OnlineMagazine
Platform voor business professionals
Filteren
1
Recensies
Recensies van Managementboek zijn onafhankelijk en geverifieerd. Ze komen tot stand in direct contact met onze redactie.
Pagina 494 van 11.873 resultaten
recensie
Persoonlijke effectiviteit
28 juli 2009
Ben Kuiken
1-2 minuten leestijd
We leven in onzekere en verwarrende tijden. Maar elke crisis levert ook de beste kansen voor vernieuwing, meent Paul de Blot. In zijn nieuwste boek Ignatius van Loyola als crisismanager voert de hoogleraar Business Spiritualiteit een tweegesprek met een crisismanager uit vervlogen tijden, Ignatius van Loyola, de oprichter van de Jezuïetenorde.
recensie
Persoonlijke effectiviteit
27 juli 2009
Elke Verstralen
Ik ben een echte boekenwurm. Dus toen ik bij Adviestalent de kans kreeg om boeken te lezen en te recenseren voor managementboek.nl, meldde ik mij meteen aan. En toen had ik het boek uit. Dan moet er een recensie komen en dát was ik even vergeten. Het uitstellen begon. Op een middag vertoonde ik uitstelgedrag door mijn uitstelgedrag te analyseren. Er vlogen pakkende beelden door mijn hoofd: zenuwachtig starend naar mijn mail omdat ik niet op 'send' durfde te drukken. Vragend aan het bureau van een collega of zij alsjeblieft nóg een keer mijn stuk wilde lezen voordat het naar de opdrachtgever moest. Of die keer dat ik eerst mijn kledingkast moest ordenen, voordat ik die belangrijke nota kon schrijven. Na deze confronterende herbelevingen, vond ik het tijd voor 'Minder opzien tegen schrijven' van Theo IJzerman en Johannes de Geus.
recensie
Leiderschap
27 juli 2009
Peter de Roode
2-3 minuten leestijd
'Sturing en ruimte' heeft in januari 2009 een prijs gewonnen met het managementconcept 'Sturing en Ruimte' in een wedstrijd uitgeschreven door het Nederlands Centrum voor Sociale Innovatie. Leo van de Vorst en Henk Roelofs hebben namelijk een werkwijze bedacht om paradoxen met elkaar te verenigen. De inzichten zijn toegepast bij het Waterschap 'De Dommel' waar een van de auteurs werkzaam is. Een handzaam boekje met een verfrissende kijk.
recensie
Psychologie
27 juli 2009
Arie Buvens
Philip Zimbardo en John Boyd presenteren in 'De tijdparadox' een nieuwe tijdwetenschap. Op basis van jarenlang onderzoek hebben zij een zestal tijdsperspectieven ontwikkeld. Zo'n tijdsperspectief beïnvloedt ons leven en de wereld om ons heen en zo ons denken. Het is dus belangrijk om te weten vanuit welk tijdsperspectief u handelt. Interessante materie, helaas wat rommelig opgeschreven.
recensie
Communicatie en media
27 juli 2009
Ronald Buitenhuis
2-3 minuten leestijd
Bijna dertig jaar lang verzamelde Evert van Wijk als communicatiedeskundige tips en trucs over hoe je je als geïnterviewde moet gedragen in de wereld van de media. Zonde om voor mezelf te houden, concludeerde hij en bracht het samen in het boek: Mediagenie(k), met als sprekende ondertitel ‘Presenteren, debatteren en omgaan met de pers’.
recensie
Economie
25 juli 2009
Hans van der Klis
3-4 minuten leestijd
Onlangs nam Herman Wijffels afscheid als bewindvoerder van de Wereldbank. Tijdens de speciaal voor die gelegenheid georganiseerde bijeenkomst in Den Haag liet de bestuurlijke elite zich verleiden tot een discussie over een aantal van zijn idealen. ‘We moeten iets vinden voorbij kapitalisme of socialisme’, zei Wijffels bij zijn afscheid.
