OnlineMagazine

Platform voor business professionals

Zoek in het Online Magazine

Gevonden artikelen

    Filteren 1

    Filter de resultaten

    Actieve filters 1

    Interview

    Rubriek

    Toon meer

    Online Magazine

    Auteur

    Toon meer

    Dossier

    Toon resultaten

    Interviews

    Interviews van Managementboek zijn onafhankelijk en komen tot stand in samenwerking met onafhankelijke journalisten.
    Pagina 20 van 2.301 resultaten
    interview
    Coaching en trainen
    19 oktober 2022
    Hans van der Klis
    7-10 minuten leestijd
    Jakob van Wielink en zijn team van De School voor Transitie schreven een nieuw boek, Het ambacht van de secure base coach. Van Wielink en een van zijn medeauteurs, Marnix Reijmerink, doen het concept van de secure base coach uit de doeken. ‘Een coach moet werken vanuit onvoorwaardelijke acceptatie van de mensen die hij tegenover zich ziet.’
    interview
    Algemeen management
    17 oktober 2022
    Jeroen Ansink
    7-10 minuten leestijd
    ‘s Werelds leidende ondernemingen zijn niet alleen groot, ze zijn té groot, zeggen de Finse journalisten Juha-Pekka Raeste en Hannu Sokala in ‘De 50 gevaarlijkste bedrijven ter wereld’. Zodoende bedreigen ze niet alleen het milieu en het functioneren van de markt, maar zelfs onze democratie. ‘Boetes maken deel uit van het ondernemingsmodel.’
    Interview
    Algemeen management
    14 oktober 2022
    Ronald Buitenhuis
    5-7 minuten leestijd
    Wie het over samenwerking wil hebben, krijgt te maken met een kakofonie aan grote woorden, vage associaties en loze beloftes. Wat bedoelen we eigenlijk met een alliantie, partnership, coalitie, akkoord, netwerk en convenant? ‘Het begint al met het woord samenwerken zelf. Je weet zelden wat mensen er precies mee bedoelen’, constateert Martijn Daalder in ‘De Samenwerkingscode’. Zijn boek is een gereedschapskist om een samenwerkingsstrategie op te stellen, in te richten of te verbeteren.
    Interview
    Personeelsmanagement
    12 oktober 2022
    Paul Groothengel
    5-7 minuten leestijd
    Je leert veel beter terwijl je met plezier speelt. Vooral in interactie met andere mensen. Dat zegt game-ontwerper Karen Sikkema in het boek ‘Spelen werkt’, dat ze schreef met Michiel van Eunen. Hun motto zien we terug in de ondertitel: ‘Maak leren op de werkplek leuker met game-based learning’.
    Interview
    Verandermanagement
    5 oktober 2022
    Peter Spijker
    7-10 minuten leestijd
    In ‘Verandermanagement voor de toekomst’ geeft Jo Vincken handvatten om de komende jaren veranderingen of transities vorm te geven. Hij maakt duidelijk welke vaardigheden helpen bij het vormgeven van de toekomst en bijdragen aan het creëren van waarde. Een waardengedreven organisatie is volgens hem in staat complexe, maatschappelijke vraagstukken te vertalen in een waarde van en voor het bedrijf.
    Interview
    Personal finance
    30 september 2022
    Bas Hakker
    5-7 minuten leestijd
    Met ‘Cashflow’ schreef Mark Soons een boek met handige financiële lessen voor ondernemers. Door slim geld weg te zetten en te beleggen krijg je veel meer grip op jouw financiën. Soons legt uit hoe je dat verstandig aanpakt.
    Interview
    Coaching en trainen
    28 september 2022
    Bas Hakker
    6-8 minuten leestijd
    Met ‘Draaikont’ schreef coach Marlies van Dam het ultieme boek voor de generatie twintigers en dertigers. Dit echte blader- en doeboek moet deze twijfelkonten een beetje helpen bij de honderden keuzes die ze moeten maken in korte tijd.
    Interview
    Algemeen management
    26 september 2022
    Jeroen Ansink
    5-6 minuten leestijd
    Werkrelaties zijn vaak onnodig ingewikkeld, stelt bedrijfsadviseur Myra van Zwieten in ‘Werken zonder ruis’. In het boek introduceert ze samen met co-auteur André Kalden een gemeenschappelijke taal waarmee rollen en verantwoordelijkheden zonder emotie bespreekbaar kunnen worden gemaakt. ‘Als er gedoe is tussen jou en degene die jij aanstuurt, dan ligt de fout primair bij jou als leidinggevende.’
    Interview
    Psychologie
    23 september 2022
    Hans van der Klis
    5-7 minuten leestijd
    In haar boek ‘Nooit meer bang op je werk’ verzamelde Jolein de Rooij meer dan veertig verhalen over de uiteenlopende angsten die mensen ondervinden op hun werk. Een caleidoscopisch overzicht, inclusief de oplossingen die psychologen, coaches en andere deskundigen aanreiken. ‘Als mensen bang zijn op hun werk, is dat lang niet altijd omdat zij iets verkeerd doen of dat er iets mis is met hen.’
    Interview
    Leiderschap
    21 september 2022
    Paul Groothengel
    5-7 minuten leestijd
    Medewerkers willen groeien en goed functioneren. Dat vraagt om de juiste basisvoorwaarden, constateert organisatiepsycholoog Matthijs Steeneveld. Volgens hem zijn dat er vier: autonomie, verbondenheid, competentie en purpose. 
