OnlineMagazine

Platform voor business professionals

Zoek in het Online Magazine

Gevonden artikelen

    Filteren 1

    Filter de resultaten

    Actieve filters 1

    Leiderschap

    Rubriek

    Toon meer

    Online Magazine

    Auteur

    Toon meer

    Dossier

    Toon meer
    Toon resultaten

    Leiderschap

    Hier vindt u artikelen rond boeken over leiderschapsstijlen en leidinggeven. Van Covey tot Kotter. Alles voor professionals die hun leiderschapsvaardigheden willen verbeteren.
    Pagina 68 van 2.076 resultaten
    recensie
    Leiderschap
    16 maart 2015
    Christel Deckers
    3-4 minuten leestijd
    ‘Leiderschap is cruciaal. Zeker in de zorg waar het niet gaat om zaken en papieren maar om mensen en manieren’. Over wat goed leiderschap is bestaan vele opvattingen en hangt mede af van het perspectief van waaruit we leiderschap willen belichten: vanuit diegene die leiding geeft of vanuit het ontvangersperspectief?
    recensie
    Leiderschap
    12 maart 2015
    Yolanda van Heese
    Met ‘Kets de Vries over mindfulness’ zet Manfred Kets de Vries zijn inzichten over coaching op basis van zijn loopbaan van tientallen jaren op een rij. Hij verwijst naar onderzoek en geeft praktijkvoorbeelden, afgewisseld met anekdotes uit de recente en oude geschiedenis. Boeiend voor ieder die zich richt op persoonlijke groei!
    achtergrond
    Leiderschap
    6 maart 2015
    Jaap Boonstra
    8-12 minuten leestijd
    In het veranderparadigma van de georganiseerde reis wordt een verandering gezien als een reis met een bekend vertrekpunt en een duidelijke eindbestemming. De vertrekdatum is bekend, net zoals het vervoermiddel. Er is een reisleider die de plekken kent die je gaat bezoeken. Het aantal dagen wordt vooraf afgesproken en je weet ook wanneer het weer afgelopen is.
    interview
    Algemeen management
    6 maart 2015
    Jeroen Ansink
    4-6 minuten leestijd
    Soms zijn we op ons best als we iets voor de eerste keer doen, zegt Liz Wiseman in Rookie Smarts. Beginnelingen zijn niet alleen onbevangener, energieker en wendbaarder dan oude rotten, ze zijn ook meer genegen om de hulp van anderen in te roepen. Mensen die op de toppen van hun kunnen presteren zijn bovendien collegialer en melden zich minder vaak ziek. ‘Het tegengif tegen een burnout is niet een lagere werkdruk, maar juist moeilijker werk.’
    recensie
    Leiderschap
    4 maart 2015
    Sebastiaan van der Valk
    Paul van Loon raakt met zijn boek ‘Echte kerels doen het anders’ de essentie van de uitdaging waar managers, bestuurders en ondernemers momenteel voor staan. Organisaties zullen veelal flexibeler worden en verantwoordelijkheden lager in de organisatie neerleggen. Dit vergt een nieuw type leider, een andere type mens. Er is behoefte aan een nieuw soort decisionmaker, de SHEcisionmaker!
    column
    Leiderschap
    24 februari 2015
    Hans van der Loo
    4-6 minuten leestijd
    Oceaanzeilers zijn doorgaans nuchtere en praktische mensen. Het zijn eerder doeners dan praters. Als je het met hen over hun doelen en resultaten hebt, krijg je korte, afgemeten antwoorden.
    recensie
    Leiderschap
    23 februari 2015
    Bertrand Weegenaar
    1-2 minuten leestijd
    Het schrijven van een aantrekkelijk en prettig leesbaar managementboek is voor menig auteur een uitdaging. Zo’n verhaal vervolgens gieten in een spannende setting van een thriller of een roman is een extra laag die tot hogere waardering kan leiden. En vaak ook tot een beter begrip van het onderwerp. Maar het is wel een dun koord waarop de auteur danst. De lijst van succesvolle businessfictie is namelijk kort. Het doel van Eliyahu Goldratt is eerder uitzondering dan regel.
    recensie
    Leiderschap
    20 februari 2015
    Jeroen Ansink
    4-5 minuten leestijd
    Managers staat op korte termijn een stortvloed aan veranderingen te wachten, zegt Salim Ismail in Exponentiële organisaties. Exponentieel groeiende technologieën zullen doordringen tot in elk hoekje van de bedrijfsvoering en zullen het concurrentielandschap fundamenteel transformeren.
    achtergrond
    Leiderschap
    13 februari 2015
    Jaap Boonstra
    10-14 minuten leestijd
    Er is niet één beste manier van veranderen. Een succesvolle veranderaanpak is afhankelijk van allerlei omstandigheden. Bij een financiële crisis in een bedrijf heb je haast nodig om een faillissement af te wenden. Een bestuurscrisis in de top van een onderneming verlangt juist rust. In een klein productiebedrijf met afzetproblemen kies je voor een andere aanpak dan in een internationaal ingenieursbedrijf waar het gaat om kennis delen.
    recensie
    Leiderschap
    11 februari 2015
    Marieke Dekkers