recensie
Mens en maatschappij
24 juli 2009
Peter de Roode
2-3 minuten leestijd
De man die in 2000 met een paar stemmen verschil de presidentsverkiezingen verloor van George W. Bush heeft zich helemaal toegelegd op het milieu. Zijn 'Een ongemakkelijke waarheid' is ook verfilmd en de hele wereld overgegaan. Meer dan duizend lezingen heeft Gore zelf gehouden om de mensheid te overtuigen dat er iets moet gebeuren tegen de opwarming van de aarde. Gore kan momenteel gezien worden als de grootste pleitbezorger van het milieu. Het is interessant het effect van zijn boodschap te bekijken als veranderdeskundige.
recensie
Non-profit
24 juli 2009
Marius van Rijswijk
2-3 minuten leestijd
De pocket 'Coördineren en samenwerken' van Theo Wijnen zoomt in op enkele belangrijke taakelementen en vaardigheden van de leidinggevende, waarvan verwacht wordt dat hij die adequaat uitvoert. Het geeft een overzicht van de belangrijkste theorieën over coördineren en samenwerken.
recensie
Non-profit
24 juli 2009
Laurens Baas
3-5 minuten leestijd
'Alles is anders in de zorg' heeft de ondertitel: 'Over bizarre budgetten, perverse regels en prima donna's'. Treffender, maar ook gekleurder, hadden de auteurs hun mening over wat anders is in de zorg niet kunnen verwoorden.
recensie
Algemeen management
24 juli 2009
Ronald Buitenhuis
2-3 minuten leestijd
Natuurlijk werkt u resultaatgericht. Toch? Of behoort u tot het leger leiders dat resultaatgerichtheid vooral met de mond belijdt? De kans is groot dat het laatste het geval is, want volgens de auteur van Resultaatgericht werken, managen en organiseren, Wim Kweekel, is het droevig gestemd met performance management. Mocht u het niet weten. Ja, resultaatgericht werken is hetzelfde als performance management, alleen klinkt dat laatste hipper en belangrijker.
recensie
Verandermanagement
23 juli 2009
Jan Jacob Bos
2-3 minuten leestijd
Een ommekeer in milieuvervuiling te realiseren kan aan de hand van vijf disciplines. Over deze disciplines schreef Peter Senge in zijn eerdere boeken. In 'De noodzakelijke revolutie' laat hij zien hoe u deze gebruikt om te werken aan een duurzame wereld. Dat die ommekeer noodzakelijk is, beschrijft hij aan de hand van concreet bewijsmateriaal. Een inspirerend boek dat u op weg helpt om zelf iets te ondernemen.
recensie
Algemeen management
23 juli 2009
Annegreet van Bergen
3-5 minuten leestijd
Niet kapitaal of grondstoffen of kennis zijn schaars. Maar de kwaliteit van de medewerkers. Volgens Donald Kalff valt of staat het succes van een onderneming met het vermogen van managers om mensen adequaat te laten samenwerken. In zijn nieuwste boek Modern kapitalisme schetst Kalff een alternatief ondernemingsmodel dat expliciet ruimte biedt voor betere samenwerking.
recensie
Personeelsmanagement
22 juli 2009
Marius van Rijswijk
Delegeren heeft volgens John Payne en Shirley Payne twee voordelen. U krijgt als leidinggevende tijd voor werk dat minstens zo belangrijk, of zelfs belangrijker, is én uw medewerkers krijgen de kans om verder te groeien in hun werk. In 'Delegeren' geven zij goede tips en laten zien welke taken u best kunt delegeren.
recensie
Algemeen management
22 juli 2009
Jan Jacob Bos
2-3 minuten leestijd
Peter Drucker gebruikt in 'Management. Uitdagingen in de 21e eeuw' veel historische feiten van de laatste honderd jaar (maar soms nog wel verder terug) om richting te geven aan de toekomst. Hij doet dit niet door de feiten domweg te extrapoleren, maar met zijn eigen visie biedt hij hulpmiddelen die u kunnen helpen uw organisatie te leiden. Zijn kritische vragen zetten u zeker aan het denken over een succesvolle strategie.
