OnlineMagazine
Platform voor business professionals
Filteren
Artikelen in het Online Magazine
Hier vindt u artikelen rond boeken over Mens en maatschappij. Politiek, maatschappelijke ontwikkelingen, duurzaamheid in brede zin, kortom alles voor de manager die op de hoogte wil zijn.
Pagina 234 van 19.500 resultaten
recensie
29 oktober 2020
Elly Stroo Cloeck
3-4 minuten leestijd
Wat een perfecte timing! Het grote 50+ werkboek van Anne-Marije Buckens, Judith Spruijt en Donald Suidman is in januari 2020 geheel herzien, net op tijd voor de Corona-ontslagrondes. Veel nuttige tips in een heel mooi uitgevoerd, magazine-achtig boek, met veel verschillende perspectieven.
recensie
Leiderschap
27 oktober 2020
Patrick Davidson
5-7 minuten leestijd
Over werken in teams en teamcoaching is al veel geschreven. En er zal nog veel meer bij komen. De meeste mensen werken immers in teamverband en lang niet alle bekende modellen blijken de tand des tijds te kunnen doorstaan. Daarom lees ik ook graag boeken die uit de praktijk komen. Er is niets zo praktisch als een goede theorie, zei Kurt Lewin ooit. Eerder dit jaar las ik bijvoorbeeld het goed uitgewerkte Praktijkboek Teamcoaching van Martijn Vroemen. Vakwerk. En dat geldt ook voor Voorkom de crisis dat voormalig basketbalcoach Ton Boot deze week lanceerde.
preview
Communicatie en media
27 oktober 2020
Esther Jacobs
3-5 minuten leestijd
Er wordt wel eens beweerd dat meer dan een miljoen Nederlanders een boek willen schrijven. Tijdens Corona zijn een hoop mensen aan de slag gegaan, en helaas ook weer gestopt. Wat zijn de meestgemaakte fouten bij het schrijven van een boek? En met welke tips maak je het proces plezierig en het resultaat succesvol? Esther Jacobs, auteur van 30 boeken, schreef er een boek over: Zo schrijf je een boek!
interview
Strategisch management
27 oktober 2020
Hans van der Klis
9-12 minuten leestijd
Ooit was kwaliteitsmanagement het vak van de toekomst. Maar het onderwerp is gaan bloemkolen, zegt Leo Kerklaan, expert op het gebied van strategisch performancemanagement. Volgens Kerklaan, auteur van De cockpit van de organisatie en De wendbare organisatie, moet performancemanagement gezien worden als de beste manier waarop organisaties zich kunnen blijven verbeteren.
preview
Personeelsmanagement
26 oktober 2020
Marilijn Boumeester
3-5 minuten leestijd
Wennen aan wenden is een landschapsschets over een veranderend werkend bestaan en de continu veranderende mens. Een boek voor iedereen die zich afvraagt: hoe wend ik op tijd en waar begin ik? Een preview.
interview
Verandermanagement
26 oktober 2020
Pierre Spaninks
7-9 minuten leestijd
Niet zelden lopen veranderingsprocessen vast omdat we met ons hoofd al in de toekomst zijn en met ons gedrag nog in het verleden. We zijn geneigd om dan door te willen pakken en snelheid te maken. Niet doen, zegt Arend Ardon: in zo'n situatie moeten we juist vertragen. Hoe dan? Daarover gaat zijn nieuwe boek Traag versnellen.
recensie
Psychologie
26 oktober 2020
Saskia Rasker-Boerema
2-3 minuten leestijd
Je partner heeft een burn-out, wat nu? Het is meteen duidelijk waar dit boek over gaat. Het is het eerste boek dat ik tegenkom dat speciaal voor de partner van iemand met een burn-out geschreven is. Zeer welkom!
preview
Marketing
26 oktober 2020
Stephanie Duval
3-5 minuten leestijd
Vandaag leeft bij veel merken en bedrijven het gevoel dat consumenten en klanten steeds veeleisender worden en het steeds moeilijker wordt om hen te motiveren. You Do You is ontstaan vanuit de wetenschap dat dit onjuist is.
interview
Marketing
26 oktober 2020
Hans van der Klis
6-9 minuten leestijd
Van alle marketing-KPI’s is er slechts één die een direct causaal verband heeft met een belangrijk business-KPI, het marktaandeel: de merkvoorkeur. In zijn eerste boek, Why winners give it all, legt reclamegrootheid Ed Stibbe uit wat de implicaties zijn van dit nieuwe inzicht. ‘Als ik dit had geweten, hadden wij vroeger nog succesvollere commercials gemaakt.’
