OnlineMagazine
Platform voor business professionals
Filteren
1
Leiderschap
Hier vindt u artikelen rond boeken over leiderschapsstijlen en leidinggeven. Van Covey tot Kotter. Alles voor professionals die hun leiderschapsvaardigheden willen verbeteren.
Pagina 67 van 2.076 resultaten
recensie
Leiderschap
12 juni 2015
Sjors van Leeuwen
4-5 minuten leestijd
De veranderingen gaan steeds sneller en de impact van de veranderingen is steeds groter. Was de gemiddelde levenscyclus van een bedrijf in 1955 nog 45 jaar, tegenwoordig is dat slechts 15 jaar. Ook wordt de levensduur van producten steeds korter. In de afgelopen jaren zijn bedrijven voor hun omzet en winst grotendeels afhankelijk geworden van producten die in de laatste vijf jaar zijn gelanceerd.
recensie
Leiderschap
5 juni 2015
Henk den Uijl
Degelijk. Zo komt toch de bestuurder die Lange ons voorschrijft vooral over. In elk geval is zijn ’Uit het goede hout gesneden’ een degelijk boek, dat in kort bestek een bestuurder in wording adviseert over het hoe en wat. Het heeft daarmee vooral een praktische inslag, gebaseerd op de ervaring van de auteur. Beter gezegd, het is een pleidooi met handvatten voor praktische wijsheid. Tegelijkertijd weet Lange ook: praktische wijsheid leer je niet uit een boek, en de toon die hij aanslaat past hier prima bij.
recensie
Leiderschap
5 juni 2015
Jeroen Ansink
3-4 minuten leestijd
De wereld bestaat volgens Liz Wiseman uit twee typen leiders: diminishers halen de helft uit hun team, Multipliers het volle pond. Het verschil zit 'm in de benadering, aldus de Amerikaanse bedrijfsadviseur in Multipliers. Al is er soms een bijna-muiterij nodig voordat een leider dat beseft.
preview
Leiderschap
28 mei 2015
Mirjam van der Linden
2-3 minuten leestijd
Elk jaar heeft weer een zakenvrouw de eer: benoemd worden tot Zakenvrouw van het Jaar, officieel de Prix Veuve Clicquot. Feestelijk uitgereikt door een van onze vrouwelijke ministers in aanwezigheid van de pers én haar voorgangsters.
recensie
Leiderschap
21 mei 2015
Mirella Visser
7-9 minuten leestijd
Zaken/Vrouw is een boek waarvan je dacht dat het er al lang was. De titel ‘Zakenvrouw van het Jaar’ is inmiddels een begrip, maar een boek waarin alle Zakenvrouwen aan het woord kwamen ontbrak. En nu is het er. Journalist Pierre Spaninks en fotograaf Mirjam van der Linden gingen als zelfstandig ondernemers de uitdaging aan, voor eigen rekening en risico, gesteund door Ondernemend NL.
recensie
Leiderschap
19 mei 2015
Peter Vermeulen
4-5 minuten leestijd
Al in 1996 blies Barbara Smit de nodige schuimkragen van (Freddy) Heineken, waardoor er een heldere blik ontstond in de wereld van dit biermerk. Freddy Heineken deed destijds verwoede pogingen om de onthullende biografie van de bijzondere brouwerij en haar even spraakmakende eigenaar tegen te houden. Na het aanboren van veel nieuwe bronnen is er nu, na bijna twintig jaar, kennelijk voldoende nieuw materiaal om een nog diepgaander en vermakelijker verslag van het verhaal achter Heineken, het bier en de familie uit te brengen.
interview
Leiderschap
13 mei 2015
Justin van Lopik
3-4 minuten leestijd
Ik ontmoet Henk-Peter Dijkema en Wim Oolbekkink. In hun boek Tussen brood en spelen, meer geluk in je werk gaan ze in op de vraag: doe je je werk om geld te verdienen of streef je naar plezier in je werk? Als partners bij Youmeus is het hun doelstelling om het potentieel van mensen in organisaties te ontwikkelen. Gedreven vertellen ze waar het bij werkgeluk om draait.
recensie
Leiderschap
11 mei 2015
Wim Oolbekkink
Het boek is niet af, het is ´onderweg´ Dat is een kenmerkende zin uit het begin van Zelfsturing of Samensturing? van Kees Schilder en Joop Boukes. Daarmee is de pretentie om verlossende antwoorden te geven vermeden. Geen verlossende antwoorden dus. Wel vragen. Vanuit de gedachte: Verandering begint met jezelf vragen te stellen. Was het wel zo leuk wat ik deed vandaag?
interview
Leiderschap
4 mei 2015
Pierre Spaninks
3-5 minuten leestijd
Als de minderheid niet wordt meegenomen in een beslissing van de meerderheid, gaat de wijsheid van die minderheid verloren. Is daar wat tegen te doen? Ja, zegt corporate antropoloog Jitske Kramer. Wat dan wel? Daarover gaat haar boek Deep democracy - De wijsheid van de minderheid.
