OnlineMagazine

Platform voor business professionals

Zoek in het Online Magazine

Gevonden artikelen

    Filteren 1

    Filter de resultaten

    Actieve filters 1

    Recensie

    Rubriek

    Toon meer

    Online Magazine

    Auteur

    Toon meer

    Tags

    Dossier

    Toon meer
    Toon resultaten

    Recensies

    Recensies van Managementboek zijn onafhankelijk en geverifieerd. Ze komen tot stand in direct contact met onze redactie.
    Pagina 487 van 11.873 resultaten
    recensie
    Economie
    5 oktober 2009
    Hans van der Klis
    3-4 minuten leestijd
    Ruud Koornstra maakte zijn fortuin als televisieproducent van de Veronica Beach concerten en de TV Show, maar behoort inmiddels tot de meest invloedrijke duurzame ondernemers van Nederland. In Wat LED je? vertelt hij waarom hij de wereld wil redden.
    recensie
    Strategisch management
    5 oktober 2009
    Marcel Boons
    3-4 minuten leestijd
    Wie wil nu niet dat hij zich duidelijk onderscheidt van zijn concurrenten? En dat klanten dat bovendien waarderen en voor het onderscheid een premie willen betalen? Maar alleen de vurige wens om je als organisatie te onderscheiden is niet voldoende om deze situatie te bereiken. Michael Porter heeft onder andere naam gemaakt met boeken over concurrentiestrategieën, ofwel op welke manieren een organisatie zich in grote lijnen kan onderscheiden. Over wat je daar dan daadwerkelijk voor moet doen, gaat 'Concurrentievoordeel'. Wederom een imposant naslagwerk boordevol nuttige informatie.
    recensie
    Marketing
    5 oktober 2009
    Eric van Arendonk
    Wat maken Herman Lier, Ruud Heijblom en Angela Waijers me nu? Met zijn boek 'De beleveniseconomie' is Joseph Pine toch de man van de zogenaamde experience economie. Het betreffende boek heb ik destijds als een echte eye-opener ervaren. Deze auteurs beweren dat er meer is en ik moet zeggen; dat brengen ze op een overtuigende wijze in tot uiting in 'Van experience naar challenge economy'.
    recensie
    Persoonlijke effectiviteit
    2 oktober 2009
    José Otte
    4-5 minuten leestijd
    In dit boek beschrijft Paul de Blot de managementcapaciteiten van Ignatius van Loyola, de oprichter van de Jezuïetenorde. Op basis van interviews die hij als het ware met van Loyola houdt, beschrijft hij de aanpak van Ignatius en hoe die ook uitermate doeltreffend kan zijn in deze tijd. 'Ignatius van Loyola als crisismanager' is een inspirerend boek wanneer u zinvol en zingevend wilt ondernemen, gericht op duurzaamheid en een betere wereld. Paul de Blot maakt in het boek de link met de mensen en de middelen van nu.
    recensie
    Organisatiekunde
    2 oktober 2009
    Arie Buvens
    Op 13 november 2008 promoveerde bedrijfshistoricus Maurits van Os aan de Universiteit van Utrecht. In zijn dissertatie staat de vraag centraal: hoe komt het dat bepaalde grensoverschrijdende fusies een succes worden en andere niet? In 'Grensoverschrijdende fusies in de twintigste eeuw' doet hij verslag van zijn onderzoek naar een zestal fusies die in de twintigste eeuw hebben plaatsgevonden. Conclusie: het is zeer moeilijk is om een volledig gelijkwaardige fusie te realiseren en maar weinig ondernemingen slagen hier daadwerkelijk in. Het is voor Van Os zelfs de vraag of een gelijkwaardige fusie dan ook wel bestaat. Belangrijke lessen in een uiterst leesbaar boek.
    recensie
    Organisatiekunde
    1 oktober 2009
    Jan Jacob Bos
    2-3 minuten leestijd
    Talloze boeken met praktische tips over het delen en creëren van kennis, zijn reeds geschreven. Nancy Dixon gaat in haar boek 'Algemene kennis' een duidelijke stap verder omdat zij vijf verschillende doelen onderscheidt voor het delen van kennis. Voor elk doel beschrijft ze een andere vorm van kennisoverdracht. Ondanks de titel een inspirerende aanvulling op de literatuur over kennismanagement!
