OnlineMagazine
Platform voor business professionals
Filteren
1
Ondernemen
Hier vindt u artikelen rond boeken over ondernemen en ondernemerschap. Van businessplan tot ondernemersbiografie. Alles voor starters, mkb, scale ups en zzp'ers.
Pagina 22 van 559 resultaten
interview
Ondernemen
12 juli 2018
Hans van der Klis
5-7 minuten leestijd
Twee jaar na het Handboek betekenisvol ondernemen schreef Kees Klomp samen met Nadine Maarhuis een nieuw boek over de betekeniseconomie, Pioniers van de nieuwe welvaart. Een veel praktischer boek, waarin de auteurs aan de hand van inspirerende voorbeelden laten zien hoe idealistische ondernemers het hoofd boven water kunnen houden in ons huidige, perverse economische systeem.
recensie
Ondernemen
9 juli 2018
Eric van Arendonk
1-2 minuten leestijd
Zelden kwam er nieuws uit het gesloten bolwerk van Blokker. Hoe het bij Blokker reilde en zeilde was altijd maar gissen. Nu ligt er een knap staaltje van onderzoeksjournalistiek op tafel.
column
Algemeen management
4 juli 2018
Pierre Pieterse
2-3 minuten leestijd
Het wat wonderlijke weer tegenwoordig, kou in de traditionele vakantieregio’s, hittegolven waar je ze niet wilt, kan nog weleens nopen tot het lezen van een extra boek. En gelukkig is er na een aantal magere jaren weer voldoende te kiezen. Een heel kleine persoonlijke greep uit de stapel managementboeken die op mijn bureau belanden
preview
Ondernemen
3 juli 2018
Erna Tielbeke
3-4 minuten leestijd
Mijn boek Samenwerken in een nieuwe orde vindt zijn oorsprong in de verhalen van ondernemers die mij vertelden waar zij mee worstelen.
recensie
Ondernemen
28 juni 2018
Jan Hoogstra
4-5 minuten leestijd
Een groot deel van onze beroepsbevolking is inmiddels Zelfstandige Zonder Personeel (ZZP). Ook ik heb recent deze stap genomen. Een handleiding om een eigen bedrijf op te zetten is er niet, wel is er het boek ZZP’en voor Dummies van Robert Jan Blom. Hierin wordt stapsgewijs het opzetten van een eigen bedrijf beschreven.
preview
Ondernemen
26 juni 2018
Nadine Maarhuis
3-4 minuten leestijd
Tijdens het schrijven van het boek Pioniers van de nieuwe welvaart spraken auteurs Nadine Maarhuis en Kees Klomp met tientallen missiegedreven ondernemers over hun ups én downs.
interview
Ondernemen
25 juni 2018
Jeroen Ansink
8-11 minuten leestijd
Hypothesen testen via een minimaal levensvatbaar product, gevalideerd leren met behulp van innovatie-accounting, bijstellen met een pivot. Eric Ries voorzag het ondernemingsproces niet alleen van een wetenschappelijke basis, hij kwam ook met een hele nieuwe terminologie.
recensie
Ondernemen
20 juni 2018
Elly Stroo Cloeck
4-5 minuten leestijd
Landen meten hun welvaart met het bbp, behalve Bhutan, waar het bbg is: Bruto Binnenlands Geluk. Hierin zijn naast economische groei ook sociale, ecologische, culturele en persoonlijke zaken opgenomen. In Nederland pionieren we nog wat met die ‘nieuwe welvaart’.
preview
Ondernemen
18 juni 2018
Robin Geers
3-4 minuten leestijd
Broed je op een idee en wil je een start-up oprichten? Of heb je al je eerste ondernemersstappen gezet en wil je naar de volgende groeifase? Dan is Start-up survival jouw praktische gids. Robin Geers en Jeroen De Wit geven je een preview doorheen de fases van oprichting tot de eventuele verkoop van je onderneming.
