OnlineMagazine

Platform voor business professionals

Zoek in het Online Magazine

Gevonden artikelen

    Filteren 1

    Filter de resultaten

    Actieve filters 1

    Recensie

    Rubriek

    Toon meer

    Online Magazine

    Auteur

    Toon meer

    Tags

    Dossier

    Toon meer
    Toon resultaten

    Recensies

    Recensies van Managementboek zijn onafhankelijk en geverifieerd. Ze komen tot stand in direct contact met onze redactie.
    Pagina 481 van 11.873 resultaten
    recensie
    Algemeen management
    20 november 2009
    Anneke Westhoff
    2-3 minuten leestijd
    Tijdens mijn buluitreiking van bedrijfskunde kreeg ik het boek 'De zeven eigenschappen voor succes in je leven' 'van mijn afstudeerbegeleidster. Ze gaf aan dat ik het boek zeker een keer moest lezen, omdat het veel impact op haar heeft gehad en het nog steeds haar manier van werken beïnvloedt. De afgelopen tijd heb ik dit boek van Stephen Covey bij meer collega's op de plank zien staan en mijn verwachtingen waren dan ook hoog gespannen.
    recensie
    Algemeen management
    20 november 2009
    Hans van der Klis
    3-4 minuten leestijd
    Organisaties zouden veel meer gebruik kunnen maken van ‘moodmanagement’, schrijft Susanne Piët in haar gelijknamige boek dat eind november verschijnt. ‘Moodmanagement is op zich niet nieuw, maar mensen beseffen niet wat de reikwijdte ervan is. Het werkt veel langer door dan mensen denken en het is besmettelijk.’ Een voorproefje.
    recensie
    Algemeen management
    19 november 2009
    Jeffrey Goijers
    2-3 minuten leestijd
    In 'Twaalf coaches over succesvol management' gaan twaalf top(sport)coaches in op de belangrijkste aspecten van hun werk. Ze doen dit door elkaar te interviewen over 11 belangrijke onderwerpen. Het leuke van dit boek is dat het uitnodigt tot nadenken, omdat er veel overeenkomsten zijn tussen het managen van prestaties in de sport en in het bedrijfsleven. De geanimeerde dialogen tussen de twee coaches maakt dat dit boek zich lekker laat lezen!
    recensie
    Financieel management
    18 november 2009
    Maria Genova
    2-4 minuten leestijd
    'Tussen hebzucht en verlangen' is opgebouwd uit losse hoofdstukken die allemaal over de thema's economie, financiële crisis en globalisering gaan. Heleen Mees heeft een krachtige, columnachtige stijl. De meeste verhalen zijn bijzonder actueel en interessant voor een breed publiek. De toon is scherp en prikkelend. Een boek dat het lezen meer dan waard is.
    recensie
    Algemeen management
    18 november 2009
    Jan Jacob Bos
    Patrick van Thiel pretendeert zelf niet het standaardrecept voor ondernemingssucces te geven in 'Innovatie & succes', maar introduceert wel een basisrecept. U kunt beter een goede kok worden dan dat u een standaardrecept kunt bereiden, is zijn motto. Die beeldspraak bevalt mij wel, maar is Van Thiel ook in die opzet geslaagd?
    recensie
    Verandermanagement
    18 november 2009
    Ronald Buitenhuis
    3-4 minuten leestijd
    Organisaties die toe zijn aan verandering, doen er goed aan om ook naar de werkomgeving te kijken. Dat is de kernboodschap in het boek Een organisatie van vlees en steen. Mark Mobach is niet over één nacht ijs gegaan. Het is een doorwrocht boek dat als standaardwerk gezien kan worden voor wie zich wil verdiepen in het effect van de fysieke omgeving op de mens. Een boek waar je letterlijk op voort kunt bouwen.
    recensie
    Strategisch management
    17 november 2009
    José Otte
    2-3 minuten leestijd
    Organisaties zoeken vooral groei in concurrentievoordeel, marktaandeel of differentiatie. Met 'De blauwe oceaan' laten Chan Kim en Renée Mauborgne zien dat er andere manieren zijn.
    recensie
    Algemeen management
    16 november 2009
    Pierre de Winter
    2-3 minuten leestijd