    recensie
    Personeelsmanagement
    1 oktober 2009
    Annelies Bakelaar
    2-3 minuten leestijd
    Als HRM-verantwoordelijke lees ik vol interesse dit boek al was de titel niet het eerste waar ik warm van werd. Er zijn tenslotte meer wegen die naar Rome leiden, zo heb je meerdere vormen van sourcing en samenwerking dan degene die in 'Verkoop je HR!' beschreven worden. Het beschreven KPN-traject heeft geleid tot het onderbrengen van de HR van KPN in een KPN HR Shared Service Center bij Logica.
    recensie
    Marketing
    1 oktober 2009
    Pierre Spaninks
    5-7 minuten leestijd
    Het gaat er niet om of je klanten tevreden zijn, het gaat er om of ze je aanbevelen. Dat wisten we al uit de boeken van loyaliteitsgoeroe Frederick Reichheld. Maar wanneer bevelen ze je aan, en waarom? Alleen maar als ze enthousiast zijn. Daarom gaat Rijn Vogelaar in De Superpromoter op zoek naar de kracht van enthousiasme.
    recensie
    Organisatiekunde
    30 september 2009
    José Otte
    3-4 minuten leestijd
    In dit Nederlandse boek over organisatieverandering vanuit een waarderend perspectief beschrijven meerdere auteurs hun ervaringen in projecten en coaching in Nederland en Vlaanderen. De auteurs laten u in de keuken kijken bij organisaties en instellingen die tot grote verandering kwamen. Op basis van drie methodes die werken vanuit dit waarderend perspectief, namelijk appreciative inquiry, strengths-based management and development en positive psychology. In 'Van kiem tot kracht' hun enthousiasmerend verslag.
    recensie
    Marketing
    29 september 2009
    Eric van Arendonk
    1-3 minuten leestijd
    Leuk boekje, wat precies brengt wat de subtitel aangeeft; 'onbegrijpelijke missers en eenvoudige kansen in marketing & communicatie'. Dit alles is weergegeven in 32 korte verhalen. Verhalen met soms een boodschap en soms een weergave van de werkelijkheid. Ze zijn een verzameling van de columns die Martijn Horvath geschreven heeft voor het Tijdschrift voor Marketing. De verhalen geven een kijkje in de keuken waar niet altijd volgens de regels gekookt wordt. Geen grove overtredingen maar domme missers waarbij menig keer de arrogantie van de marketeer de oorzaak is.
    recensie
    Personeelsmanagement
    29 september 2009
    José Otte
    2-3 minuten leestijd
    De boeken van Dave Ulrich worden internationaal gezien als een absolute must read voor HRM-professionals. Als professoren aan de Ross School of Business, bij de Universiteit van Michigan hebben Dave Ulrich en Wayne Brockbank toegang tot een enorme database aan informatie. In 'The HR Value Proposition' lichten zij het pad van de HR-professional bij met best practises en duidelijke checklijsten, zodat het bijna gemakkelijk wordt om als HR-professional mee te helpen om uw organisatie winstgevend te krijgen.
    recensie
    IT-management / ICT
    29 september 2009
    Jaap Nijssen
    2-3 minuten leestijd
    Joke Beers-Blom schrijft al vele jaren over fotografie. Wat haar boeken kenmerkt, is dat u aan alle kanten haar professionaliteit en enthousiasme ziet en leest, maar bovenal dat zij al haar vakkennis op zo'n manier weet over te brengen dat u zonder schroom over de drempel van het digitaal fotograferen stapt en het ook echt vreselijk leuk gaat vinden. Joke leert u alle kneepjes op een professionele, enthousiaste en makkelijk toegankelijk manier.
    recensie
    IT-management / ICT
    29 september 2009
    Jaap Nijssen
    Van Scott Kelby hebben wij al menig boek gerecenseerd onder andere over Adobe Photoshop en Lightroom. En over ieder boek waren wij het eens: Kelby is één van dè meesters op zijn vakgebied. Scott Kelby is meester op nòg een gebied: dat van fotografie. En ook op dit gebied heeft Scott al vele boeken geschreven. Zijn laatste werk is The Digital Photography Book Volume 3. En zoals de titel al aangeeft, is dit het derde deel van een reeks boeken die bol staan van Scott's zo kenmerkende no-nonsense tips en trucs.