    Interview
    Persoonlijke effectiviteit
    19 september 2022
    Bas Hakker
    4-6 minuten leestijd
    Paul Eikelenboom, Fokke Kooistra en Ivo Kouters schreven het boek ‘De wet van OER’. Het biedt een strategie om terug te keren naar wat je echt wilt in jouw werkende leven en - niet onbelangrijk - hoe je dat aanpakt. Paul Eikelenboom legt uit waarom dat belangrijk is.
    Interview
    Marketing
    16 september 2022
    Bas Hakker
    5-7 minuten leestijd
    Anneloes Zuiderveen begeleidt ondernemers met marketing. Haar nuchtere aanpak leverde het boek ‘Je hebt geen zichtbaarheidsprobleem!’ op. Rode draad is dat ondernemers zich vaak met van alles bezighouden, maar minder met het belangrijkste: het binnenhalen van klanten.
    Interview
    Non-profit
    14 september 2022
    Bert Peene
    7-10 minuten leestijd
    Publieke organisaties blijven steeds vaker het antwoord schuldig op de vraagstukken die onze tijd en samenleving kenmerken. Het gevolg is een mismatch tussen wat mensen nodig hebben en wat deze organisaties kunnen bieden. De menselijke maat is zoek. Het kan ook anders en daarin speelt de publieke professional een cruciale rol. Daarvoor is het echter belangrijk dat deze anders leert kijken, denken en werken. 
    Interview
    Economie
    12 september 2022
    Peter Spijker
    7-10 minuten leestijd
    De gevolgen van klimaatverandering zijn voor iedereen steeds duidelijker merkbaar. Ze lopen uiteen van het verlies van biodiversiteit en bosbranden tot dalende gewasopbrengsten vanwege aanhoudende droogte. De wereld bevindt zich momenteel in een existentiële crisis, stelt Ignace Schops in ‘Gered door de boomkikker’. We kunnen de planeet volgens hem redden door onze relatie met natuur fundamenteel te veranderen.
    Interview
    Organisatiekunde
    9 september 2022
    Hans van der Klis
    6-8 minuten leestijd
    De coronacrisis heeft de verhoudingen op de werkvloer definitief veranderd, schrijven Evert Hatzmann en Simon van Esch in ‘Hoezo hiërarchie?’. Of werknemers hun baas trouw blijven hangt niet langer af van salaris of secundaire arbeidsvoorwaarden, maar van de mogelijkheid een zinnige bijdrage te kunnen leveren aan mens en maatschappij.
    interview
    Leiderschap
    7 september 2022
    Patrick Davidson
    5-7 minuten leestijd
    Het werk van Amy Edmondson heeft de afgelopen jaren een enorme vlucht genomen, getuige haar eerste plaats in de Thinkers50, de ‘Oscars of Management Thinking’. De Harvard-professor vertaalde wetenschappelijke inzichten over samenwerking naar baanbrekende concepten als psychologische veiligheid en teaming. Op 19 september spreekt zij in ons land op het event Future Focused Leadership. Edmondson werd geïnterviewd door Patrick Davidson en Hans van der Loo.
    interview
    Verandermanagement
    5 september 2022
    Jeroen Ansink
    7-10 minuten leestijd
    Giftige bedrijfsculturen zijn niet het gevolg van slecht management, maar van verstoorde patronen in de vloerbedekking van de organisatie, aldus bedrijfsadviseur Maaike Thiecke. In haar boek Cultuurdingetje, hè... legt ze uit hoe ondernemingen die weeffouten kunnen herstellen. ‘Vraag je eerst altijd af: waar is je cultuur een oplossing voor?’
    interview
    Psychologie
    2 september 2022
    Jeroen Ansink
    6-8 minuten leestijd
    Spijt is een van de meest onderschatte en ondergewaardeerde emoties die we hebben, zegt Daniel Pink in ‘De kracht van spijt’. Wat we betreuren legt niet alleen bloot waar we de meeste waarde aan hechten, maar biedt ons ook een routekaart om het de toekomst beter te doen. ‘Onze fouten zijn een momentopname, niet de standaard waaraan ons leven gemeten zou moeten worden.’
    interview
    Organisatiekunde
    1 september 2022
    Bert Peene
    7-10 minuten leestijd
    Gebrekkige afstemming tussen mensen en afdelingen kost bedrijven veel geld. Door kunstmatige belangentegenstellingen is iedereen met zijn eigen doelen bezig en worden gezamenlijke doelen niet gehaald. De oplossing: zet processen centraal en probeer binnen die processen zoveel mogelijk schakels samen te voegen. Met Hans Veltman, een van de auteurs van De alignmentpuzzel gingen we op zoek naar de oorzaken van misalignment.
    Interview
    Mens en maatschappij
    31 augustus 2022
    Jeroen Ansink
    5-6 minuten leestijd
    Het is nog niet te laat om de ergste effecten van klimaatverandering te voorkomen, zegt de Nederlandse fotograaf Michel Porro. Hij is een van de vrijwilligers achter ‘De Klimaatalmanak’, waarmee initiatiefnemer Seth Godin de milieudiscussie naar een hoger en minder emotioneel beladen plan wil tillen. ‘Ondernemingen zijn cruciaal om de slag op schaal te kunnen maken.’

    Populaire producten

      Personen

        Trefwoorden