OnlineMagazine

Platform voor business professionals

Zoek in het Online Magazine

Gevonden artikelen

    Filteren

    Filter de resultaten

    Rubriek

    Toon meer

    Online Magazine

    Auteur

    Toon meer

    Tags

    Dossier

    Toon meer
    Toon resultaten

    Artikelen in het Online Magazine

    Hier vindt u artikelen rond boeken over Mens en maatschappij. Politiek, maatschappelijke ontwikkelingen, duurzaamheid in brede zin, kortom alles voor de manager die op de hoogte wil zijn.
    Pagina 872 van 19.523 resultaten
    achtergrond
    23 december 2008
    Annegreet van Bergen
    6-8 minuten leestijd
    Als er over leiderschap wordt geschreven, gebeurt dat doorgaans door het gedrag van allerlei leiders op te knippen en dat vervolgens stukje bij beetje te analyseren. Dit leidt tot een duizelingwekkende hoeveelheid theorieën, modellen en stijlen. Elk met een eigen etiket. Affiliërend. Authentiek. Autoritair. Bevelend. Charismatisch. Coachend. Dienend. Effectief. Het hele alfabet wordt er voor gebruikt. Meestal is het inzicht dat dergelijke classificaties bieden beperkt. Dat is teleurstellend, vooral wanneer ze bedoeld zijn om van mensen van vlees en bloed betere leiders te maken.
    nieuws
    22 december 2008
    Pierre Pieterse
    4-5 minuten leestijd
    Aan het eind van elk jaar is er altijd de tomeloze behoefte om dat jaar nog eens kort en bondig te vervatten in allerlei top-zoveel lijstjes en uitverkiezingen van allerlei mannen of vrouwen van het jaar. Een kleine en volstrekt willekeurige selectie.
    recensie
    Financieel management
    22 december 2008
    Ronald Buitenhuis
    2-3 minuten leestijd
    Voorspellen is als een buienradar. Op de korte termijn klopt-ie wel, maar de radar gebruiken voor een voorspelling over drie maanden is vaak volstrekt zinloos. En toch, zeker aan het einde van het jaar schieten bedrijven massaal in de stress om prognoses voor komend jaar, en daar voorbij, te maken. De titel van het boek Stop met forecasten van Freek Aertsen, Miel Theeuwen en Emile van Geel suggereert een einde te maken aan al dat zinloze voorspellen. En dat klopt niet helemaal, want de auteurs bepleiten eigenlijk een ander soort radar.
    recensie
    22 december 2008
    Pierre Pieterse
    5-8 minuten leestijd
    De vakantie nadert en wat is er dan beter dan je te verdiepen in de edele kunst van het nietsdoen. Of een boek lezen, en als dat boek dan als ondertitel heeft ‘De kunst van effectief nietsdoen op het werk’ sla je twee vliegen in één klap.
    nieuws
    Non-profit
    20 december 2008
    Rob Hartgers
    4-6 minuten leestijd
    Zorgondernemer Loek Winter wordt de nieuwe eigenaar van de in problemen geraakte IJsselmeerziekenhuizen. Daarmee zijn de instellingen behoed voor het faillissement waar ze door mismanagement van de vorige directie op af stevenden. Winter, eigenaar van de DC Groep, investeert vijf miljoen euro in de ziekenhuizen, waarvan hij er één omvormt tot uitsluitend een polikliniek. De gigantische schulden worden afgelost door de overheid en verzekeraar Achmea.
    recensie
    Inkoop en logistiek
    19 december 2008
    Peter Vermeulen
    3-4 minuten leestijd
    Een goed afgestemde logistiek wordt steeds belangrijker. Jan Engelbregt beschrijft in 'Logistiek voor dienstverlenende organisaties' een aantal inzichten en invalshoeken van logistiek. Deze titel is bedoeld voor managers en stafmedewerkers van dienstverlenende organisaties. Een compleet logistiek boekwerk voor de beginnende logisticus maar door de nadruk op verbeteringsprocessen ook voor de meer ervaren logistiek manager.
