Proeven van Italië
Alles wat je wilt weten over de Italiaanse keuken
Samenvatting
Hét standaardwerk voor de Italiaanse keuken!
Hoe wordt een Italiaanse maaltijd bereid? Wat is de échte geschiedenis van pizza? Kan gnocchi ook als dessert worden gegeten? Wat zijn de 35 manieren om een Italiaanse koffie te bestellen?... Geen onderwerp blijft onbesproken.
Maak kennis met honderden emblematische producten, iconische recepten, illustere figuren en typische gebruiken; een verleidelijke reis naar de Italiaanse keuken in een mix van gastronomie, voedingswetenschap, geschiedenis, culturele referenties, legendes, overleveringen, grafieken, kaarten, foto's en illustraties.
Eén ding is zeker; je proeft Italië van noord tot zuid en van west naar oost. Buon appetito!
Trefwoorden
italiaanse keuken gastronomie pasta mediterraan koken culinaire geschiedenis regionale keuken cucina povera pizza cultuur kookboek slow food meel kaas brood tomaten koffie gnocchi culinaire tradities mediterraan dieet streekproducten peulvruchten visconservering haute cuisine orgaanvlees deegbereidingen polenta culinaire innovatie kookfilosofie culinaire literatuur oorsprongsbenamingen
Trefwoorden
Specificaties
Vaak samen gekocht
Anderen die dit boek kochten, kochten ook
Rubrieken
- cadeauboeken
- computer en informatica
- economie
- filosofie
- flora en fauna
- geneeskunde
- geschiedenis
- gezondheid
- jeugd
- juridisch
- koken en eten
- kunst en cultuur
- literatuur en romans
- mens en maatschappij
- naslagwerken
- non-fictie informatief/professioneel
- paramedisch
- psychologie
- reizen
- religie
- schoolboeken
- spiritualiteit
- sport, hobby, lifestyle
- thrillers en spanning
- wetenschap en techniek
- woordenboeken en taal