Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

Het komt goed met ons eten

Specificaties
Paperback, 240 blz. | NL
Academia Press | 1e druk,
ISBN13: 9789020974324
Rubricering
Hoofdrubriek : Mens en maatschappij
Academia Press 1e druk 9789020974324
Nog niet verschenen, verwacht op 08‑10‑2025
24,99

Samenvatting

Wat zullen we eten? Vandaag zijn de winkelrekken gevuld, maar hoe zit dat in de toekomst? Vandaag zijn de winkelrekken gevuld, maar hoe zit dat in de toekomst? Terwijl klimaatverandering en mondiale spanningen ons voedselsysteem onder druk zetten, zitten ook de wetenschap en de landbouw niet stil. Dit boek neemt je mee langs enkele cruciale kantelpunten waarop landbouw, visserij en voeding vandaag staan - van microben die ons eten produceren tot de bodem die ons redt, van artificiële intelligentie die onze zeeên scant tot nieuwe avonturen in de keuken.

Joris Relaes en Nele Jacobs richten hun blik op maatschappelijke trends en technologische innovaties die ons eten veranderen. Ze brengen een positief verhaal over wetenschappelijke vooruitgang, gezond boerenverstand en onze impact als bewuste consument. Microben: de aanjagers van een nieuwe landbouwrevolutie? Herstel de bodem, red de wereld? Artificiële intelligentie op land en op zee: zijn we klaar voor de digitale angst? Strijd om water en grond: de stille crisis van de 21ste eeuw? Nieuwe gentechnologie: de kip met de gouden eieren? Avonturen in de keuken: ons kookboek op de schop? Het drama van de markt en de boer: wie produceert ons eten?

 

'Ik verslond dit boek met mijn klimaatpet op en bleef niet op mijn honger zitten.
Onze leefwereld is volop in transitie op vele vlakken, en ook ons voedselsysteem (en spijsvertering) zal mee moeten evolueren. Naar beter. Dit boek geeft hoop.
Er zijn alternatieven, en daar spelen onze onderzoekscentra een pioniersrol in.'
- Bram Verbruggen, Belgisch meteoroloog en weerman voor de VRT

Specificaties

ISBN13:9789020974324
Taal:NL
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:240
Druk:1
Verschijningsdatum:8-10-2025

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Het komt goed met ons eten