Grenzen aan de gulzigheid
Gezond eten in een ziek systeem
Samenvatting
Voedselprofessor Jaap Seidell werd er soms bijna moedeloos van: als hij de minister adviseerde, zaten na zijn afspraak de lobbyisten van Big Agro en voedselfabrikanten al te trappelen. In de kern is hij een optimistisch mens. We willen allemaal gezond(er) leven. Maar in het huidige voedselsysteem wordt het ons niet makkelijk gemaakt. De ongezonde producten schreeuwen ons toe vanaf de schappen en in reclames. Mensen met een lage sociaaleconomische status worden bovendien zwaarder getroffen door deze ‘obesogene omgeving’, omdat gezond eten vaak duurder en moeilijker te verkrijgen is. Dit leidt tot obesitas, diabetes en andere chronische welvaartsziektes. In Grenzen aan de gulzigheid toont hij hoe een gezondere en duurzamere voedselomgeving voor iedereen mogelijk is.
Specificaties
Inhoudsopgave
Vaak samen gekocht
Anderen die dit kochten, kochten ook
Rubrieken
- cadeauboeken
- computer en informatica
- economie
- filosofie
- flora en fauna
- geneeskunde
- geschiedenis
- gezondheid
- jeugd
- juridisch
- koken en eten
- kunst en cultuur
- literatuur en romans
- mens en maatschappij
- naslagwerken
- non-fictie informatief/professioneel
- paramedisch
- psychologie
- reizen
- religie
- schoolboeken
- spiritualiteit
- sport, hobby, lifestyle
- thrillers en spanning
- wetenschap en techniek
- woordenboeken en taal