Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
-
Inloggen
-- Inloggen
  • accountoverzicht
  • bestellingen
  • facturen betalen
  • downloadcentrum
  • gegevens
  • financieel
  • inloggen
  • uitloggen

Uw winkelwagen

Naar winkelwagen Verder winkelen
Boek niet gevonden? Wij gaan voor u op zoek!
Vul onderstaand formulier zo volledig mogelijk in, dan gaan wij voor u op zoek.
Vul onderstaand formulier zo volledig mogelijk in.
Rubrieken
Alle boeken
  • Cadeauboeken
  • Computer & Informatica
  • Economie
  • Filosofie
  • Flora en fauna
  • Geneeskunde
  • Geschiedenis
  • Gezondheid
  • Jeugd
  • Koken en eten
  • Kunst en cultuur
  • Literatuur en romans
  • Management
  • Mens en maatschappij
  • Naslagwerken
  • Non-fictie informatief/professioneel
  • Paramedisch
  • Psychologie
  • Reizen
  • Religie
  • Schoolboeken
  • Spiritualiteit
  • Sport, hobby, lifestyle
  • Thrillers en spanning
  • Wetenschap en techniek
  • Woordenboeken en taal
Productaanvraag Binnenkort verwacht Helpfunctie Attenderingen
Attenderingen instellen
  • Algemeen
    • Recht op u af
    • Juridische attendering
    • Hiatensignalering juridisch
    • Seriesignalering
    • Herdruksignalering
    • Internationaal
  • Aanbevolen per ministerie
    • Algemene Zaken
    • Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties
    • Buitenlandse Zaken
    • Defensie
    • Economische Zaken en Klimaat
    • Financiën
    • Infrastructuur en Waterstaat
    • Justitie en Veiligheid
    • Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit
    • Onderwijs, Cultuur en Wetenschap
    • Nationale Politie
    • Sociale Zaken en Werkgelegenheid
    • Volksgezondheid, Welzijn en Sport
Periodieken
Alle periodieken
  • Algemeen
    • Uw periodieken
    • Verlengen / opzeggen
    • Openstaande claims
    • Bibliografische wijzigingen
    • Abonnementshouders
    • Afleveradressen
    • Referenties
    • Notities
  • Aanbevolen per ministerie
    • Algemene Zaken
    • Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties
    • Buitenlandse Zaken
    • Defensie
    • Economische Zaken en Klimaat
    • Financiën
    • Infrastructuur en Waterstaat
    • Justitie en Veiligheid
    • Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit
    • Onderwijs, Cultuur en Wetenschap
    • Nationale Politie
    • Sociale Zaken en Werkgelegenheid
    • Volksgezondheid, Welzijn en Sport
Boekseries
Alle boekseries
  • Algemeen
    • Uw serieabonnementen
    • Geadresseerden
    • Abonnementshouders
    • Afleveradressen
    • Referenties
    • Notities
  • Aanbevolen per ministerie
    • Algemene Zaken
    • Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties
    • Buitenlandse Zaken
    • Defensie
    • Economische Zaken en Klimaat
    • Financiën
    • Infrastructuur en Waterstaat
    • Justitie en Veiligheid
    • Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit
    • Onderwijs, Cultuur en Wetenschap
    • Nationale Politie
    • Sociale Zaken en Werkgelegenheid
    • Volksgezondheid, Welzijn en Sport
010-4091943
Klantenservice
Mijn account
Mijn bestellingen
010-4091943
Boeken Algemeen management Pocket Guide for Hospitality Managers
Pocket Guide for Hospitality Managers
Conrad Lashley Meer over de auteurs
Conrad Lashley, Michael Chibili

Pocket Guide for Hospitality Managers

Specificaties
Gebonden, 248 blz. | Engels
Noordhoff | 1e druk, 2018
ISBN13: 9789001885823
Rubricering
Hoofdrubriek : Management
Noordhoff 1e druk, 2018 9789001885823
Verwachte levertijd ongeveer 5 werkdagen
47,95
In winkelwagen
 
Stel een vraag over dit boek
Samenvatting Specificaties Inhoudsopgave

Samenvatting

The Pocket Guide for Hospitality Managers (Conrad Lashley and Michael N. Chibili) is a practical guide that provides the skills and knowledge for current and future managers of the various types of units found within the hospitality industry. This guide is based on academic research and poses that managers need to be ‘reflective practitioners’ to run the businesses in the best possible way. The task-driven, practical immediacy of professional activities means that managers have to be capable of active management and practical solutions. Besides that, they need also to be able to stand back and reflect on actions taken.

- Practical approach, based on extensive research;
- teaches (future) managers to be ‘reflective practitioners’;
- combines key themes of hospitality management.