    Met Meesterlijk middenmanagement schreef Wim Schreuders een waardevol boek voor een doelgroep die wel een steuntje in de rug kan gebruiken.
    recensie
    Leiderschap
    16 november 2009
    Theo van der Tak
    Agnes Jongerius is de machtigste vrouw van Nederland. Bizar eigenlijk, want ze is niet in staat gebleken de SER tot een constructief voorstel te verleiden. In het nieuws heeft ze eigenlijk alleen maar nee geroepen. Balkenende heeft zijn dag niet, en praat Nederland de put in bij de algemene beschouwingen in de Tweede Kamer. Je kan geen nieuwsuitzending aanzetten, of uitdrukkingen als crisis, schuld aan faillissement, blunder van het OM of politie, aftreden van burgemeester of gestegen werkloosheid vullen de kolommen en de uren zendtijd.
    recensie
    Non-profit
    13 november 2009
    Leonard Feis
    NRC-columnist Marc Chavannes opent de aanval op het Nederlandse politiek-bestuurlijke bestel in 'Niemand regeert'. Na jarenlange redacteurschappen in Frankrijk en de Verenigde Staten, beschouwt Chavannes deze keer de grote blunders en het aanhoudende falen van de Nederlandse overheid en de politieke kaste. Erg inspirerend om inzicht te krijgen in problematiek die bij grote organisaties speelt.
    recensie
    Algemeen management
    13 november 2009
    Ton Horrevorts
    4-5 minuten leestijd
    Management is uit en leiderschap is in. Managers worden steeds vaker neergezet als mensen die op de winkel passen en er netjes voor zorgen dat vandaag gedaan wordt wat vandaag gedaan moet worden. Maar het echt belangrijke werk, nadenken over wat er morgen of overmorgen moet gebeuren, dat is het werk voor leiders. Henry Mintzberg vindt deze redenering onzin. Hij is van mening dat leiderschap teveel wordt geïsoleerd van management. Management is veel belangrijker dan we vandaag de dag geneigd zijn te denken. We worden nu te veel geleid en te weinig gemanaged. Dit is een van de prikkelende denkbeelden van Mintzberg in zijn nieuwste boek dat de eenvoudige titel 'Managing' heeft meegekregen.
    recensie
    Verandermanagement
    12 november 2009
    Peter van den Boom
    In 'Organisaties veranderen met programma's' leggen Hans van Leeuwen en Hans van Leeuwen de relatie tussen vakgebieden die het management te vaak separaat aandacht geeft. Als het management alleen met projectmanagement, procesmanagement of verandermanagement jongleert, is er geen sprake van een geïntegreerde aanpak. Het gaat volgens de auteurs om de combinatie met programmamanagement als fundament. Dát geeft een succesvolle aansturing van veranderprocessen. Dit leidt tot de kernvraag: benaderen we op deze wijze veranderprocessen niet te veel vanuit een universele ontwerpbenadering, terwijl de organisatiepraktijk vaak een cultuur gebonden eigenheid en weerbarstigheid vertoont?
    recensie
    Verandermanagement
    11 november 2009
    Perry Oostrum
    Een briljante titel, ' Veranderjazz', want hoe kun je veranderprocessen beter karakteriseren dan als een creatief proces, dat veel improvisatie vraagt van alle betrokkenen? Moeiteloos veranderen willen we allemaal wel. Dat zou veel tijd, energie en geld schelen. Maar de werkelijkheid van het organiseren en veranderen is anders, in een wereld waar stilstand achteruitgang is en waar de omgeving van organisaties dusdanig dynamisch is geworden dat veranderen geen keuze meer is, maar de enige kans op overleven. En veranderen is niet het enige dat een dergelijke omgeving vraagt, weten Mol, Pronk en Kooistra. Organisaties moeten zich ontwikkelen en dat gaat verder dan veranderen. 'Ontwikkelen gaat over ont-wikkelen: groeien vanuit een kern die al aanwezig is.' Een fraai en veelzeggend beeld…
    recensie
    Leiderschap
    11 november 2009
    Carla Verwijs
