OnlineMagazine

Platform voor business professionals

Zoek in het Online Magazine

Gevonden artikelen

    Filteren 1

    Filter de resultaten

    Actieve filters 1

    Leiderschap

    Rubriek

    Toon meer

    Online Magazine

    Auteur

    Toon meer

    Dossier

    Toon meer
    Toon resultaten

    Leiderschap

    Hier vindt u artikelen rond boeken over leiderschapsstijlen en leidinggeven. Van Covey tot Kotter. Alles voor professionals die hun leiderschapsvaardigheden willen verbeteren.
    Pagina 61 van 2.076 resultaten
    opinie
    Leiderschap
    28 juni 2016
    Nienke van Oeveren
    1-2 minuten leestijd
    Jan Moen is als hoogleraar Management en Organisatie in de gezondheidszorg werkzaam aan de Universiteit van Tilburg (TRANZO) en is de auteur van Hectiek in de bestuurskamer. Hij vertelt over zijn favoriete boeken.
    preview
    Leiderschap
    27 juni 2016
    Patrick Davidson
    6-9 minuten leestijd
    Wat maakt Musk zo succesvol? Naast zijn persoonlijke kwaliteiten, bouwt hij zijn succes op een vijftal consequent toegepaste principes. In het eerste deel van de preview op Musk Mania gingen we in op Elon Musks kwaliteiten als wavemaker.
    opinie
    Leiderschap
    27 juni 2016
    Nienke van Oeveren
    1-2 minuten leestijd
    Patrick Davidson is als adviseur, spreker en schrijver gespecialiseerd in het realiseren van prestatiesprongen. Hij is steeds bezig met energie, gedrag en prestaties. Hij is de auteur van Waar haal je de energie vandaan? en Musk Mania. Hij vertelt over zijn favoriete boeken.
    recensie
    Leiderschap
    23 juni 2016
    Anouk Folstar
    Deep democracy, dat klinkt als een ultieme democratie, en zo is het ook wel een beetje. Bij deep democracy gaan teams samen aan de slag om breed gedragen besluiten te nemen. Dit niet door een soort koehandel, maar door uitgebreid stil te staan bij de minderheidsmening.
    recensie
    Algemeen management
    22 juni 2016
    Hans van der Loo
    5-7 minuten leestijd
    In publicaties over nieuw leiderschap lees je vaak dat de tijd van bazen voorbij is. Er is sprake van ´unbossen´. Als er al behoefte aan bazen zou bestaan, dan hooguit aan zachtaardige en zorgzame types, die zich vooral toeleggen op inspireren, faciliteren, coachen en communiceren.
    preview
    Algemeen management
    13 juni 2016
    Hans van der Loo
    6-8 minuten leestijd
    Elon Musk is de ultieme wavemaker: een leider die niet alleen meesurft op de golven van vernieuwing, maar ze het liefst zelf veroorzaakt. Hans van der Loo en Patrick Davidson schreven een boek over wat hem zo succesvol maakt: Musk Mania. Een preview.
    interview
    Algemeen management
    10 juni 2016
    Bert Peene
    5-7 minuten leestijd
    Volgens Kees Gabriëls is talent het vermogen dat in mensen – iedereen, niet alleen de ‘sterretjes’ – schuilt om iets tot stand te brengen waar een ander wat aan heeft. Dat kan bijvoorbeeld het talent ‘naar de zin maken’ zijn, ‘de rode draad zien’ of ‘overzichtelijk maken’. Nadat hij zijn ideeën over talentontwikkeling eerder al beschreef twee boeken die meer op persoonlijke ontwikkeling gericht waren, heeft hij voor zijn nieuwste boek De Talentafdeling het organisatieperspectief als uitgangspunt gekozen. 
    preview
    Leiderschap
    9 juni 2016
    Ber Damen
    3-4 minuten leestijd
    De Hollandse School van Veranderen van Ber Damen is een krachtig pleidooi voor de Hollandse School van Veranderen, gestoeld op de oude Hollandse traditie van samenwerking en koopmanschap. Een preview.
    preview
    Leiderschap
    31 mei 2016
    Charlotte Staats
    3-5 minuten leestijd
    Wie was voor jou ooit een excellent leidinggevende? Anja Hilgers en Charlotte Staats vroegen het de deelnemers van hun workshops. Daarna interviewden ze de meest in het oog springende leiders die werden aangedragen en vonden vijf thema’s waarop deze leiders zich onderscheiden. Een preview.
    preview
    Algemeen management
    31 mei 2016
    Agnes Siegerink
    3-5 minuten leestijd
    Doorzien van Agnes Siegerink belooft te laten zien hoe je zicht krijgt op je wezenlijke kijk op zaken. Want te vaak reageren we op de automatische piloot. In haar preview gaat ze kort in op een aantal aspecten van haar boek.
    interview
    Leiderschap
    27 mei 2016
    Bert Peene
    6-9 minuten leestijd
