Het boek beschrijft wat je volgens dat model kunt doen als je bedrijf in een crisissituatie terecht komt of als je leiding moet geven onder moeilijke omstandigheden.
    recensie
    Coaching en trainen
    16 februari 2009
    Ruud de Jong
    3-5 minuten leestijd
    Rozemarijn Dols en Josine Gouwens beschrijven de voorwaarden, aanpak, werkwijze en stappen van diverse creatieve sessies, zodat u op ideeën komt en deze kunt uitwerken. Het uiteindelijke doel is om tot innovaties te komen, aldus de inleiding van '50 werkvormen voor creatieve sessies'. 
    recensie
    Algemeen management
    16 februari 2009
    Kees ter Poorten
    2-3 minuten leestijd
    Kenneth Blanchard, de schrijver en coauteur van bestsellers als de 'De One Minute Manager' en 'Wie heeft mijn kaas gepikt? ' komt ditmaal met een boek voor de (startende) ondernemer. Het doel van 'De One Minute Ondernemer' is om ondernemers vertrouwd te maken met de elementen die nodig zijn voor succesvol ondernemerschap. Hoewel niet erg vernieuwend, doen Kenneth Blanchard, Don Hutson en Ethan Willis dit vol enthousiasme.
    recensie
    Persoonlijke effectiviteit
    16 februari 2009
    Annelies Bakelaar
    Met '186 ideeën om je creativiteit een boost te geven' willen Mandy Wheeler en James de Ville u inspireren en aanzetten tot nieuwe ideeën. Wat mij betreft is het een boekje vol woorden en beelden, zonder vaste structuur. Het ligt nu ergens op de kast.
    recensie
    Algemeen management
    16 februari 2009
    Loes Dekker
    4-5 minuten leestijd
    In het Arabische sprookje van 1001 nacht redt een vrouw zich het vege lijf door het vertellen van verhalen. In de Decamerone, een Italiaanse vertelling uit de veertiende eeuw, verbeidt een groepje jonge mensen dat is gevlucht voor de pest de tijd door elkaar verhalen te vertellen. Bedenk daarbij dat deze twee vertellingen zelf al honderden jaren overleven en het is duidelijk: de kracht van verhalen is enorm. Twee organisatieadviseurs, Suzanne Tesselaar en Annet Scheringa, hebben ervaren dat ook organisaties met deze kracht hun voordeel kunnen doen. Zij schreven onder de titel 'Storytelling handboek' een boek voor het gebruik van organisatieverhalen voor managers, trainers en onderzoekers. Een vernieuwend en prikkelend boek.
    recensie
    Algemeen management
    16 februari 2009
    Ewald Theunisse
    1-2 minuten leestijd
    Kijk, dit is er zo eentje. Een boek waarin de schrijvers, onder het twintigste-eeuwse motto: wil je de hele waarheid, dan moet u ons maar inhuren, nu eens niet de essentiële kaarten in de mouw houden. Maar gewoon een heerlijk, helder handboek voor iedereen, van geïnteresseerd beginner tot fulltime professioneel trainer, die kleine en grote groepen wil stimuleren om creatief te denken.
    recensie
    Organisatiekunde
    16 februari 2009
    Pierre Spaninks
    4-6 minuten leestijd
    Denken en handelen, op zo’n manier dat het de bedrijfsvoering van een organisatie verbetert en de resultaten versterkt. Zo definieert de Tilburgse hoogleraar Ton Wentink het vakgebied Business Performance Management in zijn gelijknamige boek over sturen op prestatie en resultaat. Taaie kost, maar het zou een vergissing zijn het daarom ongelezen te laten. Daarvoor is de inhoud te belangrijk.
    recensie
    Marketing
    13 februari 2009
    Eric van Arendonk
    2-3 minuten leestijd
    De eerste kwalificatie die me te binnenschoot toen ik het boek uit had, was; 'een goed handzaam no-nonsense boek met een degelijke inhoud.' Eindelijk eens een boek zonder eindeloze herhalingen of lappen tekst waarvan je het gevoel hebt: 'dat had ook een stuk korter gekund'. Nee, to-the-point en klare taal. Het boek 'Positioneren' geeft op structurele wijze handreikingen om te komen tot datgene waar menig marketeer het meest moeite mee heeft, namelijk keuzes maken. Rik Riezebos en Jaap van der Grinten beschrijven de materie heel toegankelijk en het geheel wordt gecompleteerd met herkenbare voorbeelden.
    recensie
    Strategisch management
    13 februari 2009
    Rob van der Marck
    Het boek 'Branchmarking' van Rob Adams past in het brede spectrum van moderne marketingboeken. De traditionele marketing lijkt niet meer te werken richting de grillige consumenten en er zijn dus andere manieren nodig om een product of dienst aantrekkelijk te maken. In dit boek wordt het concept branchmarking behandeld, een manier om u te onderscheiden door over de grenzen van uw eigen branche te kijken. Het boek is een verzameling van losse voorbeelden, citaten en ideeën en daarin schuilt zowel de kracht als de zwakte. Het boek leest makkelijk weg en dat hoeft niet altijd van voren naar achteren. Maar omdat het teveel los zand is, kan het mij geen moment echt boeien.

    Populaire producten

      Personen

        Trefwoorden