    column
    Algemeen management
    19 december 2008
    Michel Hoetmer
    4-5 minuten leestijd
    Wat denkt u? Zou Wouter Bos tot politicus van het jaar zijn verkozen zonder de kredietcrisis? Zelf vermoed ik van niet. De carrière van Wouter zat een beetje in het slop. Aanvankelijk schitterde de ster van de welbespraakte politicus. Maar de klad kwam in zijn carrière. Hij maakte enkele kardinale fouten en toen hij tot overmaat van ramp door zijn opponent Balkenende werd beschuldigd van leugens, leek zijn lot bezegeld. Hij kreeg het lid op de neus van het kiezersvolk.
    achtergrond
    Non-profit
    19 december 2008
    Steven de Jong
    10-14 minuten leestijd
    Overheden hebben niet het kapitaal, de menskracht en de kunde om alle publieke taken te vervullen. Daar zijn bedrijven voor nodig met private belangen. Elaine C. Kamarck legt in het boek ‘The End of Government’ uit waarom de statiegeldfles een succes was en de liberalisering van de energieproductie een fiasco.
    interview
    Persoonlijke effectiviteit
    19 december 2008
    Rob Hartgers
    3-5 minuten leestijd
    Is manipuleren achterbaks? Welnee, stelt Frank van Marwijk. Met een beetje manipulatie is niks mis. Als je het goed doet, zijn je slachtoffers je zelfs dankbaar. Van Marwijk, expert op het gebied van lichaamstaal, schreef Manipuleren kun je leren, een handzaam boek met tips voor de aspirant manipulator. Amper een week na publicatie is zijn boek al toe aan een tweede druk. Manipuleren is hot.
    recensie
    19 december 2008
    Dick Pels
    3-5 minuten leestijd
    De Amerikaanse toekomst is een boek dat je oppakt en niet gauw weer neerlegt. De schrijver is dan ook ‘de populairste geschiedenisleraar ter wereld’. Het verhalende vernuft van de Britse historicus Simon Schama lijkt op dat van onze eigen Geert Mak, en net als zijn evenknie in Nederland (of in Europa?) verdubbelt Schama zijn boeken als veelbekeken televisieseries.
    recensie
    Verandermanagement
    18 december 2008
    Ronald Buitenhuis
    2-3 minuten leestijd
    De titel van het boek van Frank Verschuur luidt: Slow Change (Versneller van sociale innovatie). Dat klinkt als een paradox. Slow aan de ene kant, versnellen aan de andere kant. In de praktijk blijkt het toch te kunnen.
    recensie
    Personeelsmanagement
    17 december 2008
    Koos Overbeeke
    3-4 minuten leestijd
    De ambitie van Rolf Baarda en Glenn Frijde is inspirerend. Zij richten zich in 'Human Business Engineering' tot lezers en organisaties die op zoek zijn naar excellentie. Daarbij hanteren ze als uitgangspunt dat niet iedereen gelijk is en dat het de kunst is om mensen op die plek in te zetten waar hun passie en talent tot leven komt. Een praktisch en inspirerend boek voor managers en HR-professionals die medewerkers in hun kracht willen inzetten.
    interview
    Coaching en trainen
    17 december 2008
    Hans van der Klis
    6-9 minuten leestijd
    Mirjam Windrich, coach, therapeut en schrijfster, schreef een boek over theorie en praktijk van online coaching. Aan valse bescheidenheid doet ze niet. Het boek heet Het succes van online coaching en de ondertitel luidt: ‘Waarom het zo goed werkt’. We besloten haar, geheel in stijl, per e-mail te interviewen. ‘Tot de kern van de problemen komen lukt vaak beter zonder iemand in de buurt.’
    achtergrond
    Economie
    17 december 2008
    Pierre de Winter
    5-7 minuten leestijd
