OnlineMagazine
Platform voor business professionals
Filteren
Artikelen in het Online Magazine
Hier vindt u artikelen rond boeken over Mens en maatschappij. Politiek, maatschappelijke ontwikkelingen, duurzaamheid in brede zin, kortom alles voor de manager die op de hoogte wil zijn.
Pagina 348 van 19.548 resultaten
recensie
Algemeen management
18 oktober 2018
Ger Post
2-3 minuten leestijd
Merlijn Ballieux en Guido van de Wiel reflecteren in Durf het verschil te maken op de praktijkervaringen van Ballieux als veranderaar. Het doel is medewerkers, bestuurders en leidinggevenden te inspireren in hun rol als veranderaar.
nieuws
Marketing
18 oktober 2018
Karin de Zwaan
1-2 minuten leestijd
Het Platform Innovatie in Marketing (PIM) heeft de genomineerden voor de Marketing Literatuur Prijs 2018 bekend gemaakt. Met deze prijs wil het kennisnetwerk de vernieuwing in het Nederlandse marketingvakgebied stimuleren.
recensie
Non-profit
18 oktober 2018
Anke Tijtsma
3-4 minuten leestijd
Het is gemakkelijk om mee te gaan in de gewone gang van ‘hoe we de dingen hier doen’. En dat is ook precies wat niet goed genoeg is om bij te dragen aan het oproepen tot vernieuwing. Het voelt als een kado dat ik door Kramer en Braun wordt aangezet om stil te staan en even boven de situatie te gaan hangen om te kijken wat er echt nodig is.
preview
Leiderschap
18 oktober 2018
Paul Schmidt
3-4 minuten leestijd
De wereld verandert sneller dan ooit. Snel en effectief anticiperen op de omgeving is vereist om succesvol te zijn. Daarnaast neemt de nieuwe generatie werkenden geen genoegen meer met een taakgerichte aansturing en groeit de behoefte aan zingeving in het werk. Hoe speel je daar op in en wat betekent dit voor leiderschap?
recensie
Algemeen management
17 oktober 2018
Hans van der Klis
2-3 minuten leestijd
Al in zijn oratie in 2000 gebruikte Jaap Boonstra de spelmetafoor voor veranderingen in organisaties en ook in de rest van zijn werk zijn er regelmatig toespelingen op te vinden. Geen wonder dat hij deze metafoor heeft gebruikt voor zijn boek Veranderen als samenspel, waarin hij al zijn kennis en ervaring over het veranderen en vernieuwen van organisaties heeft verwerkt.
recensie
17 oktober 2018
Manon Hikspoors
recensie
nieuws
IT-management / ICT
17 oktober 2018
Bertrand Weegenaar
3-4 minuten leestijd
Op 15 oktober jl overleed Paul Allen, mede-oprichter van Microsoft. Hij overleed op 65-jarige leeftijd aan lymfeklierkanker. Deze ziekte stak in 1982 al de kop op, en ook in 2009. In 1982 leidde dit tot afstand van mede-oprichter en CEO Bill Gates. In 2010 leek de ziekte bestreden te zijn. Een kleine in memoriam.
interview
17 oktober 2018
Paul Groothengel
5-7 minuten leestijd
Last van keuzestress? Zit je als manager of medewerker in een werkomgeving waar cijfers regeren? Loop je vast in je eigen vooroordelen? In Filosofie voor een weergaloos leven beschrijft filosoof Lammert Kamphuis hoe de grote denkers inzicht en troost kunnen bieden bij deze en andere vragen.
recensie
Mens en maatschappij
17 oktober 2018
Jan Hoogstra
4-6 minuten leestijd
De vorige boeken van Yuval Noah Harari gingen met name over het verleden, zoals de geschiedenis van de mensheid. Met zijn nieuwe boek 21 lessen voor de 21ste eeuw kijkt hij juist vooruit naar de toekomst. Maar hij zet ook ontwikkelingen van het heden, zoals terrorisme, in perspectief.
