OnlineMagazine

Platform voor business professionals

Zoek in het Online Magazine

Gevonden artikelen

    Filteren 1

    Filter de resultaten

    Actieve filters 1

    Recensie

    Rubriek

    Toon meer

    Online Magazine

    Auteur

    Toon meer

    Tags

    Dossier

    Toon meer
    Toon resultaten

    Recensies

    Recensies van Managementboek zijn onafhankelijk en geverifieerd. Ze komen tot stand in direct contact met onze redactie.
    Pagina 491 van 11.873 resultaten
    recensie
    Non-profit
    19 augustus 2009
    Rob Hartgers
    2-3 minuten leestijd
    In Alles is anders in de zorg nemen Jaap Maljers en Willem Wansink geen blad voor de mond. Medisch specialisten zijn geldwolven, ziekenhuizen zijn levensgevaarlijk en worden gerund door laffe bestuurders, en de huisartsensector gedraagt zich als een middeleeuws gilde. Volgens de auteurs, de één medisch journalist en de ander zorgondernemer, moet de Nederlandse zorgsector flink worden opgeschud. De patiënt verdient meer keuzevrijheid, ziekenhuizen moeten efficiënter gaan werken en zich meer specialiseren, en zorgverzekeraars moeten gebruik maken van hun inkoopmacht.
    recensie
    Algemeen management
    18 augustus 2009
    Marius van Rijswijk
    2-3 minuten leestijd
    Hoe delegeert u als leidinggevende op een professionele wijze? In 'Durven delegeren' beschrijft André M. Nijssen hiervoor enkele technieken. Deze zijn niet nieuw; het boek is in die zin geen waardevolle aanvulling op de bestaande literatuur over dit onderwerp. De auteur is directeur geweest van twee multinationals en was gastdocent aan de Rijksuniversiteit van Gent. Nijssen heeft bovendien veel artikelen in vakbladen en boekpublicaties op zijn naam staan.
    recensie
    Internet en social media
    18 augustus 2009
    Nico Vreeswijk
    3-4 minuten leestijd
    Als een internet-, e-mail- en blogverslaafde ruim een maand van deze informatie- en communicatiemedia afgezonderd is, heb je daarna veel te vertellen. Jim Stolze heeft na deze ervaring 'Hoe overleef ik mijn inbox?' geschreven. De titel dekt niet de gehele lading, maar laat wel zien dat Stolze zich meer bewust is geworden van de nadelen van vooral het e-mailverkeer. Dat is de reden waarom hij een hoofdstuk met 31 tips en een hoofdstuk met valkuilen heeft geschreven. Maar, eerlijk is eerlijk, het hoofdstuk over zijn maand offline zijn en de relatie tussen geluksbeleving en internet zijn de meest interessante stukken van het boek. Het concept van zijn boek is leuk en lezenswaardig.
    recensie
    Juridisch
    17 augustus 2009
    Marius van Rijswijk
    'Aansprakelijkheid van leidinggevenden' biedt een grondige analyse van de omstandigheden onder welke leidinggevenden persoonlijk aansprakelijk zijn. De analyse spitst zich toe op drie situaties: in geval de activiteiten van de rechtspersoon een derde schade toebrengen, als die in strijd zijn met een bestuursrechtelijke norm en/of als de activiteiten strafbaar zijn. De auteur is mr S.N. de Valk. Zij promoveerde aan de Rijksuniversiteit Groningen op een studie naar dit onderwerp.
    recensie
    Persoonlijke effectiviteit
    17 augustus 2009
    Stef Nikolov
    3-4 minuten leestijd
    In 'Het verborgen gezicht van leiderschap' beschrijft Gert van Santen de kracht van archetypen voor leidinggevenden. Hij geeft aan dat dit boek u helpt te ontdekken wat uw eigen gecreëerde en vaste patronen, beelden en gevoelens zijn over wat leiderschap is en hoe leiderschap er volgens u moet uitzien. Kernboodschap is: weet wat voor u de zin en betekenis van leiderschap is en waaraan u wilt bijdragen. Vooral een praktisch boek dat aansluit bij de huidige tijdgeest.
    recensie
    Marketing
    17 augustus 2009
    Nico Vreeswijk
    'Succesvolle bedrijven en merken zijn meestal degenen met een verhaal dat onlosmakelijk aan het bedrijf en het merk kleeft en intern en extern consequent wordt uitgedragen.' Het succesvolle bedrijf werkt met een heldere corporate story. Peter van der Wijk beschrijft in 'Corporate storytelling' met pakkende voorbeelden hoe de communicatie met medewerkers of klanten optimaal werkt door gebruik te maken van goede en authentieke verhalen. Geen hype of eendagsvlieg, het is een continu proces van verhalen vertellen en bijstellen. Daar heb je een lange adem voor nodig.