The pocket guide combines key themes of hospitality management, like team leadership, empowerment, staff recruitment and training, time management and marketing. The information is presented in an accessible, non-academic style and relevant on a national (Dutch) as well as international level.

Pocket Guide for Hospitality Managers is a resource for all current and aspiring hospitality managers, and for academics preparing students for careers within the hospitality industry.

Trefwoorden

hospitality management   personeelsmanagement   leidinggeven   servicegerichtheid   kwaliteitsmanagement   kostenbeheersing   teams   klantgerichtheid   training   empowerment   werving en selectie   marketing   bedrijfsplanning   personeelsverloop   tijdmanagement   motivatie   winstgevendheid   personeelsplanning   horecamanagement   food & beverage management   personeelsbehoud   persoonlijke effectiviteit   prestatiemeting   hotelmanagement   servicekwaliteit   gastvrijheid   conflicthantering   budgettering  

Trefwoorden

Specificaties

ISBN13:9789001885823
Taal:Engels
Bindwijze:gebonden
Aantal pagina's:248
Uitgever:Noordhoff
Druk:1
Verschijningsdatum:13-11-2018
Hoofdrubriek:Algemeen management

Inhoudsopgave

U kunt van deze inhoudsopgave een PDF downloaden

1 Hospitality services management 9
1.1 Knowing your hospitality business 9
1.2 Hospitality businesses pros & cons 9
1.3 Possible solutions 12
1.4 About services 13
1.5 Working with customers 20
1.6 About hospitality 20

2 Empowering unit management 25
2.1 Empowering employees is more than a name change 25
2.2 Empowerment: cutting through the jargon 26
2.3 Feeling empowered 35

3 Team leadership and motivation 39
3.1 Ensuring the happiness of your employees 39
3.2 What kind of leader are you? 41
3.3 A matter of choice 51
3.4 Working in teams 54

4 Working with people 59
4.1 It is people, people, people 59
4.2 Individual differences 59
4.3 Individuals in groups 71
4.4 Influencing others 73
4.5 Dealing with conflict 75
4.6 Motivating people at work 79

5 Staff turnover and retention 83
5.1 Hidden problem, hidden costs 83
5.2 Causes and types of staff turnover 83
5.3 Counting the cost 86
5.4 Measuring staff turnover 88
5.5 Keeping your staff is not rocket science: Everyone can do it. 91

6 Staff recruitment and selection 99
6.1 You cannot train nice 99
6.2 Flexible employees 99
6.3 The local market for labour 101
6.4 The importance of planning ahead 102
6.5 Describing the job to be done 102
6.6 Describing the ideal recruit 103
6.7 Attracting candidates 105
6.8 Making the selection 110
6.9 Approaches to recruitment and selection 114

7 Employee development and training 117
7.1 Learning by trial and error always involves lots of error 117
7.2 The benefits of training 118
7.3 Training Your Staff 123
7.4 The ABC of training 127

8 Managing service quality 131
8.1 You serve hot food hot, and cold food cold, and everybody smiles 131
8.2 Hospitality retail service quality 132
8.3 Quality management and hospitality retail operations 138
8.4 Total quality unit management 139

9 Time management and activity planning 145
9.1 What sets you apart from others is how you use your time 145
9.2 Time management 146
9.3 Activity planning and management 151
9.4 Reviewing performance 159

10 Control and operating profit management 163
10.1 It is all about keeping sales and costs under control 163
10.2 Understanding costs and sales 163
10.3 Cost-volume-profit relationships 167
10.4 Costs and sales control 170
10.5 The control process 174

11 Food and beverage cost management 181
11.1 To be successful we need to be smart business people 181
11.2 Purchasing control 184
11.3 Receiving control 186
11.4 Storage and issuing control 187
11.5 Portion control 189
11.6 Quantity control 192
11.7 Monitoring costs 194
11.8 Monitoring sales 195

12 Labour cost management 199
12.1 There is more to it than cutting wages 199
12.2 Elements of labour costs 200
12.3 Measuring staff costs 206
12.4 Adding to staff income 208
12.5 Scheduling employees 210

13 Sales generation and marketing 215
13.1 Meeting and exceeding customer expectations 215
13.2 Marketing services 216
13.3 Customer occasions 217
13.4 Know your customers 225

14 Preparing a unit’s business plan 235
14.1 Business plans, like any map, improve the chance of reaching the destination 235
14.2 Describing the business 235
14.3 Description of the products and services 237
14.4 You and your team 238
14.5 Market research 239
14.6 Competitive business strategy 242
14.6 Operations 244
14.6 Forecasting results 245
14.6 Writing up, presenting and working with your business plan 247

