OnlineMagazine

Platform voor business professionals

Zoek in het Online Magazine

Gevonden artikelen

    Filteren 1

    Filter de resultaten

    Actieve filters 1

    Recensie

    Rubriek

    Toon meer

    Online Magazine

    Auteur

    Toon meer

    Tags

    Dossier

    Toon meer
    Toon resultaten

    Recensies

    Recensies van Managementboek zijn onafhankelijk en geverifieerd. Ze komen tot stand in direct contact met onze redactie.
    Pagina 502 van 11.873 resultaten
    recensie
    Organisatiekunde
    20 mei 2009
    Ronald Buitenhuis
    4-5 minuten leestijd
    Het boek De kracht van mensen van Roland Hameeteman is het levende bewijs dat goede managementboeken geen dikke pillen hoeven te zijn die vol staan met literatuurverwijzingen. Dit boek doet het met krap honderd luchtig opgemaakte pagina’s en één pagina fotoverwijzing. En toch beklijft de inhoud.
    recensie
    Economie
    19 mei 2009
    Paul van der Priem
    2-3 minuten leestijd
    Nederland heeft geen wetgeving voor de toetsing van buitenlandse overnames op het criterium van publieke belangen. Hierdoor kunnen bedrijven in buitenlandse handen komen. In zijn boek 'De uitverkoop van Nederland' beschrijft NRC-redacteur Menno Tamminga hoe Nederland zorgeloos de verkoop van het bedrijfsleven accepteert. Tamminga doet verslag van zijn onderzoek naar de resultaten hiervan en de effecten die dit op Nederland zal hebben.
    recensie
    Advisering
    19 mei 2009
    José Otte
    Appreciative Inquiry wordt als methode steeds vaker toegepast. 'Waarderend organiseren' is een van de eerste Nederlandstalige boeken over de Appreciative Inquiry-methode (AI). Hierin vinden we naast een duidelijke omschrijving van de methodiek ook verhalen over de toepassing van AI in de praktijk. Daarnaast treffen we een kritische kijk op AI. Een aanrader voor wie meer wil weten over andere manieren om organisaties en mensen tot ontwikkeling te brengen.
    recensie
    Persoonlijke effectiviteit
    19 mei 2009
    Peter Vermeulen
    Beslissingen dienen zorgvuldig, vastberaden en vaak snel worden genomen. Ook moeilijke beslissingen. Of het de juiste beslissing is, blijkt vaak achteraf. Ligt u vaak wakker wanneer u een moeilijk besluit moet nemen? Of stelt u het besluit nog even uit? Peter Shaw wil u met behulp van het boek 'De juiste beslissing' trainen om goed en rustig met moeilijke beslissingen om te leren gaan.
    recensie
    Juridisch
    19 mei 2009
    Michel Ambags
    Het onderwerp van werktijdverkorting is hoogst actueel. De wetgever is bij het verlenen van toestemming tot nu toe zeer terughoudend, maar daar is recentelijk wijziging in gekomen, vooralsnog tijdelijk en onder strikte condities. De serie 'Thema's Arbeid & Recht' licht arbeidsrechtelijke onderwerpen toe die naar aanleiding van nieuwe of gewijzigde wetgeving zijn veranderd of tot op heden onvoldoende zijn belicht. In deel 8 bespreekt Harry van Dongelen de regeling van het verbod van werktijdverkorting op een heldere manier.
    recensie
    Persoonlijke effectiviteit
    19 mei 2009
    Pierre de Winter
    1-2 minuten leestijd
    Het boek Grijp je kans! van Jeff Gaspersz is één grote uitnodiging om die comfortzone te verlaten en op zoek te gaan naar onze werkelijke drijfveren.
    recensie
    Persoonlijke effectiviteit
    18 mei 2009
    Jan Boerstra
    2-3 minuten leestijd
