Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
-
Inloggen
-- Inloggen
  • accountoverzicht
  • bestellingen
  • facturen betalen
  • downloadcentrum
  • gegevens
  • financieel
  • inloggen
  • uitloggen

Uw winkelwagen

Naar winkelwagen Verder winkelen
Boek niet gevonden? Wij gaan voor u op zoek!
Vul onderstaand formulier zo volledig mogelijk in, dan gaan wij voor u op zoek.
Vul onderstaand formulier zo volledig mogelijk in.
Rubrieken
Alle boeken
  • Cadeauboeken
  • Computer & Informatica
  • Economie
  • Filosofie
  • Flora en fauna
  • Geneeskunde
  • Geschiedenis
  • Gezondheid
  • Jeugd
  • Koken en eten
  • Kunst en cultuur
  • Literatuur en romans
  • Management
  • Mens en maatschappij
  • Naslagwerken
  • Non-fictie informatief/professioneel
  • Paramedisch
  • Psychologie
  • Reizen
  • Religie
  • Schoolboeken
  • Spiritualiteit
  • Sport, hobby, lifestyle
  • Thrillers en spanning
  • Wetenschap en techniek
  • Woordenboeken en taal
Productaanvraag Binnenkort verwacht Helpfunctie Attenderingen
Attenderingen instellen
  • Algemeen
    • Recht op u af
    • Juridische attendering
    • Hiatensignalering juridisch
    • Seriesignalering
    • Herdruksignalering
    • Internationaal
  • Aanbevolen per ministerie
    • Algemene Zaken
    • Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties
    • Buitenlandse Zaken
    • Defensie
    • Economische Zaken en Klimaat
    • Financiën
    • Infrastructuur en Waterstaat
    • Justitie en Veiligheid
    • Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit
    • Onderwijs, Cultuur en Wetenschap
    • Nationale Politie
    • Sociale Zaken en Werkgelegenheid
    • Volksgezondheid, Welzijn en Sport
Periodieken
Alle periodieken
  • Algemeen
    • Uw periodieken
    • Verlengen / opzeggen
    • Openstaande claims
    • Bibliografische wijzigingen
    • Abonnementshouders
    • Afleveradressen
    • Referenties
    • Notities
  • Aanbevolen per ministerie
    • Algemene Zaken
    • Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties
    • Buitenlandse Zaken
    • Defensie
    • Economische Zaken en Klimaat
    • Financiën
    • Infrastructuur en Waterstaat
    • Justitie en Veiligheid
    • Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit
    • Onderwijs, Cultuur en Wetenschap
    • Nationale Politie
    • Sociale Zaken en Werkgelegenheid
    • Volksgezondheid, Welzijn en Sport
Boekseries
Alle boekseries
  • Algemeen
    • Uw serieabonnementen
    • Geadresseerden
    • Abonnementshouders
    • Afleveradressen
    • Referenties
    • Notities
  • Aanbevolen per ministerie
    • Algemene Zaken
    • Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties
    • Buitenlandse Zaken
    • Defensie
    • Economische Zaken en Klimaat
    • Financiën
    • Infrastructuur en Waterstaat
    • Justitie en Veiligheid
    • Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit
    • Onderwijs, Cultuur en Wetenschap
    • Nationale Politie
    • Sociale Zaken en Werkgelegenheid
    • Volksgezondheid, Welzijn en Sport
010-4091943
Klantenservice
Mijn account
Mijn bestellingen
010-4091943
Boeken Koken en eten Dry Beans and Pulses
Dry Beans and Pulses
Muhammad Siddiq Meer over de auteurs
Muhammad Siddiq, Mark Uebersax

Dry Beans and Pulses

Production, Processing, and Nutrition

Specificaties
Gebonden, 592 blz. | Engels
John Wiley & Sons | 2e druk, 2022
ISBN13: 9781119777113
Rubricering
Hoofdrubriek : Koken en eten|Wetenschap en techniek
John Wiley & Sons 2e druk, 2022 9781119777113
Verwachte levertijd ongeveer 8 werkdagen
273,24
In winkelwagen
 
Stel een vraag over dit boek
Samenvatting Specificaties Inhoudsopgave

Samenvatting

The second edition of the most complete and authoritative reference on dry beans production, processing, and nutrition available.

Since the first edition of Dry Beans and Pulses: Production, Processing, and Nutrition was published in 2012, the popularity of pulse crops as sustainable, nutritionally-rich food ingredients for alternate meat and other food products has increased significantly beyond traditional utilization. Retaining its distinctive value-chain approach to the subject, the new edition is fully revised to provide up-to-date coverage of breeding, composition, quality, nutritional profiles, postharvest and processing technologies, food safety and security, significance to human health, and more.

A team of more than fifty contributors review recent research, consumer trends, new products, and food security issues in dry beans processing and value-added practices. New chapters address Hard-to-cook phenomenon and other storage-induced quality defects, quality assessment of raw and processed legumes using innovative technologies, utilization of dry beans and pulses as ingredients in diverse food products, and the production, processing, and nutritional profile of Faba beans and chickpeas and lentils.