    Dick Rochât heeft voor zijn essay, zoals hij zijn ‘Zicht op verbindend leiderschap’ zelf noemt, een thema gekozen dat helemaal bij deze tijd past. Zijn doel is om je te inspireren op een andere manier naar leiderschap te kijken, geraakt te worden, zelf betekenis te geven aan (verbindend) leiderschap en er in de praktijk mee aan de slag te gaan. De (persoonlijke) voorbeelden die hij in dit essay geeft spreken tot de verbeelding en zorgen dat dit precies is wat er gebeurt.
    recensie
    Leiderschap
    5 februari 2015
    Bert Peene
    3-5 minuten leestijd
    Het openbaar bestuur is sterk in verandering. Verregaande decentralisatie van taken en bevoegdheden moet leiden tot een krachtiger en meer dienstverlenende overheid. Dat vraagt om een nieuw type leiderschap. Meer sturen vanuit vertrouwen en ruimte geven. ‘Publiek leiderschap’ noemen Henk Doeleman, Herman Fijn, Nico Helder en Jos Kok dat. Met hun boek Leiderschap in de publieke sector (‘Over richting geven en ruimte laten bij verandering’) willen zij aan die ontwikkeling een zinvolle bijdrage leveren. Daarbij is wetenschappelijkheid een belangrijk uitgangspunt.
    recensie
    Leiderschap
    3 februari 2015
    Dick Bos
    ‘Leiders’ van marine-officier Jochen Hekker leest lekker weg! Geeft interessante inzichten in mogelijke bouwstenen van leiderschap en daagt uit tot nadenken. Bijvoorbeeld daar waar het gaat om het LiDRS-model (Leadership Development, Research and Support), maar ook als het om zijn definitie van leiderschap gaat.
    nieuws
    Leiderschap
    28 januari 2015
    Ger Post
    1-2 minuten leestijd
    In het Nationaal Leiderschapsonderzoek 2015 staan bemoedigende cijfers voor leiders in Nederland. En punten die aanleiding geven tot reflectie. Uit het Nationaal Leiderschapsonderzoek 2015 blijkt dat tweederde van de werknemers tevreden of zelfs zeer tevreden is over de leiderschapsstijl van hun leider die volgens 36% van de werknemers mensgericht is (open, coachend en stimulerend).
    column
    Leiderschap
    23 januari 2015
    Pierre Pieterse
    2-3 minuten leestijd
    Twintig jaar managementboek komt ruwweg overeen met twintig jaar managementboeken. Een uitgelezen uitnodiging om eens terug te blikken. Hoe hebben verschillende disciplines zich ontwikkeld?
    recensie
    Leiderschap
    23 januari 2015
    Nico Jong
    Macht is een ontastbaar fenomeen, maar speelt dagelijks in vele gedaanten een heel belangrijke rol in ieders leven. Macht is het vermogen om te bepalen. Het is invloed uitoefenen om dingen voor elkaar te krijgen. Maar de geschiedenis laat ook zien dat veel mensen zwaar geleden hebben onder extreme vormen van machtsmisbruik. Het is ons geboorterecht de macht over ons eigen leven te voeren en overal waar we met anderen te maken hebben, is sprake van machtsrelaties. Daarom wil Oscar David met zijn ‘Macht’ een bijdrage leveren aan het begrijpen van de dynamiek van macht.
    opinie
    Leiderschap
    15 januari 2015
    Nienke van Oeveren
    1-2 minuten leestijd
    Lenette Schuijt is organisatiekundige en directeur van Crystal River Consultancy. Ze begeleidt organisaties op het gebied van leiderschap, inspiratie en zingeving, visieontwikkeling en zelfsturing. Ze vertelt over haar 3 favoriete boeken.
    recensie
    IT-management / ICT
    15 januari 2015
    Jeroen Ansink
    2-3 minuten leestijd
    In de zomer van 2007 voerde Walter Isaacson een constante strijd met zijn dochter Betsy over een essay waar ze maar niet aan wilde beginnen. Toen de studie-opdracht eindelijk af was, informeerde Isaacson, die op dat moment net was begonnen aan de biografie van Apple-oprichter Steve Jobs, waar het opstel eigenlijk over ging. De naam Ada Lovelace zei hem hoegenaamd niets. De schepper van het eerste computer-algoritme in de geschiedenis bleek tot zijn verbijstering een voetnoot in de geschiedenis te zijn geworden.
    interview
    Leiderschap
    15 januari 2015
    Pierre Spaninks
    6-8 minuten leestijd
    Leo van de Voort is van de strategie en de finance, Jan Bultsma van de mensen en de processen. Samen schreven zij een boek over energieverkwistend ‘gedoe’. Waar het vandaan komt, hoe je het herkent, en hoe je het kunt ombuigen naar het beste halen uit jezelf, je team en je organisatie.
    recensie
    Leiderschap
    14 januari 2015
    Jan Jacob Bos
    Wat
    interview
    Leiderschap
    8 januari 2015
    Ronald Buitenhuis
    4-5 minuten leestijd
    In het privéleven hebben leiders liefdevolle aandacht voor familie en vrienden. In hun werkomgeving lijken ze zichzelf als mens uit te schakelen en worden het als het ware machines. Een schizofrene situatie die Michael Jongeneel en Guido van de Wiel in hun boek 8 essentiële stappen voor leiders van de toekomst willen doorbreken. ‘Waarom zou de bron van iederliefde niet ook zakelijk kunnen?’

    Populaire producten

      Personen

        Trefwoorden