    Waarom lijkt gelukkige mensen alles mee te zitten en hebben andere mensen altijd pech? Dat ligt niet alleen aan de omstandigheden. Het is ook de wijze waarop mensen naar de wereld en hun eigen leven kijken. 'Waar ik loop schijnt de zon' van Susanne Piët gaat over het maakbare geluk. Verwacht u zon, dan is er zon. Verwacht u regen, dan krijgt u regen. Susanne Piët, bekend van 'De emotiemarkt' en 'De emocode', begeeft zich hiermee op het(overvolle) terrein van de zelfhulpboeken. De vraag is of ze daaraan iets heeft toe te voegen wat het de moeite waard maakt om het te lezen.
    recensie
    Algemeen management
    18 mei 2009
    Remko van der Honing
    1-2 minuten leestijd
    Een managementroman over Zephyr Holdings in Seattle, waarin auteur Max Barry ons meeneemt naar de afdeling Training Sales. De pas afgestudeerde Stephen Jones is op zoek naar een snelle weg naar de top, via sales assistent wordt hij snel account manager, wat leidt tot de nodige spanning binnen het team. 'Company' is een bizar boek waar je dikwijls om zult lachen.
    recensie
    Leiderschap
    18 mei 2009
    Pierre de Winter
    1-2 minuten leestijd
    Enigszins gewaagd is het wel: een boek schrijven onder de titel Echt leiderschap. Zo van: u heeft de afgelopen jaren van enkele van de meest gerenommeerde auteurs op deze aardbol kunnen lezen over dienend, charismatisch, authentiek, level 5, coachend en situationeel leiderschap, maar wij gaan u nu eens vertellen wat leiderschap echt is…
    recensie
    Algemeen management
    17 mei 2009
    John Daamen
    4-6 minuten leestijd
    Misschien dat u bij de titel 'Heeft iemand de overhead gezien?' het idee krijgt dat de overhead is zoekgeraakt. In zekere zin is dat ook zo. In veel organisaties is niet duidelijk wat overhead nu eigenlijk is en mede daardoor heeft men er geen grip op.
    recensie
    Marketing
    15 mei 2009
    Michel Hoetmer
    3-4 minuten leestijd
    In 'Nieuwsgierigheid' buigt Roland van der Vorst zich over de vraag waarom in het ene geval onze nieuwsgierigheid wordt geprikkeld en andere zaken ons Siberisch koud laten. Het is een interessante vraag, zeker als je zelf actief bent in de commercie zoals ik. Hoe kan ik de nieuwsgierigheid van mijn potentiële klanten prikkelen en vasthouden? Het boek geeft een gedegen antwoord op alle vragen over de kunst van het verleiden.
    recensie
    Algemeen management
    15 mei 2009
    Eugène Mennega
    Juist in de huidige tijd is het optimaal benutten van het potentieel van een ieder, in en rond organisaties, cruciaal. Natuurlijk. Het rendement van organisaties is nog steeds te beïnvloeden door kostenreducties en dus ook besparingen op arbeidskosten in de meest ruime zin. In toenemende mate echter wordt het 'echte' competitieve vermogen van organisaties en het daarmee samenhangende rendement ontleend aan een betere benutting van het beschikbare menselijke potentieel. De uitspraak 'wij vinden mensen belangrijk' dient in daden en resultaten te worden omgezet. Het gras zal sneller moeten groeien, volgens Ton van Dongen en Jan Harmen Rietman. 'Gras groeit sneller door eraan te trekken' gaat over een betere benutting van het potentieel van mensen en had naar mijn stellige overtuiging op geen beter moment kunnen verschijnen.
    recensie
    Non-profit
    14 mei 2009
    Peter Vermeulen
    Volgens het Burgerlijk Wetboek is een stichting een door een rechtshandeling in het leven geroepen rechtspersoon, die geen leden kent en beoogt met hulp van een daartoe bestemd vermogen een in de statuten vermeld doel te realiseren. Nederland is rijk aan stichtingen, met minstens evenveel bestuurders. Deze bestuurders zijn verantwoordelijk en aansprakelijk voor hun stichting. Maar wat moet een bestuurder nu eigenlijk echt weten? En waar moet hij voldoende van af weten om uit te besteden? Deze twee vragen vormden de basis voor het 'Handboek stichtingbestuurder' van Els Ebels.