Covering both traditional and non-traditional bean classes, this comprehensive volume:
- Features new topics, expanded discussion, updated references, and additional figures and tables throughout
- Provides in-depth information on key aspects of production technologies, value-added processing, and Culinology®
- Examines global production and consumption, packaging and distribution, and nutrient bioavailability of bioactive compounds
- Highlights worldwide efforts to improve the quality and utilization of dry beans and pulses
- Discusses emerging trends and new applications of antioxidant properties of dry beans as functional foods
- Features chapters written by experts in disciplines such as crop science, horticulture, food science and technology, food biochemistry and engineering, and nutritional and environmental sciences

Dry Beans and Pulses: Production, Processing, and Nutrition, Second Edition remains required reading for food scientists, nutritionists, agronomists, researchers, food processing specialists, and food security experts, food engineers and chemists involved in dry beans processing and value-added technologies.

Trefwoorden

peulvruchten   droge bonen   voedselzekerheid   voedselproductie   voedselverwerkingstechnieken   voedingswaarde   duurzaamheid   voedseltechnologie   gezondheidsvoordelen   landbouw   voedingsstudies   voedselbiotechnologie   voedselkwaliteit   plantaardige eiwitten   voedselsystemen   onderzoek   voedselverwerking   voedselinnovatie   wereldhandel   voedselbeleid   oogstmethoden   naoogstbehandeling   genetische verbetering   voedselhulp   functionele voeding   culinologie   bioactieve verbindingen   voedingswaarde-analyse   voedselopslagtechnologie   voedingsvezels  

Trefwoorden

Specificaties

ISBN13:9781119777113
Taal:Engels
Bindwijze:gebonden
Aantal pagina's:592
Uitgever:John Wiley & Sons
Druk:2
Verschijningsdatum:20-1-2022
Hoofdrubriek:Koken en eten, Wetenschap en techniek

Inhoudsopgave

U kunt van deze inhoudsopgave een PDF downloaden

Contributors vii
Preface xi

Part I: Overview, Production and Postharvest Technologies 1
1. Global Production, Trade, Processing and Nutritional Profile of Dry Beans and Other Pulses 3
Muhammad Siddiq, Mark A. Uebersax, and Farihah Siddiq

2. Dry Bean Breeding and Production Technologies 29
Phillip N. Miklas, James D. Kelly, and Karen A. Cichy

3. Physical and Physiological Characteristics and Market Classes of Common Beans 57
Mark A. Uebersax, Carlos Urrea, and Muhammad Siddiq

4. Harvesting, Postharvest Handling, Distribution, and Marketing of Dry Beans 81
Mark A. Uebersax, Muhammad Siddiq, Joe Cramer, and Scott Bales

5. Hard- to- Cook and Other Storage- Induced Quality Defects in Dry Beans 105
Mark A. Uebersax, Muhammad Siddiq, and Makafui Borbi

Part II: Composition, Value-added Processing and Quality 129
6. Composition of Raw and Processed Dry Beans and Other Pulses 131
Elham Azarpazhooh and Jasim Ahmed

7. Hydration, Blanching and Thermal Processing of Dry Beans 159
Dharmendra K. Mishra, Norm J. Matella, Rabiha Binti Sulaiman, and Kirk D. Dolan

8. Processing and Quality Evaluation of Canned Dry Beans 191
Brittany L. White, Luke R. Howard, Mark A. Uebersax, and Kirk D. Dolan

9. Extrusion Processing of Dry Beans and Pulses 225
Jose De J. Berrios, Jack N. Losso, and Irene Albertos

10. Processing and Functional Properties of Dry Bean Flours and Fractions 247
Xin Rui and Sharon Hooper

11. Optical Sensing Technologies for Nondestructive Quality Assessment in Dry Beans 277
Fernando A. Mendoza, Jason A. Wiesinger, and Karen A. Cichy

12. Utilization of Dry Beans and Other Pulses as Ingredients in Diverse Food Products 307
Heather Hill

13. Cowpea Composition, Processing, and Products 331
Robert D. Phillips, Firibu Kwesi Saalia, and Nicole Sharon Affrifah

14. Faba (Broad) Bean Production, Processing, and Nutritional Profile 359
Sanju Bala Dhull, Mohd. Kashif Kidwai, Muhammad Siddiq, and Jiwan S. Sidhu

15. Production, Processing, and Nutritional Profile of Chickpeas and Lentils 383
Jiwan S. Sidhu, Tasleem Zafar, Patnarin Benyathiar, and Muhammad Nasir

16. Processing and Utilization of Dry Beans and Pulses in Africa 409
Jose Jackson, Joyce Kinabo, Rosemary Lekalake, and Kebadire Mogotsi

17. Processing and Nutritional Profile of Mung Bean, Black Gram, Pigeon Pea, Lupin, Moth Bean, and Indian Vetch 431
Muhammad Nasir, Jiwan S. Sidhu, and Dalbir Singh Sogi