About the authors 251
Bibliography 252

Vergelijkbare boeken

  • Management van professionele organisaties
    David Maister
    Management van professionele organisaties
    € 62,95
  • De kracht van hospitality
    Fredrike Bannink
    De kracht van hospitality
    € 22,95
  • Hospitality leiderschap
    Oscar van Tol
    Hospitality leiderschap
    € 24,95
  • People, Management and Organizations
    Anna Sutton
    People, Management and Organizations
    € 32,95
  • Personeelsmanagement in de praktijk
    Jan-Willem Rengelink
    Personeelsmanagement in de praktijk
    € 16,50
  • Bedrijfskunde, de basis
    Peter Thuis
    Bedrijfskunde, de basis
    € 62,95

Anderen die dit boek kochten, kochten ook

  • Code rood
    Eric van 't Zelfde
    Code rood
    € 28,50
  • Co-intelligentie: 2025-editie
    Ethan Mollick
    Co-intelligentie: 2025-editie
    € 26,50
  • Risicodialoog
    Martin van Staveren
    Risicodialoog
    € 25,95
  • Toekomstbedrijven
    Gijsbert Koren
    Toekomstbedrijven
    € 24,99
  • Let My People Go Surfing
    Yvon Chouinard
    Let My People Go Surfing
    € 27,79
  • Opdrachtgever gezocht
    Jan Willem van den Brink
    Opdrachtgever gezocht
    € 37,50

Rubrieken

  • cadeauboeken
  • computer en informatica
  • economie
  • filosofie
  • flora en fauna
  • geneeskunde
  • geschiedenis
  • gezondheid
  • jeugd
  • juridisch
  • koken en eten
  • kunst en cultuur
  • literatuur en romans
  • mens en maatschappij
  • naslagwerken
  • non-fictie informatief/professioneel
  • paramedisch
  • psychologie
  • reizen
  • religie
  • schoolboeken
  • spiritualiteit
  • sport, hobby, lifestyle
  • thrillers en spanning
  • wetenschap en techniek
  • woordenboeken en taal
Uw cookie-instellingen
Deze website maakt gebruik van verschillende soorten cookies. Sommige cookies worden geplaatst door diensten van derden die op onze pagina's worden weergegeven. Om deze externe content te kunnen tonen is nodig dat u toestemming geeft voor het zetten van persoonlijke en marketingcookies. U kunt uw toestemming op elk moment wijzigen of intrekken. In onze cookieverklaring vindt u meer informatie.

Functionele cookies
Deze zijn noodzakelijk voor de werking van de website, zonder deze cookies kan de website niet naar behoren werken.

Persoonlijke en marketingcookies
Wij gebruiken cookies voor statistieken om bij te houden en rapportages te krijgen over hoe bezoekers de website gebruiken. Zo kunnen wij onze website verbeteren. Marketingcookies worden gebruikt om bezoekers te volgen wanneer ze verschillende websites bezoeken. Hun doel is advertenties weergeven die zijn toegesneden op en relevant zijn voor de individuele gebruiker.
Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Klantenservice

Contact Voorwaarden

Bestellen en retourneren

Bezoekadres

Jan van Galenstraat 7
3115 JG  Schiedam

Postadres

Postbus 231
3100 AE  Schiedam
DE BOEKHANDEL VOOR ZAKELIJKE KLANTEN
Algemene voorwaarden Privacy Cookies Service & Contact
© 2025 Wristers Boekverkopers BV

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Pocket Guide for Hospitality Managers

        Pocket Guide for Hospitality Managers
        Conrad Lashley , Michael Chibili
        /
        loader
        Recensiebeleid
        Noordhoff terugkoopgarantie

        Noordhoff koopt jouw boek terug, zonder zorgen!

        Heb je jouw boeken niet meer nodig?

        Als je jouw studieboeken gekocht hebt bij hanzestudybook.nl, kun je geselecteerde titels moeiteloos terugverkopen aan Noordhoff. Geen vragen, geen gedoe en lekker duurzaam.

        Volledige informatie op Noordhoff.nl

        AI-book

        Wat is een AI-book?

        Een AI-book is niet een boek dat geschreven is door AI maar een boek dat verrijkt is met AI. Het maakt de inhoud van een boek interactief via WhatsApp, zodat je ermee kunt chatten. Zie het als een razend slimme assistent die het boek perfect begrijpt en er alles uit onthouden heeft. Jij kunt deze assistent alles vragen. Vraag bijvoorbeeld hoe je iets kunt toepassen op jouw persoonlijke situatie, om een korte samenvatting, of wat de belangrijkste inzichten zijn. AI-books zijn alleen te gebruiken via WhatsApp, je hoeft er geen aparte app voor te installeren.
        Meer informatie over AI-books

        ?

        Geef uw beoordeling

        Pocket Guide for Hospitality Managers

        Verwijder uw beoordeling