OnlineMagazine

Platform voor business professionals

Zoek in het Online Magazine

Gevonden artikelen

    Filteren

    Filter de resultaten

    Rubriek

    Toon meer

    Online Magazine

    Auteur

    Toon meer

    Tags

    Dossier

    Toon meer
    Toon resultaten

    Artikelen in het Online Magazine

    Hier vindt u artikelen rond boeken over Mens en maatschappij. Politiek, maatschappelijke ontwikkelingen, duurzaamheid in brede zin, kortom alles voor de manager die op de hoogte wil zijn.
    Pagina 794 van 19.546 resultaten
    interview
    Leiderschap
    15 juli 2010
    Eline Crijns
    9-13 minuten leestijd
    Hij is een veelzijdig persoon die zich niet laat tegenhouden door de gedachte dat hij iets niet kan. Hij is een ervaren leidinggevende, begenadigd tekenaar, fervent striplezer en aangeleerd schrijver. De boekenkast van Frank Schaper.
    recensie
    Marketing
    14 juli 2010
    Bas van Vlierden
    De consument is uitgekeken op betekenisloze belevenissen. Na het 'experience' tijdperk is het nu tijd voor 'authenticity': echtheid. Dit concluderen Pine en Gilmore in hun boek 'Authenticity'. De auteurs proberen het begrip uit te leggen aan de hand van de begrippen 'waarachtigheid' en 'geloofwaardigheid'. Dit lukt hen slechts ten dele.
    recensie
    Marketing
    14 juli 2010
    Bas van Vlierden
    5-7 minuten leestijd
    De consument is uitgekeken op betekenisloze belevenissen. Na het 'experience' tijdperk is het nu tijd voor 'authenticity': echtheid. Dit concluderen Pine en Gilmore in hun boek 'Authenticity'. De auteurs proberen het begrip uit te leggen aan de hand van de begrippen 'waarachtigheid' en 'geloofwaardigheid'. Dit lukt hen slechts ten dele.
    recensie
    Persoonlijke effectiviteit
    14 juli 2010
    Robert Haringsma
    2-3 minuten leestijd
    Op de omslag van het boek 'Effectief tijdbeheer' staat: 'Met een minimum aan theorie en een maximum aan praktische richtlijnen'. Op basis van daarvan verwachte ik een praktisch handboek over timemanagement. Dat is echter niet het geval. Ineke Kievit-Broeze heeft een rijk boek geschreven, maar het sterke punt van het boek is nu juist de theorie en veel minder de praktische kant.
    recensie
    Algemeen management
    13 juli 2010
    Peter Vermeulen
    3-4 minuten leestijd
    Internetaanbieder World Online ging in het jaar 2000 naar de beurs. Een aantal dagen later stortte de koers volledig in. Wat volgde was een jarenlang onderzoek naar onder andere de optimistische persberichten die voor de beursgang verspreid waren en de misleidende uitspraken in de prospectus. Maar de aandacht richtte zich vooral op de aandelen van Nina Brink, die zij vlak voor de beursgang had 'overgedragen'. Eric Smit schreef met 'Nina' een ongeautoriseerde biografie waarin hij het leven van een zakenvrouw beschrijft die maar één doel heeft. En dat is winnen.
    recensie
    Coaching en trainen
    13 juli 2010
    Marianne Eussen
    Onze multimediale wereld, waarin mensen meerdere kanalen tegelijkertijd gebruiken om informatie te vergaren, vraagt om een gecombineerde aanpak bij leren. Naar analogie van het concept 'blended learning' uit 2000, verwerken Aldert van Buuren en Rob Remie dit idee in hun boek 'Blended coaching'.
    recensie
    Economie
    13 juli 2010
    Mark Hooftman
