OnlineMagazine
Platform voor business professionals
Filteren
1
Leiderschap
Hier vindt u artikelen rond boeken over leiderschapsstijlen en leidinggeven. Van Covey tot Kotter. Alles voor professionals die hun leiderschapsvaardigheden willen verbeteren.
Pagina 56 van 2.076 resultaten
preview
Leiderschap
20 februari 2017
Marcel van Wiggen
3-4 minuten leestijd
Ben je ontevreden over je werk of je privéleven? Doe er dan wat aan en word jezelf de baas, het is makkelijker dan je denkt. Jezelf de baas biedt aanknopingspunten. Een preview.
preview
Algemeen management
18 februari 2017
Hans van der Klis
3-4 minuten leestijd
Vijftien jaar na zijn grote succesnummer Hoe word ik een rat? presenteerde Joep Schrijvers in de Industrieele Groote Club in Amsterdam de opvolger: Hoe raak ik ze kwijt? Het is de hoogste tijd dat we weer aandacht gaan besteden aan ontspoorde leiders en slechte managers, vindt Schrijvers. ‘De leiderschapskunde van de laatste dertig of veertig jaar lijdt aan suikerziekte.’
interview
Leiderschap
17 februari 2017
Bert Peene
5-7 minuten leestijd
De klassieke organisatiekunde stelt organisaties graag voor als logisch opgebouwde constructen, waar succes een kwestie is van op de juiste knoppen drukken. Daartoe wordt bij voorkeur een omvangrijke geheel van regels en procedures ontworpen waaraan iedereen die op de loonlijst staat, zich dient te houden. Ogenschijnlijk heeft niemand daar moeite mee, maar wie beter kijkt ziet een andere werkelijkheid: mensen die soms lak hebben aan al die voorschriften en hun eigen weg gaan. Omdat het zo beter werkt. Dat is de informele organisatie en volgens An Kramer is zij een bron van motivatie en verlangen.
recensie
Algemeen management
16 februari 2017
Louis Thorig
4-6 minuten leestijd
De meest verkochte managementboeken in Nederland gaan over algemeen management, persoonlijke effectiviteit, organisatiekunde, verandermanagement en leiderschap.
preview
Leiderschap
9 februari 2017
Els De Geyter
3-4 minuten leestijd
Uit de gesprekken die ik had met 'nieuwe' leiders in groeibedrijven kwam naar voren dat één element cruciaal is bij het uitbouwen van een wendbare organisatie: 'Wendbaar leiderschap'.
recensie
Leiderschap
8 februari 2017
Dave van Ooijen
3-5 minuten leestijd
De prijs van alles, en de waarde van niets is een boek van nog geen 120 pagina's dat je na lezing sprakeloos en in verwarring achter laat. Niet omdat het boek met een hoogst originele visie komt waarmee je als manager de weerbarstige praktijk van alledag te lijf kan.
recensie
recensie
Leiderschap
7 februari 2017
Frank van Kuijck
3-4 minuten leestijd
‘Dat is logisch’, dacht ik bij herhaling toen ik Factor MOED! aan het lezen was. Of was het toch niet zo logisch en denk ik dat het logisch was? Het boek zet je aan tot reflectie over jezelf. Wat is er voor nodig om zaken voor elkaar te krijgen?
column
Algemeen management
6 februari 2017
Marjan Haselhoff
4-6 minuten leestijd
Mensen zijn vaak bezig met alles willen doen en plezieren. Zij leggen de lat hoog, zijn veeleisend naar zichzelf en anderen en mogen geen fouten maken. Vaak speelt angst een rol om geen fouten te mogen maken. Dit leidt tot weinig innovaties en creativiteit.
recensie
Leiderschap
3 februari 2017
Yolanda van Heese
3-5 minuten leestijd
Rich Karlgaard en Michael S. Malone zijn twee Amerikaanse journalisten en bovendien investeerders in verschillende start-ups. Als investeerder wilden ze weten wat een team succesvol maakt, als journalisten doken ze de literatuur in en zetten de uitkomsten op een rij in hun boek Team Genius. De nieuwste kennis over topteams in de praktijk.