    recensie
    Persoonlijke effectiviteit
    17 augustus 2009
    Bert Peene
    2-3 minuten leestijd
    Als een goed spel gekenmerkt wordt door een stimulerende vormgeving en een rijkdom aan materialen, dan is Het grote kernkwaliteitenspel van Daniel Ofman een goed spel. Ga maar na: het zit in een fraaie, veelkleurige doos en bevat behalve een spelbord 3 dobbelstenen, 40 kaarten met beschrijvingen van alledaagse situaties, 6 sets van 6 kaarten met gevarieerde opdrachten (218 in totaal), 80 kaartjes met kwaliteiten of uitdagingen en 80 kaartjes met valkuilen of allergieën. Plus nog 4 kaarten met speeltips. Naast dit alles hebben goede spellen ook een spanningselement – je moet kunnen winnen – en ook aan die voorwaarde voldoet ‘Stel je eens voor!’ Kopen dus, zou je zeggen. Maar die conclusie is wat voorbarig.
    recensie
    Algemeen management
    17 augustus 2009
    Hans van der Klis
    3-4 minuten leestijd
    De nieuwe Leen Zevenbergen komt eraan. Op 31 augustus verschijnt ’t Is groen! (en groener wordt het niet), de opvolger van het Managementboek van het jaar van 2007, En nu laat ik mijn baard staan! Het is wederom een boek waarmee hij mensen wil inspireren. ‘Het lijkt soms wel alsof mensen het prettiger vinden om hun droom te koesteren dan hem werkelijkheid te laten worden’, zegt hij. ‘Ik wil die mensen in beweging brengen.’
    recensie
    Verandermanagement
    14 augustus 2009
    Cynthia van der Zwan
    3-4 minuten leestijd
    De titel 'Veranderen als chaotisch proces' zal bij sommigen direct de wenkbrauwen doen optrekken. Veranderen een chaotisch proces? Veranderingen doorvoeren doe je toch volgens een vastomlijnd plan met helder omschreven stappen? Deze groep zal de deze cd van Thijs Homan direct moeten wegleggen. Of zich moeten voorbereiden op veel nieuwe inzichten!
    recensie
    Werk en loopbaan
    14 augustus 2009
    Nienke van Oeveren
    2-3 minuten leestijd
    Het beeld van de ambassadeur als wat oudere, wat stijvige man die in een ver buitenland zijn eigen beleid uitvoert wordt door Irene Schoemakers efficiënt afgestoft. Op haar post bevat vijftien interviews met vrouwelijke, Nederlandse ambassadeurs. Uit hun portretten komt het beeld naar voren van de ambassadeur als netwerker, makelaar, onderhandelaar. Een duizendpoot die duidelijke keuzes maakt tijdens haar loopbaan en persoonlijke leven.
    recensie
    Leiderschap
    13 augustus 2009
    Nico Vreeswijk
    Zowel binnen als buiten organisaties zie je dat politieke spelletjes en bijbehorende rituelen een belangrijk deel van de business bepalen. Statusbeluste mensen met grote ego's zijn druk doende met de opbouw van hun CV en het binnenhalen van bonussen. Daarbij vergeten ze waar het allemaal om gaat; de klant en werkgelegenheid. Marco Scheele weet met de titel 'Pratende pakken' direct de aandacht op dit probleem te vestigen. De kern van zijn betoog is dat we allemaal wel wat ego's in de kast hebben, maar er vooral voor moeten zorgen deze niet te vaak te gebruiken want anders word je een pratend pak.
    recensie
    Verandermanagement
    13 augustus 2009
    Marcel Boons
    2-3 minuten leestijd
    Dat de rol van 'het management' cruciaal is voor een succesvol veranderproces, staat voor mij vast. Als alleen de hoogste leider binnen een onderneming iets wil, maar zijn managers niet mee heeft, komt er van veranderingen weinig terecht. Veel managementboeken gaan over het bepalen van wat de verandering zou moeten zijn (strategie) en hoe die bereikt moet worden (tactiek). In het boek 'Management in zesvoud' belichten Ben Lievers en Jan Lubberding vooral de menselijke kant van een organisatieverandering.
    recensie
    Algemeen management
    13 augustus 2009
    Ben Kuiken
    2-3 minuten leestijd