    De economische crisis raakt me als adviseur letterlijk. Niet alleen klanten hebben en krijgen er mee te maken, de gevolgen van de economische recessie zijn ook binnen mijn eigen organisatie voelbaar. Deze gevolgen, maar ook de oorzaken, komen veelvuldig aan bod in discussies in en over het werk. Bovendien staan kranten vol met ontwikkelingen, kwesties en debatten. Die kan ik op hoofdlijnen prima volgen, maar details zijn niet echt aan mij besteed, simpelweg omdat te weinig zicht heb op het functioneren van 'de economie'. Daarnaast weet ik van veel termen wel ongeveer wat ze betekenen, maar in een precieze discussie is 'ongeveer' niet voldoende. Kortom: redenen genoeg voor een korte opfriscursus in de basisbeginselen en terminologie met '50 inzichten economie' van Edmund Conway.
    recensie
    Coaching en trainen
    13 juli 2010
    Hilde Veraart-Maas
    4-5 minuten leestijd
    Van
    recensie
    Projectmanagement
    13 juli 2010
    Projectleider-Worden.nl
    3-4 minuten leestijd
    In 1998 introduceerden Jo Bos en Ernst Harting 'Projectmatig creëren' : een projectmanagementmethode waarin persoonlijke verbondenheid, leiderschap, energie en bezieling prevaleren boven harde structuren en beheersaspecten. 'Op veler verzoek' hebben de auteurs nu een compacte uitgave van PMC uitgebracht. 
    recensie
    Projectmanagement
    13 juli 2010
    Projectleider-Worden.nl
    3-4 minuten leestijd
    In 1998 introduceerden Jo Bos en Ernst Harting 'Projectmatig creëren': een projectmanagementmethode waarin persoonlijke verbondenheid, leiderschap, energie en bezieling prevaleren boven harde structuren en beheersaspecten. 'Op veler verzoek' hebben de auteurs nu een compacte, Engelstalige uitgave van PMC uitgebracht; 'Project Driven Creation'.
    interview
    Algemeen management
    13 juli 2010
    Joep Schrijvers
    9-12 minuten leestijd
    Hij is hoogleraar wijsbegeerte bij de afdeling managementwetenschappen van de Radboud Universiteit en directeur van adviesbureau Walbos. Zijn werk kenmerkt zich door grote toegankelijkheid en diepzinnigheid. Hij is geestig en zet je voortdurend op het verkeerde been. Heel veel managers en professionals kennen hem; hij is een graag geziene gast in sprekersland. Dit keer staat bij de boekenkast: René ten Bos. Kijk hier naar een korte vidcast van het gesprek dat Joep Schrijvers had met René ten Bos.
    interview
    Inkoop en logistiek
    12 juli 2010
    Joep Schrijvers
    8-12 minuten leestijd
    Hij werkte bij de ING, was er directeur, werd ondernemer. Hij kende hoge pieken en diepe dalen. Zijn bedrijf ging ooit failliet. Zijn kennis van de moderne inkoop wordt alom geprezen. Hij is charmant, vriendelijk en toegankelijk. Zijn mulo-leraar zei over hem dat het niets zou worden, maar onlangs werd zijn boek ‘Inkoop – een nieuw paradigma ‘bekroond tot Managementboek van het Jaar 2010. Deze maand: de Boekenkast van Gerco Rietveld. Kijk hier naar een korte vidcast van het gesprek dat Joep Schrijvers had met Gerco Rietveld.
    interview
    Leiderschap
    9 juli 2010
    Jeroen Ansink
    9-13 minuten leestijd
    Volgens de Engelse managementgoeroe Marcus Buckingham besteden bedrijven nodeloos veel energie aan het verbeteren van de zwakke punten van hun werknemers. Veel efficiënter is het om hun krachten te bepalen en hun functie daaraan aan te passen. ‘Minder dan twee op de tien werknemers weten hun sterke punten het merendeel van de tijd te benutten.’
    interview
    Psychologie
    8 juli 2010
    Rick Nieman
    11-16 minuten leestijd
    De Deense wetenschapsjournalist en neurobioloog Lone Frank interviewde de afgelopen jaren de meest toonaangevende hersenonderzoekers over de hele wereld, en vatte hun bevindingen samen in De vijfde revolutie. Het is één van de interessantste boeken van de laatste jaren. Het toont aan dat er een wetenschappelijke revolutie gaande is op het gebied van neurologie, die onze levens verregaand en ingrijpend gaat veranderen.