Part III: Culinology, Nutrition, Health Benefits, And Food Security 453
18. A Culinology ® Perspective of Dry Beans and Other Pulses 455
Samir Amin and Carl P. Borchgrevink

19. Nutrition and Human Health Benefits of Dry Beans and Other Pulses 481
Chelsea Didinger, Michelle T. Foster, Marisa Bunning, and Henry J. Thompson

20. Health Implications and Nutrient Bioavailability of Bioactive Compounds in Dry Beans and Other Pulses 505
Jason A. Wiesinger, Frédéric Marsolais, and Raymond P. Glahn

21. A Systems Perspective of the Role of Dry Beans and Pulses in the Future of Global Food Security: Opportunities and Challenges 531
John Medendorp, David DeYoung, Deepa G. Thiagarajan, Randy Duckworth, and Barry Pittendrigh

Index 551

Vaak samen gekocht

Dry Beans and Pulses
De klimaatoptimist
296,74
Prijs voor beide

Anderen die dit boek kochten, kochten ook

  • Safe work behaviour with brain based safety
    Juni Daalmans
    Safe work behaviour with brain based safety
    € 55,25
  • University Physics with Modern Physics, Global Edition, 15th edition
    Hugh D. Young
    University Physics with Modern Physics, Global Edition, 15th edition
    € 101,32
  • De goede huiseigenaar
    Joris Breugelmans
    De goede huiseigenaar
    € 44,00
  • Technological Republic
    Alexander C. Karp
    Technological Republic
    € 22,95
  • Integraal Maintenance Management
    Vincent van Loenen
    Integraal Maintenance Management
    € 35,95
  • Digital Fundamentals, Global Edition
    Floyd, Thomas
    Digital Fundamentals, Global Edition
    € 111,13

Rubrieken

  • cadeauboeken
  • computer en informatica
  • economie
  • filosofie
  • flora en fauna
  • geneeskunde
  • geschiedenis
  • gezondheid
  • jeugd
  • juridisch
  • koken en eten
  • kunst en cultuur
  • literatuur en romans
  • mens en maatschappij
  • naslagwerken
  • non-fictie informatief/professioneel
  • paramedisch
  • psychologie
  • reizen
  • religie
  • schoolboeken
  • spiritualiteit
  • sport, hobby, lifestyle
  • thrillers en spanning
  • wetenschap en techniek
  • woordenboeken en taal
Uw cookie-instellingen
Deze website maakt gebruik van verschillende soorten cookies. Sommige cookies worden geplaatst door diensten van derden die op onze pagina's worden weergegeven. Om deze externe content te kunnen tonen is nodig dat u toestemming geeft voor het zetten van persoonlijke en marketingcookies. U kunt uw toestemming op elk moment wijzigen of intrekken. In onze cookieverklaring vindt u meer informatie.

Functionele cookies
Deze zijn noodzakelijk voor de werking van de website, zonder deze cookies kan de website niet naar behoren werken.

Persoonlijke en marketingcookies
Wij gebruiken cookies voor statistieken om bij te houden en rapportages te krijgen over hoe bezoekers de website gebruiken. Zo kunnen wij onze website verbeteren. Marketingcookies worden gebruikt om bezoekers te volgen wanneer ze verschillende websites bezoeken. Hun doel is advertenties weergeven die zijn toegesneden op en relevant zijn voor de individuele gebruiker.
Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Klantenservice

Contact Voorwaarden

Bestellen en retourneren

Bezoekadres

Jan van Galenstraat 7
3115 JG  Schiedam

Postadres

Postbus 231
3100 AE  Schiedam
DE BOEKHANDEL VOOR ZAKELIJKE KLANTEN
Algemene voorwaarden Privacy Cookies Service & Contact
© 2025 Wristers Boekverkopers BV

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Dry Beans and Pulses

        Dry Beans and Pulses
        Muhammad Siddiq , Mark Uebersax
        /
        loader
        Recensiebeleid
        Noordhoff terugkoopgarantie

        Noordhoff koopt jouw boek terug, zonder zorgen!

        Heb je jouw boeken niet meer nodig?

        Als je jouw studieboeken gekocht hebt bij hanzestudybook.nl, kun je geselecteerde titels moeiteloos terugverkopen aan Noordhoff. Geen vragen, geen gedoe en lekker duurzaam.

        Volledige informatie op Noordhoff.nl

        AI-book

        Wat is een AI-book?

        Een AI-book is niet een boek dat geschreven is door AI maar een boek dat verrijkt is met AI. Het maakt de inhoud van een boek interactief via WhatsApp, zodat je ermee kunt chatten. Zie het als een razend slimme assistent die het boek perfect begrijpt en er alles uit onthouden heeft. Jij kunt deze assistent alles vragen. Vraag bijvoorbeeld hoe je iets kunt toepassen op jouw persoonlijke situatie, om een korte samenvatting, of wat de belangrijkste inzichten zijn. AI-books zijn alleen te gebruiken via WhatsApp, je hoeft er geen aparte app voor te installeren.
        Meer informatie over AI-books

        ?

        Geef uw beoordeling

        Dry Beans and Pulses

        Verwijder uw beoordeling