Eet eens een wasbeer
Over termieten, parkieten en andere exoten die we (misschien) beter op kunnen eten
Samenvatting
De leukste culinair schrijver van Nederland neemt ons mee in een prikkelende zoektocht naar invasieve exoten. Vanwege de schade die ze veroorzaken aan onze natuur en landbouw, bestrijden we ze: we doden ze en gooien ze weg.
Ondertussen kraakt de bio-industrie in zijn voegen om aan onze vraag naar vlees te voldoen. Broekaert nodigt ons uit tot een prikkelende gedachtegang die nieuw perspectief biedt onze voedselkeuzes: Wat als we deze exoten op ons menu zetten? En de hamvraag: smaken die exoten eigenlijk een beetje?
Trefwoorden
invasieve exoten koken culinair duurzaamheid voedselkeuzes bio-industrie culinaire verkenning biodiversiteit voedselverspilling ecologie voedselbronnen milieu natuurbeheer wild eten voedseltransitie wildpluk culinaire schrijver voedselcultuur vleesconsumptie natuur kookkunst gastronomie jacht voedselsysteem ethisch eten voedselinnovatie wildkoken culinaire experimenten landbouw dierenwelzijn
Trefwoorden
Specificaties
Inhoudsopgave
1 Nijlgans 19
2 Rivierkree 29
3 Muskusrat 39
4 Oester 49
5 Halsbandparkiet 57
6 Duizendknoop 67
7 Zwartbekgrondel 77
8 Stierkikker 85
9 Wakame 95
10 Schildpad 105
11 Termieten 115
12 Eekhoorn 125
13 Wasbeer 135
Aan de slag 145
Dankwoord 151
Bronnen 155
Rubrieken
- cadeauboeken
- computer en informatica
- economie
- filosofie
- flora en fauna
- geneeskunde
- geschiedenis
- gezondheid
- jeugd
- juridisch
- koken en eten
- kunst en cultuur
- literatuur en romans
- mens en maatschappij
- naslagwerken
- non-fictie informatief/professioneel
- paramedisch
- psychologie
- reizen
- religie
- schoolboeken
- spiritualiteit
- sport, hobby, lifestyle
- thrillers en spanning
- wetenschap en techniek
- woordenboeken en taal