recensie
Leiderschap
22 april 2015
Marthe van der Molen
Ik ben al een tijdje mijn eigen leiderschapsstijl aan het onderzoeken en aan het verkennen welke leiderschapsstijl ik nodig heb van mijn leidinggevende. Persoonlijk doel is daarnaast ook om mijn creativiteit meer terug te laten komen in mijn werk. Door de combinatie van beide, viel mijn oog op ‘De kracht van de creatief leider’ van Marc Geerts.
recensie
Leiderschap
20 april 2015
Nico Jong
Het leven van leiderschapsicoon Nelson Mandela stond volledig in het teken van de strijd tegen de dominantie van de blanke etnische minderheid en hun politiek die de scheiding tussen blank en zwart in Zuid-Afrika in stand hield.
recensie
Leiderschap
15 april 2015
Carolien de Monchy
‘Uit het goede hout gesneden. De enerverende stap van manager naar bestuurder’ van Hanke Lange treft een actueel thema – het besturen van organisaties – vanuit een bijzonder perspectief.
interview
Leiderschap
15 april 2015
Jeroen Ansink
4-6 minuten leestijd
Managers zuigen vaak met de beste bedoelingen de energie uit hun mensen weg, zegt de Amerikaanse bedrijfsadviseur Liz Wiseman in Multipliers. Leiders die daarentegen openstaan voor de verborgen talenten van werknemers kunnen hun team twee keer zo effectief maken. ‘De taak van een leider is niet om het werk uit te voeren, maar om het te distribueren.’
interview
Leiderschap
9 april 2015
Ronald Buitenhuis
4-6 minuten leestijd
Don Quichot kon niet zonder Sancho Panza en Sherlock Holmes was afhankelijk van het voorwerk van Dr. Watson. Volgers zetten leiders in het licht, maar andersom moet leiders volgers voeden om organisaties te ontwikkelen. Sterker nog: volgerschap is veel meer dan de tegenhanger van leiderschap. Het is er ook een onderdeel van, stelt trainer/coach Caroline Perrée in haar boek Volgen voor gevorderden.
nieuws
Leiderschap
3 april 2015
Erik de Vries
3-4 minuten leestijd
Schrijver Yuri van Geest hield ten huize van uitgeverij Business Contact afgelopen donderdag de Nederlandse vertaling van het boek Exponentiële organisaties ten doop. Het boek dat hij samen met Salim Ismail en Michael S. Malone schreef, is al enige tijd in het Engels beschikbaar en lijkt hard op weg uit te groeien tot een klassieker. Zo is het op moment van schrijven het hoogst gewaardeerde managementboek op Amazon, met een rating van 4,9 uit 5.
opinie
Leiderschap
3 april 2015
Justin van Lopik
3-4 minuten leestijd
Heeft u recent nog op een lijstje gestaan? Of uw bedrijf? En stond u niet bovenaan? En hebt u af en toe ook de neiging gehad om eens uit te zoeken wat die lui boven u op het lijstje toch anders deden, zodat u ze kon nadoen?
nieuws
Algemeen management
26 maart 2015
Jeroen Ansink
4-5 minuten leestijd
Wat leest Amerika en wat waait waarschijnlijk over naar Nederland? ‘Onze man in de VS’ Jeroen Ansink doet maandelijks een rondje boekwinkels in New York.
nieuws
Leiderschap
25 maart 2015
Pierre Pieterse
De Ooa- jury van het heeft tien boeken geselecteerd die in aanmerking komen voor een nominatie ‘Boek van het Jaar 2014’ (zeg maar de longlist). Medio april wordt bekend gemaakt welke drie boeken worden genomineerd (zeg maar de shortlist). Het uiteindelijke ‘Ooa Boek van het Jaar 2014’ wordt bekend gemaakt tijdens het tweede Boek & Festival op 19 mei 2015.
interview
Leiderschap
23 maart 2015
Bert Peene
5-7 minuten leestijd
De roep om een krachtiger en meer dienstverlenende overheid stelt hoge eisen aan leidinggevenden in alle echelons. Volgens Henk Doeleman, Herman Fijn, Nico Helder en Jos Kok zal het bekende instrumentarium dan ook grondig herzien moeten worden. In hun boek Leiderschap in de publieke sector (‘Over richting geven en ruimte laten bij verandering’) geven zij de handvatten die nodig zijn om zowel individueel als collectief de huidige en komende uitdagingen aan te gaan.
recensie
Leiderschap
16 maart 2015
Donata van der Rassel
In 'Leiden vanuit de toekomst' analyseren Otto Scharmer en Katrin Kaufer de onderliggende oorzaken van de economische, sociale en spiritueel-culturele crises van onze tijd. Ze beschrijven dat het huidige ego-systeem niet langer houdbaar is en dat we moeten werken aan een holistisch eco-systeem dat ten goede komt aan iedereen in plaats van alleen aan de 'happy few'. In dit nieuwe systeem is vooral een grote rol weggelegd voor intentie en bewustzijn.