    Authenticiteit is al jaren een vast onderdeel van ieder zichzelf respecterend programma voor leiderschapsontwikkeling. Authenticiteit heeft alles te maken met persoonlijke drives, met missie en ambitie én met moed. Want als het erop aankomt, moet je als leidinggevende de moed hebben je hart te volgen en waar nodig tegen de stroom in durven gaan. En juist op dat vlak laten heel wat leiders het afweten: het tonen van moed. In Moed- Over gedurfd leiderschap ontrafelt Andor de Rooy dit lastige thema en probeert hij leiders (in spé) concrete handvatten te bieden om kritieke momenten de juiste dingen te doen.
    opinie
    Leiderschap
    23 mei 2016
    Nienke van Oeveren
    1-2 minuten leestijd
    Thomas Blekman is ondernemer, spreker en clinical professor aan de RSM Erasmus Universiteit. Alles wat hij doet, draait om het ontsluiten van ondernemend gedrag. In Ondernemer in 100 dagen deelt hij zijn aanpak om te komen tot nieuwe verdienmodellen en werkelijke omzet. Hij vertelt over zijn favoriete boeken.
    recensie
    Leiderschap
    18 mei 2016
    Jeanine Dijkhuis
    Auteurs Den Boer en Van Rees zijn gespecialiseerd in leiderschap en raakten gefascineerd door het horeca-echtpaar Boer en hun High Performance Organisatie ‘De Librije’. Aan de hand van pure smaken als zoet, zuur, bitter et cetera, worden managementthema’s op toegankelijke en inspirerende wijze behandeld.
    recensie
    Leiderschap
    12 mei 2016
    Sjors van Leeuwen
    3-4 minuten leestijd
    In Boonstra vertelt reclameman Manfred Bik het verhaal van Cor Boonstra. Eén van Nederlands meest besproken, meest succesvolle en meest verguisde topmannen uit het Nederlandse bedrijfsleven. Een boeiend en leerzaam verhaal met ‘19 lessen uit het leven van Nederlands meest dwarse CEO'.
    recensie
    Algemeen management
    11 mei 2016
    Patrick Davidson
    4-5 minuten leestijd
    Een nieuw boek van Robert Quinn, een van de pioniers op het gebied van positiviteit binnen organisaties. Zo’n titel spreekt me natuurlijk aan en dus duik ik in de vertaling die deze winter uitkwam.
    recensie
    Leiderschap
    6 mei 2016
    Henk van Tent Becking
    Het zeer fraai vormgegeven ‘Succes in Veelvoud’ belooft op de omslag ‘Diversiteit doe-het-zelf voor leiders die High Performance Teams willen bouwen. Esther Mollema weet dit echter niet waar te maken. De schrijfstijl is erg belerend vanuit vooroordelen. Zo is diversiteit volgens Mollema hoofdzakelijk meer vrouwen op leidinggevende posities. Maar als je kijkt naar wat er mist, zie je alleen de gebreken. (Omdenken) Als je kijkt naar wat er is, zie je de talenten. Hoewel het boek ook vele interessante onderdelen bevat, blijft het toch hangen in het benoemen van de gebreken, en is het een beperkt handboek voor diversiteit.
    recensie
    Leiderschap
    2 mei 2016
    Helmar Niemeijer
    3-4 minuten leestijd
    Moed. Courage. Afgeleid van het Frans woord voor hart (coeur). En dat is precies waar leiderschap voor Andor de Rooy over gaat. Over leiden vanuit je hart, je drijfveren. Wat je niet altijd in dank zal worden afgenomen. Maar wat uiteindelijk altijd succesvol zal zijn.
    recensie
    Leiderschap
    26 april 2016
    Bert Peene
    3-4 minuten leestijd
    Moedige leiders maken het verschil, maar lang niet alle leiders tonen moed op het moment dat het erop aan komt. Volgens Andor de Rooy worstelen zij met kwetsbaarheid en slagen ze er vaak maar moeizaam (of helemaal niet) in effectief om te gaan met het dilemma tussen pijn en angst en doen wat nodig is. Met zijn boek Moed - Over gedurfd leiderschap wil hij sterke leiders helpen kritisch naar hun eigen ‘moed-factor’ te kijken en vervolgens ‘niet de makkelijkste, maar wel de beste weg’ te kiezen.
    preview
    Algemeen management
    25 april 2016
    Kees Gabriëls
    3-4 minuten leestijd
    In zijn boek De Talentafdeling beschrijft Kees Gabriëls op een prikkelende manier hoe je tegelijkertijd op de belangen van je organisatie en je team kunt sturen, door een talentafdeling te bouwen. In deze preview geeft Gabriëls de 9 ingangen van de vlam-aanpak.
    achtergrond
    Leiderschap
    20 april 2016
    Robert Buisman
    4-5 minuten leestijd
    Op tweederde van zijn aankoopproces staat de prospect open voor persoonlijk contact, zo blijkt uit diverse onderzoeken. Dus van de bewustwording ‘Ik moet iets aan mijn probleem gaan doen’, tot aan de daadwerkelijke plaatsing van de order, heeft hij het grootste deel zelf al gezocht op bruikbare informatie. De verschuiving van push- naar pull-communicatie betekent dus dat marketeers moeten nadenken over de manier waarop potentiële klanten zich oriënteren en tot aankoop overgaan. Maar dat is niet het enige. Dichtbij huis kun je dat proces beïnvloeden.

    Populaire producten

      Personen

        Trefwoorden