    recensie
    Algemeen management
    8 juli 2010
    Harold Janssen
    'De laatste manager' is zo'n boek dat je gelezen moet hebben. Gewoon, omdat het past in het tijdsbeeld. Want wie gelooft er nog dat managers de problemen gaan oplossen die ze zelf veroorzaakt hebben? De twijfel knaagt, zwelt aan. Maar een alternatief zien velen nog niet. Veel mensen die ik spreek, beschouwen managers nog als van God gegeven. Dat organisaties nu eenmaal iets is met managers. Ben Kuiken doet dat niet. Hij stelt de noodzaak van managers bij het organiseren nadrukkelijk ter discussie. De titel zegt dat al. Maar hard maken doet Ben Kuiken de titel van zijn boek niet. Daarvoor blijft hij teveel de waarnemer, de journalist die hij is. En moet de lezer maar zijn eigen conclusies trekken.
    interview
    Marketing
    8 juli 2010
    Hans van der Klis
    10-14 minuten leestijd
    Het werk dat marketeers op dit moment doen, is verspilde moeite, zegt de Engelse marketing- en reclamegoeroe Mark Earls. Focusgroepen en andere methoden om te ontdekken wat de behoeften zijn van de consument gaan uit van de verkeerde premisse. De mens is geen onafhankelijk denkend wezen dat zelfstandig beslissingen neemt. In zijn boek De ultieme kudde betoogt Earls het tegenovergestelde: dat de mens een sociaal wezen is, dat in alles wat hij denkt en doet afhankelijk is van de mensen om zich heen.
    recensie
    Verandermanagement
    8 juli 2010
    Henk van Tent Becking
    1-2 minuten leestijd
    Anton Cozijnsen, Peter van Dun en Eduard Kimman geven in 'Het theater van verandering' hun kijk op regie en rolverdeling bij veranderprocessen, met een theaterproductie als metafoor. Het is een toegankelijk boek dat vanuit de invalshoek van de regisseur en de scriptschrijver de rol van de spelers bekijkt. Zeker de moeite van het lezen waard.
    recensie
    Strategisch management
    7 juli 2010
    Eric van Arendonk
    'Business Model Generatie' van Alexander Osterwalder & Yves Pigneur is zeker geen alledaags managementboek. Ten eerste oogt het niet zo, de dikke harde omslag is opmerkelijk, zeker aangezien de rug ontbreekt en je zo ziet hoe het boek ingenaaid is. Daarnaast is het boek geschreven door 470 coauteurs uit 45 landen en bevat het meer dan 500 foto's. De opzet kun je makkelijk speels noemen. Dit alles zie je niet vaak bij managementboeken. Vorm en inhoud van het boek zijn ronduit verrassend.
    recensie
    Non-profit
    7 juli 2010
    Leonard Feis
    Gijs Herderschee is als journalist verbonden aan de Volkskrant. Als parlementair redacteur volgt hij ontwikkelingen op het gebied van de sociale zekerheid en arbeidsverhoudingen in Nederland. Met 'De geldpomp' trakteert hij de lezer op een alomvattend beeld van de wereld van de sociale partners.
    recensie
    Marketing
    7 juli 2010
    Peter Vermeulen
    Er ontstaat altijd iets bijzonders zodra creativiteit, klantgerichtheid en ondernemerschap bij elkaar komen. Veel bedrijven worden groot door een goed product en bovenstaande kwaliteiten. Desondanks hebben groot geworden bedrijven vaak moeite om juist datgene wat ze groot heeft gemaakt vast te houden. Klanten worden nummers, producten vlakken af en ondernemen wordt besturen. Dat duurzaam succes geen toeval is willen Patrick Ruijs, Maton Sonnemans en Marieke Jansz aantonen door vijfentwintig Nederlandse ondernemers aan het woord te laten in 'Dutch Magic'.

    Populaire producten

      Personen

        Trefwoorden