De bijbel van de Nederlandse keuken
Van Zeeuwse bolus tot polderkreeftjessoep en van knolselderijsteak tot hachee
Samenvatting
Van Zeeuwse bolus tot polderkreeftensoep en van knolselderijsteak tot hachee: in De bijbel van de Nederlandse keuken neemt journalist, schrijver en kookboekauteur Janneke Vreugdenhil je mee op culinaire reis door Nederland.
Met naast het ultieme recept voor boerenkoolstamppot met alles dr'op en dr'an onder meer een tussenstop in Oisterwijk voor de worstenbroodjes van Robèrt en een welverdiende pauze in Amsterdam voor een gevulde koek van Holtkamp.
Trefwoorden
nederlandse keuken nederland kookboek traditioneel koken regionale gerechten culinair erfgoed zeeuwse bolus stamppot hachee streekproducten cultuur kooktechnieken keukengereedschap basisrecepten culinaire geschiedenis ingrediëntenkennis seizoensgebonden koken comfort food knolselderij gevulde koek worstenbroodjes polderkreeftjes hollandse nieuwe thuiskoken boerenkool bakken culinaire cultuur ambachtelijk koken culinaire reis voedselgeschiedenis
Trefwoorden
Specificaties
Inhoudsopgave
U kunt van deze inhoudsopgave een PDF downloaden
HOE GEBRUIK JE DIT BOEK 10
KORTE GESCHIEDENIS VAN DE NEDERLANDSE KEUKEN 13
INGREDIËNTEN 17
KEUKENGEREI 22
HOW-TO’S 32
BASISRECEPTEN 46
RECEPTEN
NEDERLAND 76
NOORD 184
MIDDEN 232
ZUID 296
WEST 374
DANKWOORD 480
REGISTER: ALFABETISCH 486
REGISTER: OP TYPE GERECHT 490
Vaak samen gekocht
Anderen die dit boek kochten, kochten ook
Rubrieken
- cadeauboeken
- computer en informatica
- economie
- filosofie
- flora en fauna
- geneeskunde
- geschiedenis
- gezondheid
- jeugd
- juridisch
- koken en eten
- kunst en cultuur
- literatuur en romans
- mens en maatschappij
- naslagwerken
- non-fictie informatief/professioneel
- paramedisch
- psychologie
- reizen
- religie
- schoolboeken
- spiritualiteit
- sport, hobby, lifestyle
- thrillers en spanning
- wetenschap en techniek
- woordenboeken en taal