    Eind jaren tachtig werd marktwerking de panacee voor alle ingedutte en logge staatsbedrijven die weinig boodschap hadden aan hun klanten. Een van de interessantste voorbeelden van deze privatisering werden KPN en TNT die met vallen en opstaan hun weg naar de markt wisten te vinden. Communicatieadviseur Pol Schevernels beschreef hun moeizame werdegang in het boek Hoogspel rond PTT - 1988-2008.
    recensie
    Organisatiekunde
    12 augustus 2009
    Carla Verwijs
    3-4 minuten leestijd
    Hoe kan het gebeuren dat een goedlopend bedrijf onderuit gaat, tot faillisement of overname aan toe? Dat is de vraag die een workshopdeelnemer aan Jim Collins stelde toen een reeks giganten als dominostenen begon om te vallen. Wat begon als een idee voor een artikel, werd een nieuw boek van de schrijver die we kennen van 'Built to last' en 'Good to great': 'How the mighty fall'
    recensie
    Algemeen management
    12 augustus 2009
    Martin van 't Klooster
    2-3 minuten leestijd
    Voor HBO-studenten en startende ondernemers in de creatieve industrie, in het bijzonder de media- en intertainmentindustrie, bevat 'Management en organisatie in de media- en entertainmentindustrie' van Joost Scholten heel veel bekende abc-tjes. Wie ook nog de moeite neemt om op www.managementmedia.boom.nl de aanvullende informatie door te nemen en de vragen serieus invult, komt beslagen ten ijs op het tentamen organisatie en management. Maar het blijft de vraag wat de werkelijke invloed is van ontwikkelingen in en om het bedrijf en door managers gekozen oplossingen.
    recensie
    Non-profit
    12 augustus 2009
    Peter Vermeulen
    Als u werkzaam bent in de ouderenzorg, zal dit boek u aan het denken zetten. 'Kleinschalige woonzorgvoorzieningen voor ouderen' is volgens auteur Leon Goossens een vanuit bedrijfskundig perspectief geschreven boek. 'Het zal u met andere ogen laten kijken naar de ouderenzorg en u helpen om een steentje bij te dragen aan een verdere, nieuwe ontwikkeling ervan.' Maar stelt de auteur hier zich niet wat te grootschalig op?
    recensie
    Werk en loopbaan
    12 augustus 2009
    Pierre de Winter
    2-3 minuten leestijd
    In het boek Tussen luiers en lease-auto belicht Wilma van Hoeflaken de keuzes en dilemma’s waar een moderne moeder mee te maken heeft en laat ze zien waarom het zo moeilijk is die keuzes gewoon te maken.
    recensie
    Algemeen management
    11 augustus 2009
    José Otte
    De oplossingsgerichte methode komt oorspronkelijk uit de therapie en werd vervolgens toegepast in coaching. De methode is leuk, licht, luchtig en lastig om te toe te passen. 'Oplossingsgericht aan de slag' biedt een methode om oplossingsgericht te sturen, te instrueren, te trainen, verandertrajecten aan te pakken en met teams aan de slag te gaan. Daarom is het boek een mooie leidraad voor coaches, (verander)managers, teamleiders, conflictbemiddelaars en trainers.
    recensie
    Organisatiekunde
    11 augustus 2009
    Ronald Buitenhuis
    2-3 minuten leestijd
    Bij innoveren gaat het vaak mis. Maar wat zijn dan wel de bepalende factoren voor succesvol innoveren? Het boodschappenlijstje dat Klaas Koops in zijn boek Innoveren kan beter heeft opgeschreven, ziet er als volgt uit: urgentie, leiderschap, aard, praxiscultuur, integraliteit, prototypen, consolidatie, succes. En het is niet één van de acht, maar voor succesvol innoverend gedrag moet je alle acht factoren afvinken.
    recensie
    Internet en social media
    10 augustus 2009
    Rob van Nes
    Hoe ongelukkig kun je een boek beginnen? De eerste 12 pagina's bevatten niet minder dan 50 recensies van een boek waaraan je op dat moment nog moet beginnen. Van één of enkele citaten van beschouwingen uit gerenommeerde dagbladen of vaktijdschriften ben ik wel gecharmeerd, maar op zoveel zelfgepubliceerde vleierij zit ik als lezer echt niet te wachten. Bovendien creëer je op deze manier een zodanig verwachtingspatroon dat het uiteindelijk alleen maar tegen kan vallen. En dat deed het ook.

    Populaire producten

      Personen

        Trefwoorden