recensie
Ondernemen
12 juni 2018
Frank van Kuijck
3-4 minuten leestijd
Een Zelfstandige Zonder Personeel. Wat is dat? Waarom is ZZP’en zo populair? In Nederland waren in 2017 ruim 1,0 miljoen personen ZZP’er. Een mooie en relevante doelgroep voor een boek. ZZP’en voor dummies. De geheimen voor een ZZP’er.
recensie
Ondernemen
7 juni 2018
Han van der Pool
2-3 minuten leestijd
Zaken die je raken is een pleidooi voor de noodzaak van sociaal ondernemerschap . Wij kunnen niet op deze voet door blijven gaan stellen de auteurs. Wij moeten streven naar een economie die uitgaat van ‘bruto nationaal geluk’.
interview
Algemeen management
6 juni 2018
Jeroen Ansink
4-6 minuten leestijd
Het succes van de iPhone is allesbehalve vanzelfsprekend, stelt de Amerikaanse technologie-journalist Brian Merchant in Het almachtige apparaat. Apple heeft veel te danken aan de rebellie van een groepje medewerkers, waaronder de Nederlandse software-designer Bas Ording. ‘De Nederlandse bijdrage aan de iPhone mag best wel wat meer aandacht krijgen.’
nieuws
Ondernemen
5 juni 2018
Bertrand Weegenaar
2-3 minuten leestijd
De auteurs Willemijn Verloop, Mark Hillen en Kaat Peeters hebben bewezen in hun werkzame leven dat sociaal ondernemen en succesvol zijn kan. Betekenis geven aan werk, aan de samenleving en aan mensen. Waarde toevoegen en impact creëren naast of soms in plaats van geld. Onder aan de streep. Zaken die je raken (‘Hoe sociaal ondernemers maatschappelijke verandering creëren’) leest als een staalkaart van tientallen voorbeelden in Nederland en België.
recensie
Ondernemen
5 juni 2018
Rudy Kor
3-4 minuten leestijd
Uitgeverij Haystack heeft een serie Topondernemers’ waarin de successen en mislukkingen van ondernemers worden ontrafeld. In deze serie hoort ook het boek over André Rieu thuis.
recensie
Ondernemen
31 mei 2018
Frank van Kuijck
4-6 minuten leestijd
Wat is er toch met de detailhandel in Nederland aan de hand? Eerst de teloorgang van V&D. De verkoop aan private equity van HEMA. En nu Blokker in het nieuws.
recensie
Ondernemen
30 mei 2018
Annemiek Sierhuis
3-5 minuten leestijd
Wat een dik boek met een dikke verrassing! De start is zonder meer goed. En wat een mooie creatie is dit boek. Het begint met de start van Tony Chocolonely in 2003 tot hoe het bedrijf is gegroeid tot een serieuze marktspeler in de huidige tijd.
recensie
Ondernemen
28 mei 2018
Annemiek Sierhuis
2-3 minuten leestijd
André Rieu heeft echt een gat in de markt gevonden en volledig uitgebouwd. Vakgenoten zijn verbaasd en kijken soms op hem neer, maar niemand kan zeggen dat hij geen topprestatie heeft neergezet met zijn concerten met klassieke muziek.
recensie
Ondernemen
25 mei 2018
Annemiek Sierhuis
2-3 minuten leestijd
Elon Reeve Musk (geboren 1971 in Pretoria, Zuid-Afrika) is een statussymbool en voor mij voornamelijk bekend van Tesla, het automerk. Graag kom ik meer te weten over deze opvallende persoonlijkheid door zijn verrassende daden.
recensie
Ondernemen
22 mei 2018
Wardy Poelstra
3-5 minuten leestijd
In Oss en wijde omstreken is de teloorgang van het farmaceutische bedrijf Organon voor velen nog steeds een open wond. Hoe kon dit succesvolle bedrijf, opgericht in 1923, na bijna een eeuw te gronde gaan?
recensie
Ondernemen
22 mei 2018
Jan Hoogstra
4-5 minuten leestijd
De serie Topondernemers bevat tot op heden drie boeken ‘Denken als..’. Naast Jeff Bezos (Amazon) en André Rieu is het boek Denken als Elon Musk verschenen.