    De klimaattop in Poznan dreigde gigantisch te mislukken. De bedoeling was dat ‘Poznan’ de basis zou leggen voor een nieuw wereldwijd klimaatverdrag voor de periode tot 2030 – de opvolger van het Kyoto-protocol - dat volgend jaar in Kopenhagen geratificeerd moet worden. Maar het was allemaal even te duur, leek de teneur. De kredietcrisis speelde parten en de timing was hoogst ongelukkig.
    recensie
    Leiderschap
    17 december 2008
    Annegreet van Bergen
    3-4 minuten leestijd
    Moed is niet alles. Kijk naar de erfenissen van moedige mannen als George W. Bush of Rijkman Groenink. Moed vraagt om een context van veiligheid, schrijven Fons Trompenaars en Ed Voerman in Grenzeloos leiderschap. Zij breken een lans voor de dienend-leider. Bij de dienend-leider gaat het niet om macht of om geld. Maar om de vraag wat mensen nodig hebben en wat hij kan doen om ervoor te zorgen dat ze dat krijgen.
    recensie
    Leiderschap
    16 december 2008
    Elke Verstralen
    Volgens Mark Sanborn heeft iedereen, op ieder niveau, iedere dag de mogelijkheid om de wereld te beïnvloeden. Hij leent de definitie van John Maxwell over leiderschap: 'positief evenwicht'. Sommige mensen zijn van neming dat je als leider geboren wordt. Sanborn vindt dit onzin: je kunt leren hoe je moet leiden. Hij schrijft 'Je hebt geen titel nodig om leider te zijn' voor iedereen die meer invloed wil hebben op de mensen om zich heen. En geeft hij handreikingen hoe je een leider kan worden.
    recensie
    Werk en loopbaan
    16 december 2008
    Lionne IJzerman
    3-4 minuten leestijd
    In 'Stratego voor vrouwen' zetten Monic Bührs en Elisa de Groot uiteen hoe je als ambitieuze vrouw uw ambities waarmaakt in een competitieve mannenwereld. Zij pleiten voor een strategische aanpak door de Athena in u los te laten.
    recensie
    Strategisch management
    16 december 2008
    Mariska Fennema
    Steeds meer bedrijven overwegen een samenwerking met een andere organisatie. En binnen kleine tot middelgrote bedrijven is specifieke kennis over samenwerking vaak niet direct voorhanden. Welke voordelen kan een samenwerking bieden, wat komt er precies bij kijken, wat moet er wanneer juridisch geregeld worden en hoe geeft men een samenwerking het beste vorm? Op een aantal van die vragen geeft Alfred Griffioen met 'Het Senseo-effect' concrete antwoorden. Waar dit niet mogelijk is, reikt hij denkrichtingen of modellen aan waardoor u zelf tot antwoorden kunt komen.
    nieuws
    16 december 2008
    Dick Pels
    1-2 minuten leestijd
    Het is fascinerend om te zien hoe snel de tijdgeest in het spoor van de kredietcrisis omslaat. Francis Fukuyama omarmt ineens het Keynesianisme, en ook andere neoliberale economen en ideologen hangen hun jasje naar de wind. Niet zo lang geleden ging je nog door voor een jaloerse socialist als je kritiek leverde op de exhibitionistische zelfverrijking. Nu bestaat er ineens een brede consensus over de belangrijkste oorzaken van de kredietcrisis: het economische kortetermijndenken, de perverse bonussencultuur, de ongebreidelde hebzucht van aandeelhouders en bestuurders.
    recensie
    Verandermanagement
    16 december 2008
    Ronald Buitenhuis
    3-4 minuten leestijd
    Het leven bestaat uit dualiteit. Er zijn altijd tegenkrachten actief. Tegenpolen. Alleen zijn we dat sinds Decartes als mensheid uit het oog verloren. Voorbeeld: veel mensen die een conflict met iemand anders hebben, vergeten daarbij naar zichzelf te kijken, terwijl daar misschien ook wel een probleem ligt. Het nieuwe boek Brondenken van Dorien Lathouwers ordent de tegenpolen. Voor de individu, of voor het bedrijf als geheel.

    Populaire producten

      Personen

        Trefwoorden