    Leiders zijn anders. Leiders spreken niet om informatie over te dragen, maar om te inspireren of te beïnvloeden. Daarom hebben leiders geen PowerPoint nodig, zo stelt Christopher Witt in 'Echte leiders gebruiken geen PowerPoint'. Met dit boek geeft hij tips en veel voorbeelden om de aandacht op uzelf gericht te krijgen tijdens een presentatie, in plaats van op de slides. Een troost voor PowerPointverslaafden is dat Witt schrijft dat u PowerPoint mag gebruiken, maar alléén in die gevallen dat het van u wordt verlangd.
    recensie
    Persoonlijke effectiviteit
    11 november 2009
    Anne-Mieke Vermeer
    Sinds Daniel Ofman in 1992 het kernkwadrant bedacht, volgde een gestage stroom van producten zoals boeken, cd-roms en trainingen gericht op diverse doelgroepen; het bedrijfsleven, professionals, het onderwijs en kinderen. Dit bordspel richt zich op alle doelgroepen tegelijk. 'Het grote kernkwaliteitenspel' is volgens de doos 'een spel voor wie spelenderwijs wil onderzoeken en openstaat voor nieuwe inzichten', met de centrale vraag 'hoe creëer je met jouw houding een betere verhouding?'. Ik speelde het spel met vrienden maar wij waren niet onverdeeld enthousiast.
    recensie
    Non-profit
    11 november 2009
    Ronald Buitenhuis
    2-3 minuten leestijd
    Het Maasmeisje, Savanna…. De voorbeelden van tragische voorvallen in de Jeugdzorg lijken zich op te stapelen. Mogelijk kunnen dat soort excessen voorkomen worden als organisaties beter samenwerken. ‘Maar daar heb je wel pioniers voor nodig’, concludeert Pieterjan van Delden in zijn boek Samenwerking in de publieke dienstverlening.
    recensie
    Leiderschap
    10 november 2009
    Paul van der Priem
    3-4 minuten leestijd
    De inleiding van het boek 'Authentiek leiderschap' schept hoge verwachtingen. Bas Blekkingh wil u als lezer helpen bij het doorgronden van uw drijfveren en het ontdekken van uw missie. Doel van het boek is u en anderen te inspireren en te leiden. Dit doet de auteur door het afpellen van zeven schillen die uiteindelijk leiden tot de kern waar u voor staat. Wat mij betreft zijn de hoge verwachtingen volledig waargemaakt.
    recensie
    Verandermanagement
    10 november 2009
    Ronald Buitenhuis
    2-3 minuten leestijd
    Stel u wilt een veranderingsproces doorvoeren en krijgt als advies: zet het veranderproces niet op de eerste maar op de tweede plaats. Dat is toch wonderlijk! En toch is dat wat communicatiespecialist Johanna Kroon in haar nieuwe boek Wat hebben ze nú weer bedacht?! aanbeveelt.
    recensie
    Verandermanagement
    9 november 2009
    Jolanda Verbraak
    'Mensen houden niet van veranderingen' is een gedachte waar ik me altijd tegen heb verzet. Mensen zijn constant op zoek naar verbetering en veranderen daarom geleidelijk aan. Johanna Kroon gaat in op grootschalige veranderingen. Veranderingen die zijn ingezet door 'ze'; managers, bestuurders of andere mensen, maar vooral geen veranderingen die zijn ingezet door 'we', de werknemers en uitvoerders. Mokkend roepen deze werknemers bij de zoveelste aangekondigde verandering: 'Wat hebben ze nú weer bedacht?!'. Deze uitspraak werd de pakkende titel van het boek van Kroon.
    recensie
    Verandermanagement
    9 november 2009
    Marco van Marle
    Kent u dat vaste ritueel van goede voornemens op nieuwjaarsdag? Volgend jaar ga ik stoppen met roken, gezonder leven, meer genieten van familie en vrienden; van die prachtige voornemens die grotendeels niet gerealiseerd worden? Iets soortgelijks zag Leen Zevenbergen bij de lezers van zijn eerste boek 'En nu laat ik mijn baard staan', over creativiteit en ondernemerschap... Wel willen, maar niet doen! Het succes van het 'baardenboek', uitgeroepen tot Managementboek van het Jaar 2007, maakte mij nieuwsgierig naar het vervolg: 't Is groen!'. Hij refereert hiermee aan de reactie die mensen soms geven als iemand staat te dromen voor een groen verkeerslicht.

    Populaire producten

      Personen

        Trefwoorden