    recensie
    IT-management / ICT
    29 september 2009
    Jaap Nijssen
    Deke McClelland mag u rekenen tot één van dé Photoshop-goeroe's welke in staat zijn om een prachtig, alomvattend maar o zo complex pakket als Photoshop CS4 aan u uit te leggen.
    recensie
    Persoonlijke effectiviteit
    28 september 2009
    Lees! Is een zeer waardevol boekje wat iedereen die wel eens leest en werkt, gelezen zou moeten hebben. Jan-Willem van den Brandhof geeft een groot aantal tips voor snellezen die voor velen zeer waardevol zijn. Zeker in een tijd waarin er steeds meer informatie beschikbaar is.
    recensie
    Persoonlijke effectiviteit
    28 september 2009
    Kees Groeneveld
    1-2 minuten leestijd
    Edward de Bono slaagt er elke keer weer in om op een eenvoudige wijze ingewikkelde onderwerpen bespreekbaar te maken. In 'Zes denkkaders om met informatie om te gaan' schetst hij het probleem dat veel mensen te maken hebben met een overload aan informatie. Hij biedt zes denkkaders om informatie te benaderen. Om de informatieoverload te beperken een korte recensie.
    recensie
    Marketing
    28 september 2009
    Rob Hartgers
    3-4 minuten leestijd
    Voordat een vliegtuig de lucht in gaat, worden de piloten door de verkeerstoren op de hoogte gebracht van de weerssituatie. Met die informatie bepaalt de verkeerstoren een route en kunnen de piloten hun passagiers informeren. Tijdens de vlucht worden de piloten door dankzij een weerradarnet en detectiesystemen voortdurend op de hoogte gehouden van de veranderende omstandigheden. Hoe anders gaat het in het bedrijfsleven, zo lezen we in Chaotics van Philip Kotler!
    recensie
    Leiderschap
    25 september 2009
    Marius van Rijswijk
    Het boek 'McManager; praktische psychologie voor de werkorganisatie' is geschreven door Hans Peter King. Het geeft op een psychologische manier een heldere analyse van wat ons beweegt en blokkeert in de zogenaamde werkorganisatie. Doordat de auteur inzicht geeft in een aantal psychologische aspecten, leren we hoe we onszelf en de samenwerking met anderen kunnen verbeteren. De auteur is psychotherapeut, managementcoach en trainer. Tevens heeft hij een eigen bureau dat zich bezighoudt met teambegeleiding, organisatieadvies, training en opleiding voor managers en professionals.
    recensie
    Persoonlijke effectiviteit
    25 september 2009
    Daniëlle de Jonge
    'In welk beroep kan zorgeloosheid belangrijk zijn en waarom?', 'Welke kwaliteiten spreken uit het motto: waar gehakt wordt vallen spaanders?' en 'Beeld zonder woorden een hobby uit waarin je breedsprakigheid wel eens ziet'. Zomaar een greep uit de opdrachten van het spel 'Stel je eens voor!, het grote kernkwaliteitenspel'. Daniel Ofman heeft zijn kernkwaliteiten samen met Albert Heemeijer op een nieuwe manier in een spel verwerkt. Als je de doos open doet krijg je meteen zin om aan de slag te gaan! Alles uitpakken, op het spelbord leggen en vervolgens de meest leuke en soms lastige opdrachten uitvoeren. Want ja, u wordt wel flink aan het denken gezet.
    recensie
    Algemeen management
    24 september 2009
    Geke Hoekstra
    'Net het echte leven' is het proefschrift van Belia van de Berg over slaag- en faalfactoren in teams. Ze doet verslag van haar onderzoek binnen teams; ze schrijft over haar eigen belevenissen in een team en over teams die ze als organisatieadviseur en onderzoekster volgde. Vanaf het eerste begin leest het boek als een roman. Wat ik al dacht te weten is nu wetenschappelijk onderbouwd en zodanig gerangschikt dat er een nieuw handvat is ontstaan om naar samenwerking in teams en het functioneren van organisaties te kijken.

    Populaire producten

      Personen

        Trefwoorden