achtergrond
Leiderschap
3 februari 2017
Aart G. Broek
4-6 minuten leestijd
Het prestigieuze Prins Bernhard Cultuurfonds (PBC) zal binnen afzienbare tijd van naam veranderen. Dit heb ik niet uit betrouwbare bron. Mijn uitspraak wordt gevoed door de krachtigste aanjager van veranderingen: schaamte, d.w.z. ervaringen met vernederende afwijzing en de angst ervoor. Individuen, groepen, organisaties, een samenleving in haar geheel zullen onder druk van (dreigende) vernederingen tot handelen overgaan. Beschamen doet bewegen.
recensie
interview
Algemeen management
2 februari 2017
Ger Post
5-7 minuten leestijd
Allard Droste kocht tien jaar geleden met een partner het Rotterdamse metaalbedrijf Aldowa. Zijn aparte manier van leidinggeven, waarin vertrouwen en verantwoordelijkheid geven aan het personeel centraal staan, leverde het bedrijf verschillende prijzen op. In Semco in de polder beschrijft Droste zijn methode.
column
Leiderschap
1 februari 2017
Tjip de Jong
3-4 minuten leestijd
Bij leren denken de meesten van ons direct aan ‘iets nieuws doen’. Een vaardigheid toepassen of nieuwe opgedane informatie benutten om werk anders, slimmer of sneller succesvol uit te voeren.
recensie
Leiderschap
31 januari 2017
Annemiek Sierhuis
2-3 minuten leestijd
Externe Mindset beschrijft aan de hand van duidelijke praktijkcases en kernachtige adviezen hoe individuen en organisaties een 'externe mindset' kunnen ontwikkelen, om zo een cultuur van samenwerking te realiseren, waarbij iedereen wint. Wie namelijk begrijpt wat anderen nodig hebben om succesvol en tevreden te zijn, werkt tegelijk aan zijn eigen succes!
preview
Leiderschap
31 januari 2017
Leo van de Voort
3-4 minuten leestijd
Het wereldbeeld waarmee ik opgroeide was op de Verlichting én op de gruwelen van twee wereldoorlogen gebaseerd – een afgedwongen droom van vooruitgang, toenemende gelijkheid en rechtvaardigheid.
recensie
Leiderschap
26 januari 2017
Christel Deckers
2-3 minuten leestijd
Alweer een boek over leiderschap? Kunnen we het nu nog niet? Maar ik moet toegeven dat ik zelden zo’n integer boek over leiderschap heb gelezen als Groeien in leiderschap van Frans Wilms.
recensie
Leiderschap
26 januari 2017
Theo Sikkema
2-3 minuten leestijd
Diversiteit is hot. En iets wat hot is, daarover wordt geschreven. Veel geschreven. De vraag die rijst, is of deze boeken zelf wel een beetje divers zijn. De schrijver van Succes in Veelvoud, Esther Mollema, lijkt aan de oppervlakte gewoon het mainstream gender-thema te behandelen. Het tegendeel blijkt echter waar als je het boek goed tot je neemt. En dat is zeker de moeite waard.
recensie
Leiderschap
24 januari 2017
Daan Scheffers
2-4 minuten leestijd
Verslaafd aan organiseren is een soepel geschreven boek dat analyseert hoe organisaties verslaafd zijn aan bijvoorbeeld macht, hiërarchie en controlemechanismen. Tjip de Jong benoemt een aantal ingesleten patronen en gedragingen binnen organisaties die iedere adviseur of leidinggevende weleens tegen komt.
recensie
Leiderschap
19 januari 2017
Aart G. Broek
4-5 minuten leestijd
We zijn toegerust om te gehoorzamen. Hoe het evolutionaire fundament er precies uitziet, weten we niet. Ira Chaleff besteedt er niet veel woorden aan in zijn heldere essay Intelligent disobedience.