column
Communicatie en media
26 oktober 2020
Pierre Pieterse
3-4 minuten leestijd
Langs de boekenlat luidt de werktitel van mijn boek waarin ik de dagelijkse praktijk aanhoud tegen vermanende lessen uit het managementboek. Nu een tweede lockdown onafwendbaar lijkt (we schrijven oktober), leek het me aardig een van de hoofdstukken hier alvast met u te delen: Casus Corona.
recensie
23 oktober 2020
Marjan Maandag
‘Eind 1942 zijn de negentienjarigen aan de beurt. Tewerkstelling in nazi-Duitsland voor 300.000 werkende jongeren.' Met deze woorden begint A.F. van Ravesteijn zijn boek Ik was erbij, waarin hij verslag doet van zijn ervaringen in Duitsland van november 1942 tot aan de bevrijding. En hoe.
recensie
preview
Algemeen management
23 oktober 2020
Willem Schramade
3-4 minuten leestijd
Voor sommigen is kapitalisme een bron van kwaad die zo snel mogelijk afgeschaft dient te worden, terwijl anderen duurzaamheid zien als een dure hobby die we ons niet kunnen permitteren. In Duurzaam kapitalisme laat Willem Schramade zien dat kapitalisme en duurzaamheid wél met elkaar te verenigen zijn en dat de juiste inzet van kapitaal ons kan helpen om de samenleving duurzaam te maken.
interview
Marketing
23 oktober 2020
Paul Groothengel
7-9 minuten leestijd
Met goede producten en klantvriendelijke service kan je niet meer automatisch rekenen op een solide marktpositie. Daar is echt meer voor nodig, stelt Steven Van Belleghem in zijn prikkelende The offer you can't refuse. Bedrijven moeten zich opstellen als partner in life en meebouwen aan een betere wereld.
recensie
Persoonlijke effectiviteit
23 oktober 2020
Antoine Drijdijk
4-5 minuten leestijd
Werkdruk is de laatste jaren een veelbesproken onderwerp. Ondanks het groeiende bewustzijn rond dit onderwerp blijven termen als stress, drukte, werkdruk en burn-out containerbegrippen die geregeld door elkaar worden gebruikt.
preview
Persoonlijke effectiviteit
23 oktober 2020
Mirjam van der Vegt
2-3 minuten leestijd
Uit onderzoek in de VS blijkt dat jongeren een goede baan tegenwoordig belangrijker vinden dan het vinden van een partner. Als je het je te veel is, leer dan te rusten in plaats van met alles te stoppen omdat je denkt dat het jou niet lukt. Rusten is voluit onderdeel van een dynamisch leven. Rust en werk zijn geliefden, geen vijanden.
interview
Verandermanagement
23 oktober 2020
Peter Spijker
4-6 minuten leestijd
Organisaties en medewerkers dienen meer dan voorheen in te kunnen spelen op de wensen van individuele klanten en organisatieonderdelen worden kleinschaliger, flexibeler en zelfstandiger. Het samenwerken met andere partijen wordt ook steeds belangrijker. In Krijgslessen voor managers kijkt Jaap Jan Brouwer naar de geschiedenis van legerorganisaties en stelt dat hieruit lessen zijn te trekken voor huidige organisaties. Ze kunnen vooral iets leren over de wijze waarop het Duitse leger omging met onzekerheden en chaos. We herkennen hierin de militaire voorloper van Rijnlands organiseren.
recensie
Mens en maatschappij
23 oktober 2020
Henk Jan Kamsteeg
5-7 minuten leestijd
Mark Rutte is nu tien jaar onze minister-president. Maar wie is hij nu eigenlijk? En wat kunnen we van hem leren op het gebied van leiderschap? Nieuwsgierig dook ik het boek in dat journaliste Petra de Koning over hem schreef: Mark Rutte.
preview
Communicatie en media
22 oktober 2020
Ike Lasater
3-4 minuten leestijd
Vaak wordt op de werkplek de nadruk gelegd op het daadwerkelijke werk dat moet worden gedaan. Maar de basis van alle inspanningen in elke branche is communicatie.
recensie
Strategisch management
22 oktober 2020
Louis Thorig
6-8 minuten leestijd
De strategie van de Kreeft van Yousri Mandour, Dorien van der Heijden, Sven Turnhout is een origineel boek over echt vernieuwen. Niet een thema waarover de laatste jaren weinig is geschreven.