    recensie
    Verandermanagement
    14 mei 2009
    Ronald Buitenhuis
    4-6 minuten leestijd
    Mensen in organisaties gaan taaie vraagstukken graag uit de weg. Die zijn toch niet te hanteren, zo luidt het adagium. Onterecht, concludeert Hans Vermaak in zijn nieuwste boek Plezier beleven aan taaie vraagstukken dat begin juni verschijnt. Juist taaie vraagstukken gaan over de kernprocessen van een organisatie. En zijn dus belangrijk. Maar ook complex. De truc is om de complexiteit vooral te handhaven, maar de taaiheid eraf te halen, stelt Vermaak.
    recensie
    Leiderschap
    14 mei 2009
    Nienke van Oeveren
    1-2 minuten leestijd
    Warren Bennis, Daniel Goleman, James O’Toole en Patricia Biederman bespreken in hun boek Transparantie de verschillende aspecten van openheid, en 'hoe je als leider openheid creëert’ zoals de ondertitel luidt. Een welkom boek, want transparantie lijkt één van de formules om de gevolgen van mismanagement te bezweren.
    recensie
    Psychologie
    13 mei 2009
    Peter Vermeulen
    Veel mensen zijn opgegroeid met de veronderstelling dat wanneer ze niet lekker in hun vel zitten, verdrietig of ongelukkig zijn, dit veroorzaakt wordt door andere mensen of ongelukkige omstandigheden. Hoe het met ze gaat, hoe ze zich voelen, laten deze mensen afhangen van hoe anderen zich tegenover hen gedragen. Zo iemand was Kay Pollak ook. Hij stelde zich vervolgens de vraag of er een andere manier is dan om de schuld alleen bij anderen te leggen of bij verkeerde omstandigheden te zoeken. De kernvraag in 'Kiezen voor geluk' is: 'Bent u zelf verantwoordelijk voor uw geluk of zijn anderen dat?'
    recensie
    Advisering
    13 mei 2009
    Jan Boerstra
    recensie
    Persoonlijke effectiviteit
    13 mei 2009
    Jeffrey Goijers
    'Zorg dat je wordt wie je bent!' van Ton de Baaij biedt u wegen om inzicht te krijgen in uw eigen keuzebeperkingen, zodat u wordt geholpen om uw weg te vinden naar wie u eigenlijk bent. Aan de hand van duidelijke praktijkvoorbeelden kunt u uw eigen situatie herkennen. Hiermee wordt u bewust van uw gedrag en heeft u de keuze om uw gedrag te veranderen. Een interessant boek waarmee u niet alleen inzicht krijgt in uw eigen gedrag, maar ook in dat van anderen!
    recensie
    Verandermanagement
    13 mei 2009
    Joke Verplanke
    Ik ben al eerder gecharmeerd geraakt van oplossingsgericht werken door de boeken 'Oplossingsgerichte mediation' en 'Oplossingsgerichte coaching'. En nu is er dan Coert Vissers 'Doen wat werkt', over oplossingsgericht werken. Het boek spreekt me aan door de heldere en eenvoudige methode: die is lekker simpel – maar niet altijd eenvoudig om uit te voeren – en werkt!
    recensie
    Verandermanagement
    12 mei 2009
    Dick Plomp
    Waarmee moet ik rekening houden in de diagnosefase van een verandertraject? Hoe helpt deze diagnose bij het kiezen van een geschikte veranderstrategie? Zo maar een aantal vragen, die een veranderaar zich kan stellen. Veranderen is een thema dat veel adviseurs en managers al tijden bezighoudt. Naast een lange lijst met literatuur over verandermanagement is er nu de audio-reeks 'De verandermanagementbox'. In deze recensie ga ik in op deel 2; 'Verkennen wat er gaande is' van Miel Otto. Het betreft een voordracht van circa een uur over het diagnosticeren van organisatorische problemen.

    Populaire producten

      Personen

        Trefwoorden