recensie
Algemeen management
22 juli 2009
Carla Verwijs
2-3 minuten leestijd
Het is opvallend hoeveel kinderboeken succesvol zijn onder volwassenen. Kijk naar de Harry Potter-reeks die meer afnemers kent onder 'ouderen' dan onder de beoogde doelgroep. En zo is er ook 'Problemen oplossen 101', geschreven door Ken Watanabe. Een boek bedoeld om kinderen te leren problemen op te lossen, maar ongekend populair bij hun ouders. Waarom is zo'n kinderboek een succes bij volwassenen, vraagt u zich mogelijk af. De kinderlijke eenvoud waarmee Watanabe uitlegt hoe u een doel bereikt door problemen op te lossen, zal veel mensen aanspreken.
recensie
Leiderschap
22 juli 2009
Pierre de Winter
1-2 minuten leestijd
Met Horizontaal leiderschap bundelde Adriaan Bekman tien artikelen van onderzoekers die vanuit christelijk-humanistische hoek werken aan de ‘vermenselijking’ van organisaties. Geen ‘page turner’, wel waardevol.
recensie
Algemeen management
21 juli 2009
Paul van der Priem
Een nieuw woord voor de Dikke van Dale: 'innovatieroutine'. Dany Jacobs en Hendrik Snijders laten aan de hand van voorbeelden uit totaal verschillende organisaties (zowel industrie als dienstverlening, profit en not for profit) zien hoe zij innovatie organiseren. 'Innovatieroutine' gaat dus niet zozeer over innovaties zelf, maar vooral over de wijze hoe innovaties tot stand komen. Hoe staat het ervoor met uw innovatieroutine?
recensie
Marketing
21 juli 2009
Eric van Arendonk
Met enige scepsis heb ik dit boek ter hand genomen. Philip Kotler; is die niet een beetje uit de tijd? Hij is weliswaar de marketinggoeroe die het vak min of meer heeft uitgevonden, maar ik had nu niet bepaald het idee dat hij met de tijd en de ontwikkelingen van ons vak is meegegroeid. Er is inmiddels meer op de wereld dan de 4 P's. Niets blijkt minder waar. Met 'Chaotics' halen Philip Kotler en John A. Caslione mijn gedachten volledig onderuit. 'Chaotics' geeft je een portie moderne marketing en management die is toegespitst op de huidige turbulente tijden. Zo argwanend als ik aan het boek begon, zo enthousiast ben ik na het lezen ervan. Ik denk dat we dit boek gaan terugzien in toplijsten en dat het een serieuze kandidaat is voor bijvoorbeeld het businessbook of the year.
recensie
Marketing
21 juli 2009
Eric van Arendonk
2-3 minuten leestijd
Met enige scepsis heb ik dit boek ter hand genomen. Philip Kotler; is die niet een beetje uit de tijd? Hij is weliswaar de marketinggoeroe die het vak min of meer heeft uitgevonden, maar ik had nu niet bepaald het idee dat hij met de tijd en de ontwikkelingen van ons vak is meegegroeid. Er is inmiddels meer op de wereld dan de 4 P's. Niets blijkt minder waar. Met 'Chaotics' halen Philip Kotler en John A. Caslione mijn gedachten volledig onderuit. 'Chaotics' geeft je een portie moderne marketing en management die is toegespitst op de huidige turbulente tijden. Zo argwanend als ik aan het boek begon, zo enthousiast ben ik na het lezen ervan. Ik denk dat we dit boek gaan terugzien in toplijsten en dat het een serieuze kandidaat is voor bijvoorbeeld het businessbook of the year.
recensie
Algemeen management
21 juli 2009
Pierre de Winter
3-4 minuten leestijd
In Cradle to cradle in bedrijf laat Marieke van der Werf zien wat er in Nederland zoal onder de C2C-vlag gebeurt. Inspirerend, maar het had hier en daar wat scherper gemogen.