preview
Financieel management
17 oktober 2018
Ton Verbeek
2-3 minuten leestijd
Ondernemers en managers hebben het over het algemeen druk. Hun werkzaamheden worden vaak gedicteerd door de waan van de dag. Dikwijls overheerst het kortetermijndenken en blijft een visie op de toekomst achterwege.
recensie
Algemeen management
16 oktober 2018
Liesbeth Tettero
2-3 minuten leestijd
Commissarissen, toezichthouders en bestuurders zorgen ervoor dat een organisatie de juiste keuzes maakt en op koers blijft. Dat gebeurt al lang niet meer tijdens gemoedelijke vergaderingen onder het genot van een sigaar en een glas cognac.
preview
Leiderschap
16 oktober 2018
Fanny Matheusen
5-6 minuten leestijd
Van zondebok naar zebra vertelt het verhaal van deep democracy, een methode met roots in het Afrikaanse continent waarbij geluisterd wordt naar de minderheidsstem.
column
Leiderschap
16 oktober 2018
Kjeld Aij
1-2 minuten leestijd
Wie zich een ‘lean’ organisatie wil noemen, moet een duidelijk beeld hebben over wat het doel is van die lean aanpak. Veel bedrijven worstelen echter met het opstellen van zo’n toekomstvisie. Waar begin je?
recensie
Personeelsmanagement
16 oktober 2018
Hanneke Tinor-Centi
2-3 minuten leestijd
De auteurs van De employee journey hanteren de stelregel dat blije medewerkers in staat zijn om klanten blij te maken. Een stelregel die volkomen logisch klinkt, maar hoe breng je dat nou in de praktijk? Dat leggen Becker en Bolink hun lezers haarfijn uit in De employee journey.
preview
Ondernemen
16 oktober 2018
Victor Vlam
3-4 minuten leestijd
Elke dag van zijn presidentschap is totale chaos. Tegenstrijdige uitspraken, ongeplande aankondigingen van nieuw beleid en medewerkers die in elkaars vaarwater zitten. Dat is precies zoals Donald Trump het graag wil hebben. Hij heeft een onconventionele aanpak. Door juist níet te plannen, oogstte hij succes.
interview
Juridisch
16 oktober 2018
Lex van Almelo
4-6 minuten leestijd
In E-juridische dienstverlening geeft docente en lesprogrammamaker Sandra Lam een overzicht van hoe de sociaal-juridische dienstverlening digitaliseert en welke gevolgen dit heeft voor de cliënt. Hoewel het vooral een lesboek is, kunnen ook hbo-juristen, sociaal-juridische dienstverleners en hun werkveld baat hebben bij het boek. ‘Een aantal gemeenten gaat digitale aangifte van overlijden mogelijk maken, andere hebben daar ethisch moeite mee.’
recensie
Organisatiekunde
15 oktober 2018
Bert Peene
3-5 minuten leestijd
‘Leren verandert,’ aldus Jeroen Busscher op de achterflap van zijn nieuwste boek De Leer(r)evolutie. Busscher is niet de enige tot die tot deze tot deze conclusie komt. Dat verklaart ongetwijfeld de toenemende belangstelling voor leren in organisaties.
preview
Communicatie en media
15 oktober 2018
Peter de Ruiter
3-4 minuten leestijd
Ook al bestaat de podcast reeds sinds het begin van de eeuw, hij staat pas de laatste jaren echt in de belangstelling. De omstandigheden voor 'popularisering' van de podcast zijn immers pas sinds kort echt gunstig te noemen.
nieuws
Mens en maatschappij
15 oktober 2018
Bertrand Weegenaar
4-5 minuten leestijd
Het zijn de meest roerige tijden die de Amerikaanse democratie gekend hebben. Althans in vredestijd. De oorzaak: de winst van Donald Trump bij de Amerikaanse presidentsverkiezing in 2016 en zijn eerste anderhalf jaar als president. Er zijn inmiddels tientallen boeken verschenen over deze periode.